Καθοριστικός για τη μοιραία κατάληξη του Μάθιου Πέρι τον Οκτώβριο του 2023 φαίνεται ότι ήταν ο ρόλος του 59χρονου προσωπικού βοηθού του Κένεθ Ιγουαμάσα ο οποίος, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έγιναν την Πέμπτη, για την εγκληματική ομάδα που εμπλέκεται στον θάνατο του διάσημου ηθοποιού, ήταν αυτός που του χορήγησε τις μοιραίες δόσεις κεταμίνης.
Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, ο Ιγουαμάσα χορήγησε τουλάχιστον 27 δόσεις κεταμίνης στον Μάθιου Πέρι τις τελευταίες πέντε ημέρες πριν τον θάνατό του στις 28 Οκτωβρίου 2023. Ανάμεσα σε αυτές και οι τρεις τελευταίες που σύμφωνα με τους εισαγγελείς «οδήγησαν στον θάνατo του ηθοποιού».
Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα που ακολούθησε έδειξε ότι στον οργανισμό του Πέρι τη στιγμή του θανάτου του ανιχνεύθηκε ποσότητα 3,54 μικρογραμμαρίων κεταμίνης ανά χιλιοστόλιτρο αίματος, ποσότητα τρεις φορές πάνω από το κανονικό.
Ο Ιγουαμάσα ήταν αυτός, μάλιστα, που όπως είχε γίνει γνωστό τις πρώτες ημέρες ήταν αυτός που βρήκε τον Πέρι να επιπλέει στο τζακούζι που είχε στο σπίτι του αφού είχε αφήσει την τελευταία του πνοή.
Ο 59χρονος βοηθός του Πέρι που ήταν στο πλευρό του ηθοποιού από το 1994, είχε αγοράσει την κεταμίνη από τον «master chef» εκ μέρους του Μάθιου Πέρι και πλέον αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης 15 ετών για τη συμμετοχή του στην ομάδα που εμπλέκεται στην υπόθεση.
Ποιοι είναι οι πέντε κατηγορούμενοι
Δύο είναι τα κεντρικά πρόσωπα, η Τζασβίν Σάνγκα και ο Σαλβαδόρ Πλασέντσια, στην υπόθεση αυτής της εγκληματικής ομάδας όπως τη χαρακτηρίζουν οι αμερικανικές αρχές.
Η Σάνγκα, 41 ετών, ένα πρόσωπο που χαρακτηρίζεται «βασίλισσα της κεταμίνης» και πελατολόγιο που λέγεται ότι αφορά διασημότητες. Και η ίδια εμφανιζόταν πολυάσχολη στα κοινωνικά δίκτυα, με συχνές εμφανίσεις σε εκδηλώσεις.
Ο Πλασέντσια, γιατρός, 42 ετών, βαρύνεται με επτά κατηγορίες για τα ναρκωτικά και δύο κατηγορίες για την αλλοίωση εγγράφων που σχετίζονται με ομοσπονδιακή έρευνα.
Ο Έρικ Φλέμινγκ, 54 ετών, είναι το πρόσωπο που χορήγησε στον Πέρι την κεταμίνη που τον σκότωσε.
Ο Κένεθ Ιγουαμάσα, 59 ετών, βοηθός εδώ και πολλά χρόνια του ηθοποιού.
Ο Μαρκ Τσάβες, 54 ετών, γιατρός. Φέρεται να πωλούσε κεταμίνη στον Πλασέντσια, την οποία είχε αποσπάσει παράνομα από την κλινική του. Ακόμη κατηγορείται ότι πλαστογράφησε έντυπα για να αγοράσει κεταμίνη από νόμιμο πωλητή με σκοπό να τη διαθέσει παράνομα,
Από αυτούς, οι τρεις τελευταίοι έχουν ήδη παραδεχτεί την ενοχή τους για κάποιες από τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.
Πώς πωλούσαν ναρκωτικά στον ηθοποιό
Στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2023 ο Πλασέντσια έμαθε ότι ο Πέρι ενδιαφέρεται να αγοράσει ναρκωτικά. Ο εθισμός του ήταν δημόσια γνωστός από χρόνια, αλλά φαίνεται ότι πριν το τέλος της ζωής του είχε πάρει ξανά μεγάλες διαστάσεις. Επικοινώνησε τότε με τον Τσάβες δείχνοντας ότι «ο βλάκας ο Πέρι» είναι αποφασισμένος να ξοδέψει πολλά.
Ο Πλασέντσια έδωσε ναρκωτικά στον ηθοποιό σε τουλάχιστον επτά περιπτώσεις. Σε ένα περιστατικό στις 12 Οκτωβρίου ο Πλασέντσια χορήγησε με ένεση μεγάλη δόση κεταμίνης με αποτέλεσμα ο ηθοποιός να «παγώσει» έχοντας πολύ υψηλή πίεση. Ο γιατρός τρομοκρατήθηκε, γράφει το κατηγορητήριο.
Στα μέσα Οκτωβρίου, λόγω και της δυσκολίας του Πλασέντσια να βρίσκει κεταμίνη, ο Ιγουαμάσα άρχισε να προμηθεύεται ναρκωτικά από τον Φλέμινγκ και την Σάνγκα. Η «βασίλισσα» έλεγε ότι είχε έναν «μάστερ σεφ» που της έφτιαχνε την κεταμίνη σε μεγάλες ποσότητες.
Ο Φλέμινγκ κατηγορείται ότι παρέλαβε συνολικά 50 φιαλίδια από την Σάνγκα και τα έδωσε στον Ιγουαμάσα. Τα 25 από αυτά τα πήρε μόλις τέσσερις ημέρες πριν από τον θάνατο ηθοποιού. Οι αγορές γίνονταν με μετρητά και συνήθως στο σπίτι της Σάνγκα που γνώριζε και αυτή για τον εκτός ελέγχου εθισμό του Πέρι.
Ο χωρίς ιατρική γνώση Ιγουαμάσα ήταν το πρόσωπο που είχε αναλάβει να κάνει ενέσεις κεταμίνης στον ηθοποιό, πολλές φορές περισσότερες από μία την ημέρα και σε μία περίπτωση μέσα σε αυτοκίνητο. Αυτός έδωσε τη μοιραία δόση στις 28 Οκτωβρίου 2023, την ημέρα του θανάτου του ηθοποιού: η κεταμίνη ήταν της Σάνγκα, οι βελόνες για την ένεση από τον Πλασέντσια.
Μετά τον θάνατο του ηθοποιού η Σάνγκα ζήτησε από τον Φλέμιγκ να σβήσουν τα μηνύματά τους από τα κινητά.
Πηγή: protothema.gr