ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το κύκλωμα πορνείας, ο ποδοσφαιριστής και ο Τ/Κ

Μια καταγγελία για κλοπή οδήγησε σε κύκλωμα εκμετάλλευσης προσώπων

24news team

Οι ανακριτές του Γραφείου Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων προσπαθούν να ενώσουν τα κομμάτια του παζλ με στόχο να φτάσουν στη λύση της πολύ σοβαρής υπόθεσης που διερευνούν και αφορά οργανωμένο κύκλωμα εμπορίας προσώπων που εκμεταλλεύεται σεξουαλικά γυναίκες στο νησί. Μεταξύ των πρωταγωνιστών φέρεται να είναι και πρώην ποδοσφαιριστής ενώ εξετάζεται και ενδεχόμενη συμμετοχή Τουρκοκύπριου στο κύκλωμα.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση τέσσερα πρόσωπα, τρεις γυναίκες και ένας άνδρας, όλοι από τη Νιγηρία ενώ καταζητείται άλλο ένα άτομο.

Η καταγγελία για κλοπή που οδήγησε σε κύκλωμα πορνείας

Η όλη υπόθεση ήρθε στο φως μετά από μια ‘’τυχαία’’ καταγγελία γυναίκας για κλοπή. Ο Αστυνομικός που χειρίστηκε το εν λόγω περιστατικό, και ήταν ειδικά εκπαιδευμένος για αναγνώριση θυμάτων, αντιλήφθηκε πως κάτι άλλο συμβαίνει με την καταγγέλλουσα αφού διαπίστωσε πως αυτή έφερε τραύματα και μώλωπες. Με μεθοδικότητα και σε συνεργασία με το θύμα αλλά και την σωστή αξιολόγηση και αξιοποίηση των πληροφοριών οι αστυνομικές αρχές οδηγήθηκαν στους δράστες.

 

Ο καθένας έχει τον ρόλο του

Οι τέσσερις συλληφθέντες αλλά και το πρόσωπο που καταζητείται από τις διωκτικές αρχές είχαν ο καθείς εξ αυτών τον δικό του ρόλο στο κύκλωμα. Όπως σημείωσε η υπεύθυνη του Γραφείου Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων, Ελένη Μιχαήλ, άλλοι είχαν τον ρόλο της στρατολόγησης στην χώρα καταγωγής του θύματος, άλλοι την μεταφορά στην Κύπρο και ακολούθως άλλοι την σεξουαλική εκμετάλλευση της γυναίκας.

Συγκεκριμένα όπως δείχνουν οι μέχρι στιγμής έρευνες, η πρώτη γυναίκα που συνελήφθη φαίνεται να είναι αυτή που κατακράτησε το διαβατήριο του θύματος. Η δεύτερη σύλληψη φαίνεται να αφορά γυναίκα η οποία σε συνεννόηση με την πρώτη επιδίδετο στην πορνεία μαζί με το θύμα. Ακολούθως, η 27χρονη που συνελήφθη, τρίτη κατά σειρά, φαίνεται να είχε ενεργό ρόλο στο κύκλωμα αφού μαζί με τον 29χρονο συλληφθέντα, πρώην ποδοσφαιριστή τρίτης κατηγορίας, φέρονται να είναι τα πρόσωπα που διαχειριζόταν τις διαδικτυακές αγγελίες μέσω των οποίων το θύμα εξωθείτο στην πορνεία.

Εμπλοκή Τουρκοκύπριου στο κύκλωμα;

Δημοσιεύματα ανάφεραν, τις προηγούμενες μέρες, ότι στο κύκλωμα συμμετείχε και Τουρκοκύπριος ο οποίος φαίνεται να ήταν το πρόσωπο που παραλάμβανε τα θύματα από το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου και τα μετέφερε στις ελεύθερες περιοχές, κάτι ωστόσο, που μέχρι στιγμής δεν έχει εξακριβωθεί όπως σημείωσε η υπεύθυνη του Γραφείου Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων, Ελένη Μιχαήλ.

Όπως προαναφέραμε οι έρευνες για την πολύ σοβαρή αυτή υπόθεση είναι σε πλήρη εξέλιξη με τις πληροφορίες μας να τονίζουν πως στόχος των διωκτικών αρχών είναι να φτάσουν στον εγκέφαλο του κυκλώματος.

 

Έγκλημα: Τελευταία Ενημέρωση

X