ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κακάο σε ψωμί που πωλείται ως ολικής αλέσεως

Τί ανέφερε πωλήτρια, η θέση του Θεοπέμπτου και η αντίδραση πολιτών

24news team

Είναι τελικά όντως ολικής αλέσεως, το ψωμί που μπορούν να προμηθευτούν οι καταναλωτές στο λιανικό εμπόριο, όπως αναγράφεται στη συσκευασία και όπως δείχνει οπτικά το προϊόν; Το χρώμα του συγκεκριμένου είδους ψωμιού, προδίδει και τα συστατικά του;

Σύμφωνα με ανάρτηση στο Facebook, του προέδρου της κοινοβουλευτικής επιτροπής περιβάλλοντος, Χαράλαμπου Θεοπέμπτου, καθώς και των δεκάδων σχολίων από πολίτες για το θέμα, η απάντηση στα υπό αναφορά ερωτήματα δεν είναι ένα στέρεο και κάθετο «ναι».

Όπως διαπιστώνεται από τα γραφόμενά τους, ο ανυποψίαστος καταναλωτής μπορεί εύκολα να την πατήσει, καθώς αναφέρονται σε περιπτώσεις όπου το «μαύρο» ψωμί δεν παρασκευάζεται με τον ενδεδειγμένο τρόπο και συστατικά. Το φτιάχνουν με άσπρο αλεύρι και προσθέτουν υλικό που του δίνει χρώμα, όπως έγραψε ο Χαράλαμπος Θεοπέμπτου.

Ενδεικτικό το περιστατικό που περιέγραψε. Συγκεκριμένα, πωλήτρια τον ενημέρωσε πως βάζουν κακάο στο ψωμί για να πάρει χρώμα! Αρκετοί πολίτες που είδαν τη σχετική δημοσίευση, έσπευσαν να δώσουν και τη δική τους εμπειρία, αναφέροντας και άλλα υλικά που δίδουν χρώμα στο ψωμί.

«Ρωτώ μια πωλήτρια, μα τι αλεύρι χρησιμοποιάτε και βγαίνει έτσι χρώμα το ψωμί; Με πλησίασε και μου λέει σιγά για να μην ακούσουν άλλοι… "Έννεν το αλεύρι. Βάζουμε κακάο για να πάρει χρώμα», έγραψε ο βουλευτής των Οικολόγων στην ανάρτησή του.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση