ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Σύνδεσμος Καταναλωτών: Προβληματικές οι πρόνοιες για το πλαφόν στο νερό

Τί διαπίστωσε και αντέδρασε έντονα, οι διαφωνίες και οι ανησυχίες

24news team

Δεν πρόκειται να αποδεχθεί ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών τις πρόνοιες του νομοσχεδίου για το πλαφόν στο νερό, σε χώρους όπου δεν δύναται να αναπτυχθεί ανταγωνισμός, όπως αυτές έχουν παρουσιαστεί από την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή.

Ο σύνδεσμος θεωρεί πως σημαντικές πρόνοιες είναι προβληματικές και πως το νομοσχέδιο ως έχει (βρίσκεται ακόμα στη διαδικασία της κατ’ άρθρο συζήτησης) δεν θα εξυπηρετήσει το αγοραστικό κοινό.

Οι διαφωνίες από πλευράς του συνδέσμου εστιάζονται στα εξής σημεία: στο ότι δεν συμπεριλαμβάνονται όλες οι συσκευασίες εμφιαλωμένου νερού στο νομοσχέδιο ή όλες οι εμπορικές επωνυμίες, στην ενημέρωση που έτυχαν ότι οι τιμές μπορεί να διαφέρουν ανά σημείο πώλησης, αλλά και στο ενδεχόμενο να δοθούν εξαιρέσεις για τις επιχειρήσεις εστίασης που λειτουργούν στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.

Των 500ml και 750ml

Από πλευράς Συνδέσμου Καταναλωτών έχει εκφραστεί η ανησυχία πως αν το πλαφόν αφορά μόνο τις συσκευασίες εμφιαλωμένου νερού των 500ml και 750ml, θα εμφανιστούν άλλες συσκευασίες από το πουθενά, διαφορετικής χωρητικότητας, στις οποίες θα μετακυλήσουν τη διαφορά λόγω του πλαφόν.

Σημειώνεται επίσης ο έντονος προβληματισμός για τα όσα λέχθηκαν ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής ενέργειας και εμπορίου, περί ανώτατης τιμής για «τουλάχιστον μία εμπορική επωνυμία του προϊόντος».

Όχι στις εξαιρέσεις

Από τον σύνδεσμο τονίστηκε επίσης πως θα κάνουν ότι μπορούν ώστε να μην δοθούν εξαιρέσεις από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, καθώς και για να συμπεριληφθούν όλες οι συσκευασίες εμφιαλωμένου νερού, χωρίς διαφορές στις τιμές αναλόγως των σημείο πώλησής τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση