ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Τέλος η δικαιολογία των καυσίμων για τα ακριβά προϊόντα

Μάριος Δρουσιώτης: Ψάχνουν να βρουν άλλη δικαιολογία

24news team

Πτωτική πορεία από τις 17 Ιουλίου μέχρι σήμερα, με μικρές αλλά σταθερές μειώσεις ακολουθούν οι λιανικές τιμές πώλησης των καυσίμων, ανέφερε στο 24News ο πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών, Μάριος Δρουσιώτης.

Στην υπό αναφορά περίοδο, η αμόλυβδη βενζίνη 95 οκτανίων υποχώρησε συνολικά κατά 6 σεντς το λίτρο, το πετρέλαιο κίνησης ανά 8 σεντς το λίτρο και το πετρέλαιο θέρμανσης κατά 4,6 σεντς το λίτρο.

Σήμερα (2/9), η μέση τιμή, στα πρατήρια πετρελαιοειδών έχει ως εξής:

Αμόλυβδη 95: €1,455 το λίτρο

Πετρέλαιο κίνησης: €1,488

Πετρέλαιο θέρμανσης: €1,061

Παρά την υποχώρηση των τιμών, καταναλωτές έχουν διαμαρτυρηθεί πως δεν έχουν διαπιστώσει μειώσεις τιμών σε αρκετά βασικά αγαθά στο λιανικό εμπόριο. Επικαλούνται μάλιστα παλαιότερες δηλώσεις αρμοδίων, βάσει των οποίων το κόστος των καυσίμων αποτελεί παράγοντα αύξησης των τιμών στα προϊόντα.

Θέσαμε τις πιο πάνω επισημάνσεις ενώπιον του Μάριου Δρουσιώτη, ο οποίος μας απάντησε πως «είναι γεγονός ότι όποτε καταγράφεται μείωση των λιανικών τιμών καυσίμων, οι τιμές των προϊόντων είτε παραμένουν σταθερές είτε μειώνονται πάρα πολύ λίγο. Όταν η δικαιολογία των ακριβών καυσίμων εκλείψει, ψάχνουν να βρουν άλλη δικαιολογία».

Σε ερώτηση, πού το αποδίδει, ο πρόεδρος του συνδέσμου των καταναλωτών ανέφερε πως «κατά την εκτίμησή μου, στους προμηθευτές και τους εισαγωγείς. Στο χονδρεμπόριο».

Για τους εισαγωγείς πετρελαιοειδών

Σχολιάζοντας τις τιμές των καυσίμων, ο Μάριος Δρουσιώτης ανέφερε επίσης ότι «με βάση τις εκτιμήσεις μας, οι μειώσεις θα έπρεπε να ήταν μεγαλύτερες, τουλάχιστον κατά 1 με 2 σεντς το λίτρο. Το λέμε και το ξαναλέμε πολλές φορές ότι δεν υπάρχει διαφανής και επαρκής έλεγχος των εταιρειών εισαγωγής πετρελαιοειδών. Έχουμε ζητήσει επανειλημμένα, τα μη απόρρητα στοιχεία, που είναι το 50% αλλά η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή, του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, το αρνείται».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση