ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Τρομακτικά πλάνα: Η στιγμή που τρομοκράτες κυνηγούν πολίτες στο Τελ Αβίβ (ΒΙΝΤΕΟ)

Λίγο πριν από την ιρανική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους

24news team

Ανατριχιαστικά πλάνα δείχνουν δύο τρομοκράτες να καταδιώκουν θύματα σε σιδηροδρομικό σταθμό του Τελ Αβίβ προτού πυροβολήσουν θανάσιμα έξι ανθρώπους, λίγα λεπτά πριν ιρανικοί πύραυλοι πέσουν βροχή στο Ισραήλ.

Τουλάχιστον εννέα άλλοι τραυματίστηκαν από τους πυροβολισμούς το βράδυ της Τρίτης, μόλις μία ημέρα πριν την εβραϊκή Πρωτοχρονιά.

Η Magen David Adom -η εθνική υπηρεσία έκτακτης ανάγκης του Ισραήλ- ανακοίνωσε ότι το «τρομοκρατικό» περιστατικό στη Γιάφα είχε πολλά θύματα.

Τα πλάνα που κάνουν τον γύρο του κόσμου δείχνουν έναν ένοπλο και έναν άλλον ύποπτο, ντυμένο στα μαύρα, να περιφέρονται κατά μήκος ενός σταθμού του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου πριν ανοίξουν πυρ.

Μια ομοβροντία πυροβολισμών εξαπολύθηκε πριν ακουστούν αγωνιώδεις κραυγές και ακουστούν κι άλλοι πυροβολισμοί. Οι ύποπτοι στη συνέχεια γύρισαν και άρχισαν να προχωρούν κατά μήκος της άλλης πλευράς της πλατφόρμας, όπου αργότερα είδαμε πτώματα να συσσωρεύονται σε ένα ξεχωριστό κλιπ. Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, οι δύο ένοπλοι άνδρες «εξουδετερώθηκαν» από τις δυνάμεις ασφαλείας.

«Γνωρίζουμε την προέλευσή τους και διεξάγουμε περαιτέρω ελέγχους με τη Shin Bet (σ.σ.: Υπηρεσία Eσωτερικής Aσφάλειας)», δήλωσε ο περιφερειακός διοικητής του Τελ Αβίβ σχετικά με τους υπόπτους. «Δεν είναι Ισραηλινοί πολίτες» διευκρίνισε.

Η υπηρεσία ασθενοφόρων MDA του Ισραήλ δήλωσε ότι έλαβε μια αναφορά στις 7.01 μ.μ. για ανθρώπους που τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς στην οδό Yerushalayim κοντά στον σταθμό Erlich. Οι δυνάμεις ασφαλείας ανταποκρίθηκαν και έφτασαν για να βρουν τους πυροβολισμούς σε εξέλιξη μαζί με τις κραυγές «Allah Akbar», αναφέρει η Jerusalem Post.

Ο ένοπλος άνοιξε πυρ μέσα στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, σκοτώνοντας τέσσερις ανθρώπους. Ο ένας ήταν οπλισμένος με τουφέκι επίθεσης, ενώ ένας άλλος άρχισε να τραυματίζει ανθρώπους με ένα μεγάλο μαχαίρι. Ένας φύλακας ασφαλείας του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου, δύο αστυνομικοί της δημοτικής μονάδας Sela και αστυνομικοί πυροβόλησαν εναντίον των τρομοκρατών.

Το περιστατικό έλαβε χώρα λίγο πριν ιρανικοί πύραυλοι φωτίσουν τον ουρανό και πλήξουν κτίρια σε όλη την πόλη, αφότου ο Λευκός Οίκος προειδοποίησε ότι επίθεση ήταν «επικείμενη».

Το Ιράν δήλωσε ότι η πυραυλική επίθεση ήταν αντίποινα για τη δολοφονία του επικεφαλής της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, την περασμένη εβδομάδα, τον θάνατο του επικεφαλής της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε, και του Αμπάς Νιλφροσάν του Σώματος Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης.

Η MDA δήλωσε ότι ερευνά τα σημεία των πυραυλικών επιθέσεων σε ολόκληρη τη χώρα.

«Επί του παρόντος, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς από τα πυρά προς το Ισραήλ, εκτός από μικροτραυματισμούς από θραύσματα ή πτώσεις κατά τη διαδρομή προς ασφαλείς περιοχές», ανέφερε η Υπηρεσία.

Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση