ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Πρώτη Κυρία: Κανένα αίτημα για επίδομα και επιστροφή ποσού διδάκτρων

Ανάρτηση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο

Δεν έχει αιτηθεί εκπαιδευτικό ή άλλο επίδομα από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του συζύγου της στην Προεδρία της Δημοκρατίας, η Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη, πληρεξούσιος υπουργός, η οποία εντάχθηκε στη διπλωματική υπηρεσία το 1999, αναφέρει σε ανάρτησή του στο «Χ» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Προσθέτει ότι για την περίοδο Μαρτίου 2023 - Ιουνίου 2023 η Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη επέστρεψε στη Δημοκρατία το ποσό που αναλογούσε ως μέρος της επιδότησης των διδάκτρων και ότι επί τούτου έγινε σχετική ενημέρωση των ΜΜΕ και στο παρελθόν.

«Διευκρινίζεται δε ότι το εκπαιδευτικό επίδομα αφορά πληρωμή μέρους των διδάκτρων ιδιωτικών σχολείων που φοιτούν παιδιά διπλωματών στην Κύπρο ή στο εξωτερικό και όχι για πλήρη κάλυψη», σημειώνει.

Περαιτέρω ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρινίζει ότι το επίδομα εγκρίνεται ή απορρίπτεται από τον γενικό διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών σε ετήσια βάση, μόνο εφόσον ο διπλωμάτης έχει αιτηθεί. «Η κ. Καρσερά από τον Μάρτιο του 2023 δεν υπέβαλε τέτοιο αίτημα», αναφέρει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση