ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Έντεκα χρόνια κάθειρξη σε μεγιστάνα της μόδας για σεξουαλικές επιθέσεις

Καταδικάστηκε τη Δευτέρα ο ιδρυτής μίας από τις μεγαλύτερες μάρκες ρούχων του Καναδά

ΚΥΠΕ

Ο Πίτερ Νάιγκαρντ, ιδρυτής μιας από τις μεγαλύτερες μάρκες ρούχων του Καναδά, καταδικάστηκε τη Δευτέρα σε 11 χρόνια φυλάκιση για τέσσερις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση σε γυναίκες και ένα κορίτσι στο Τορόντο.

Θα αποφυλακιστεί σε περίπου 6,5 χρόνια με πίστωση για το χρόνο που πέρασε στην προφυλάκιση, ή νωρίτερα εάν εγκριθεί αποφυλάκιση υπό όρους.

Ο Νάιγκαρντ, 83 ετών, είναι «μια καναδική ιστορία επιτυχίας που πήγε πολύ στραβά», είπε ο δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου του Οντάριο, Ρόμπερτ Γκόλντσταϊν, κατά την ανακοίνωση της ποινής.

Τον αποκάλεσε «σεξουαλικό αρπακτικό», προσθέτοντας ότι «ο κύριος Νάιγκαρντ χρησιμοποίησε τον πλούτο, τη δύναμη και το προφίλ του για να κυνηγήσει τα θύματά του».

Ο Νάιγκαρντ καταδικάστηκε τον Νοέμβριο του 2023 επειδή χρησιμοποίησε την ιδιότητά του ως επικεφαλής μιας από τις μεγαλύτερες κατασκευάστριες γυναικείων ενδυμάτων του Καναδά για σεξουαλική επίθεση σε τρεις γυναίκες και ένα 16χρονο κορίτσι μεταξύ 1988 και 2005.

Στη δίκη του λέχθηκε ότι τις είχε προσκαλέσει στα πολυτελή γραφεία του στον Καναδά με το πρόσχημα του προσοδοφόρου μόντελινγκ ή άλλων ευκαιριών, μόνο για να βρεθούν παγιδευμένες σε μια σουίτα κρεβατοκάμαρας στον τελευταίο όροφο με υδρομασάζ.

Η υπόθεση σηματοδότησε μια θεαματική πτώση για έναν άνδρα που κάποτε πουλούσε μπλούζες και τα παντελόνια σε μεγάλα πολυκαταστήματα και τα δικά του καταστήματα και έκανε πλούσια πάρτι στα σπίτια του στις Μπαχάμες - μια παιδική χαρά εμπνευσμένη από τους Μάγια με ψεύτικα ηφαίστεια - και στο Λος Άντζελες.

Οι εισαγγελείς είχαν ζητήσει να κρατήσουν τον Νάιγκαρντ στη φυλακή για τουλάχιστον 15 χρόνια, ενώ η υπεράσπιση, επικαλούμενη την προχωρημένη ηλικία του και την κακή υγεία του, ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος εντός δύο ετών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση