ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Η επιστροφή της Φιλίππας στο Υπ. Εξωτερικών και το ερώτημα της Ανδρούλας Βασιλείου

Από την Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, θα ασκεί και πάλι τα διπλωματικά της καθήκοντα - «Δεν διεκδικεί εκπαιδευτικό επίδομα»

24news team

Επιστρέφει στο Υπουργείο Εξωτερικών, ως εργαζόμενη, η Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη. Η άδεια άνευ απολαβών που της είχε παραχωρηθεί μετά το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2023 εκπνέει αύριο. Από την Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, θα ασκεί και πάλι τα διπλωματικά της καθήκοντα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε την επιστροφή της Πρώτης Κυρίας στην εργασία της σημειώνοντας πως δεν έχει αιτηθεί εκπαιδευτικό επίδομα. 

Η Πρώτη Κυρία δεν αιτήθηκε την ανανέωση της άδειάς της άνευ απολαβών. Βάσει των πληροφοριών που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, πρόκειται να αναλάβει τη θέση της διευθύντριας των προξενικών υποθέσεων, του Υπουργείο Εξωτερικών.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως δεν θα διεκδικηθεί εκπαιδευτικό επίδομα. Το ίδιο είχε ανακοινωθεί και πέρυσι τον Μάρτιο. Επιπλέον, αντικείμενο συζήτησης στα social media αποτελεί επίσης και η απόφαση της Πρώτης Κυρίας να συνεχίσει την επαγγελματική της σταδιοδρομία. Κάποιοι μιλούν για το δικαίωμα στην εργασία ενώ άλλοι επικρίνουν την απόφασή της.

Ένα από τα σχόλια για την επιστροφή της Φιλίππας Καρσερά Χριστοδουλίδη στο Υπουργείο Εξωτερικών, προήλθε από μια τέως Πρώτη Κυρία, την Ανδρούλα Βασιλείου.

Όπως έγραψε στην ανάρτησή της σχολιάζοντας την είδηση για την κ. Καρσερά Χριστοδουλίδη:

«Εγώ αντίθετα, μόλις εξελέγη Πρόεδρος ο σύζυγός μου, υπέβαλα την παραίτησή μου από το νομικό τμήμα της Τράπεζας Κύπρου χωρίς κανένα ωφέλημα και διαγράφηκα από τον κατάλογο των ασκούντων τη δικηγορία, δικηγόρων. Μήπως βλακωδώς συμπεριφέρθηκα;».

Από τις αντιδράσεις που καταγράφονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάποιοι διερωτούνται εάν η Πρώτη Κυρία έπρεπε να γραφεί στο Ταμείο Ανεργίας ενώ άλλοι υποστηρίζουν πως εάν δεν επέλεγε να επιστρέψει στην εργασία της πάλι θα δεχ΄΄όταν επικρίσεις. 

Τι ξεκαθαρίζει ο Λετυμπιώτης

Το απόγευμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης με ανάρτησή του στο Χ ξεκαθάρισε ότι η Πρώτη Κυρία δεν διεκδίκησε εκπαιδευτικό επίδομα. Έχει δε επιστρέψει στο κράτο το επίδομα για την περίοδο Μαρτίου 2023-Ιουνίου 2023. Δεν επιβεβαίωσε ωστόσο εάν επιστρέφει ή όχι στα καθήκοντά της από τις 2 Οκτωβρίου. 

Όπως έγραψε: «Η κα Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη, Πληρεξούσιος Υπουργός, η οποία εντάχθηκε στη Διπλωματική Υπηρεσία της ΚΔ το 1999, δεν έχει αιτηθεί εκπαιδευτικό ή άλλο επίδομα από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του συζύγου της, Προέδρου Χριστοδουλίδη, στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Για την περίοδο Μαρτίου 2023-Ιουνίου 2023 επέστρεψε στην Δημοκρατία το αναλογούν μέρος της επιδότησης των διδάκτρων και έγινε επί τούτου σχετική ενημέρωση των ΜΜΕ και στο παρελθόν. Διευκρινίζεται δε ότι το εκπαιδευτικό επίδομα αφορά πληρωμή μέρους των διδάκτρων ιδιωτικών σχολείων που φοιτούν παιδιά διπλωματών στην Κύπρο ή στο εξωτερικό και όχι για πλήρη κάλυψη. Εγκρίνεται ή απορρίπτεται από τον ΓΔ του ΥΠΕΞ σε ετήσια βάση, μόνον εφόσον ο διπλωμάτης έχει αιτηθεί. Η κα Καρσερά από τον Μάρτιο του 2023 δεν υπέβαλε τέτοιο αίτημα».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση