ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τα λάθος καπνογόνα στους πανηγυρισμούς της Λεβερκούζεν ήταν η εκδίκηση της Βέρντερ

Το ιστορικό με την κόντρα ανάμεσα στους οργανωμένους των δύο ομάδων

Του Χρίστου Μπουρή 

Σε πελάγη ευτυχίας πλέουν οι οπαδοί της Μπάγερ Λεβερκούζεν, αφού το περασμένο Σαββατοκύριακο η ομάδα τους στέφθηκε πρωταθλήτρια Γερμανίας, για πρώτη φορά στην ιστορία της, λίγους μήνες πριν κλείσει τα 120 χρόνια ζωής. Βέβαια, τα εύσημα για αυτή την τεράστια επιτυχία αποδίδονται στο μαέστρο αυτού του τρομερού συνόλου, Τσάμπι Αλόνσο, ο οποίος κρατάει τη Λεβερκούζεν αήττητη εδώ και 43 σερί αγώνες, διεκδικώντας συνάμα το Κύπελλο Γερμανίας, αλλά και το τρόπαιο του Europa League.

Μη μπορώντας να συγκρατήσουν τη χάρα τους, οι οπαδοί της Λεβερκούζεν εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο πριν από τη λήξη του αγώνα με την Βέρντερ Βρέμης (5-0) πανηγυρίζοντας έξαλλα την μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μέσα σε λίγα λεπτά, στις οθόνες δεν διακρινόταν σπιθαμή από γρασίδι, καθώς οι χιλιάδες οπαδοί της γερμανικής ομάδας έκαναν δικό τους τον αγωνιστικό χώρο γιορτάζοντας την επιτυχία αυτή με πυρσούς και καπνογόνα. Κι εδώ, είναι που προκύπτει και μια ενδιαφέρουσα ιστορία πίσω από τους πανηγυρισμούς της Κυριακής, καθώς κατά τη διάρκεια αυτών, πράσινα και άσπρα καπνογόνα έκαναν την εμφάνισή τους προκαλώντας την εύλογη απορία των οπαδών της ομάδας, αφού τα παραδοσιακά χρώματα του συλλόγου είναι το κόκκινο και το λευκό.

Η εξήγηση για το «λάθος» αυτό, δόθηκε από το αντίπαλος δέος και τους οργανωμένους οπαδούς της Βέρντερ Βρέμης. Σύμφωνα με ένα μακροσκελές tweet του Felix Tamsut, ειδικός σε θέματα κοινωνικό-πολιτικού σπορ, αλλά και ευρύτερα της γερμανικής οπαδικής σκηνής, οι οργανωμένοι οπαδοί της Μπάγερ Λεβερκούζεν και της Βέρντερ Βρέμης δεν φαίνεται να συμπαθιούνται και πολύ, με αυτό να επιβεβαιώνεται από αρκετά υβριστικά πανό τα τελευταία χρόνια όταν οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες.

Για παράδειγμα, όπως μπορείτε να δείτε και παρακάτω, πανό από τους Ultras της Βέρντερ Βρέμης, Infamous Youth, κοροιδεύει τους Ultras της Λεβερκούζεν οι οποίοι συνηθίζουν να πηγαίνουν στην Μαγιόρκα της Ισπανίας για να γιορτάζουν εκεί. Από την άλλη, οι Ultras της Λεβερκούζεν επιλέγουν συχνά να κοροϊδεύουν τους οπαδούς της Βέρντερ χλευάζοντάς τους για τις προοδευτικές του απόψεις, όπως σε θέματα που αφορούν την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα της Γερμανίας. Το 2014, πανό των οργανωμένων οπαδών της Λεβερκούζεν αναφέρει χαρακτηριστικά, «HeterosexuUL - Τα χρώματα του συλλόγου (με πράσινο, χρώματα της Werder) δεν είναι ενδιαφέροντα, το μόνο που έχει σημασία είναι η homo flag (ένας προσβλητικός τρόπος αναφοράς στη σημαία του ουράνιου τόξου) στα χέρια τους».

Νωρίτερα στη σεζόν, όταν η Λεβερκούζεν φιλοξενήθηκε από την Βέρντερ στο «Weserstadion», οι οπαδοί, της πρωταθλήτριας πλέον ομάδας, φρόντισαν να εκφράσουν εκ νέου τις ομοφοβικές τους απόψεις σηκώνοντας πανό στο οποίο αναγραφόταν το σύνθημα, «Υπάρχουν πολλά είδη μουσικής, αλλά μόνο δύο φύλα! / There are many music genres, but only two genders!». Η απάντηση όμως από τους οπαδούς της Βέρντερ ήρθε την Κυριακή, στον αγώνα όπου η Λεβερκούζεν στέφθηκε πρωταθλήτρια Γερμανίας. Κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών, φαίνεται πως οπαδοί της Βέρντερ Βρέμης μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο δίνοντας καπνογόνα σε διάφορους οπαδούς της Λεβερκούζεν, με τους δεύτερους να πιστεύουν πως είναι κόκκινου χρώματος, χωρίς να ξέρουν πως πρόκειται για οπαδούς της Βρέμης.

Έτσι, όταν οι οπαδοί της Λεβερκούζεν άνοιξαν τα συγκεκριμένα καπνογόνα, προς έκπληξή τους, ήταν πράσινου και άσπρου χρώματος. Η απορία, τους λύθηκε αμέσως, όταν στο πέταλο των οπαδών την Βέρντερ σηκώθηκε ένα πανό το οποίο έγραφε, «Υπάρχουν πολλά φύλα, αλλά μόνο δύο χρώματα! (πράσινο-λευκό) / There are many genders, but only two colors! (in green-white)». Τα καπνογόνα του πράσινου και λευκού χρώματος έγιναν διακριτά και στις live μεταδόσεις της τηλεόρασης και έκτοτε… η εκδίκηση των οπαδών της Βρέμης είχε ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα με τον Felix Tamsut, οι οπαδοί της Βέρντερ Βρέμης είναι γνωστοί, για την προοδευτική και αντιφασιστική, πολιτική τους δράση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση