ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Σύνδεσμος Τραπεζών: Έρχεται σχέδιο επιδότησης επιτοκίου για στεγαστικά δάνεια

Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία

24news team

Το νέο σχέδιο επιδότησης επιτοκίου για στεγαστικά δάνεια αναμένεται να τεθεί σύντομα σε εφαρμογή, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Τραπεζών.

Όπως σημειώνεται, τους προηγούμενους τρεις μήνες το σχέδιο ήταν υπό επεξεργασία για οριστικοποίηση των προνοιών και παραμέτρων του, διαδικασία στην οποία συμμετείχαν ο Σύνδεσμος Τραπεζών και οι τράπεζες μέλη του, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών.

Ορισμένα από τα θέματα που έτυχαν επεξεργασίας αφορούσαν τον τρόπο ανταλλαγής πληροφοριών, τα πρότυπα των εντύπων, τις απαραίτητες εξουσιοδοτήσεις, την ηλεκτρονική διαδικασία διαβίβασης πληροφοριών από τις τράπεζες προς το αρμόδιο Υπουργείο και άλλα.

Πλέον, όπως αναφέρει ο Σύνδεσμος, αναμένεται να αποσταλούν επιστολές εκδήλωσης ενδιαφέροντος από το Υπουργείο Οικονομικών προς τις τράπεζες, προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή το πρώτο βήμα υλοποίησης του σχεδίου.

«Το νέο σχέδιο επιδότησης επιτοκίου για στεγαστικά δάνεια είναι αποτέλεσμα συντονισμού και συνεργασίας μεταξύ τραπεζών και πολιτείας προς όφελος της κυπριακής οικονομίας και της κοινωνίας», αναφέρεται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση