ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δύο Έλληνες πίσω από τη σημαία στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών

Μια αξέχαστη εικόνα για όλους τους Έλληνες

Έπρεπε να περάσουν αμέτρητες διοργανώσεις και πολλά χρόνια ώστε να αποφασίσουν οι υπεύθυνοι των Ολυμπιακών Αγώνων να τιμήσουν τη γενέτειρά τους, την Ελλάδα.

Αν κάτι έμεινε από τους Αγώνες του Παρισιού, εκτός από τα αθλήματα και τις αξέχαστες στιγμές τους, είναι το δυναμικό τους κλείσιμο που αποθέωσε και τίμησε, για πρώτη φορά, την Ελλάδα και το πνεύμα της:

Την έννοια της δημιουργίας και της ελευθερίας μέσω της Νίκης της Σαμοθράκης, της Ολυμπιακής Ιδέας μέσω του γνωστού ύμνου του Απόλλωνα, αλλά και της ένωσης όλων αυτών στην ελληνική ιδέα, που αναδείχθηκε με την έπαρση της ελληνικής σημαίας.

Από την πρώτη στιγμή που η Ολυμπιακή Φλόγα έφυγε από την Ελλάδα για να φτάσει στο αερόστατο, που υπερίπτατο στον ουρανό του Παρισιού, μέχρι την ώρα που ο Τομ Κρουζ παρέλαβε το πρόσταγμα για τους επόμενους Αγώνες στο Λος Άντζελες, η Ελλάδα ήταν σημείο αναφοράς με κάθε τρόπο.

Εκτός από τους ελληνικούς συμβολισμούς, Έλληνες ήταν και οι πρωταγωνιστές που έπαιξαν κεντρικό ρόλο στην εκτέλεση του σχεδίου των Ολυμπιακών και στην απεικόνισή τους. Ο Λάμπης Κωνσταντινίδης ήταν ο άνθρωπος που είχε το γενικότερο πρόσταγμα για τον σχεδιασμό των Ολυμπιακών Αγώνων και ο Γιάννης Έξαρχος αυτός που ανέλαβε να μας μεταδώσει με κινηματογραφικό τρόπο τις τελετές και όλη τη διοργάνωση, αυτός που κρυβόταν πίσω από τη ραδιοτηλεοπτική κάλυψη και την εικόνα που έφτανε στις οθόνες μας.

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση