ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ισραήλ :«Μπαράζ ρουκετών από τον Λίβανο»

Στα καταφύγια τρέχουν εκατομμύρια Ισραηλινοί - Δείτε βίντεο

24news team

Σειρήνες ήχησαν στο Τελ Αβίβ και σε 180 κοινότητες του κεντρικού Ισραήλ, με τον IDF να κάνει λόγο για μπαράζ ρουκετών από τον Λίβανο.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, τα τελευταία λεπτά σειρήνες ηχούν λόγω ρουκετών, απειλώντας περιοχές του κεντρικού Ισραήλ όπως και το Τελ Αβίβ, γεγονός που έχει οδηγήσει εκατομμύρια Ισραηλινούς σε καταφύγια.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε επίσης πως προσπάθειες αναχαίτισης έγιναν απέναντι σε βλήματα που ερρίφθησαν από τον Λίβανο.

Σε βίντεο που έχει αναρτηθεί στην πλατφόρμα Χ φαίνεται πλήθος κόσμου να τρέχει να σωθεί φοβούμενος για τις επιθέσεις από τον Λίβανο.

 

Σε τελευταία ενημέρωσή του, ο ισραηλινός στρατός σημείωσε πως τρεις ρουκέτες πο εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο προς πυκνοκατοικημένες περιοχές του κεντρικού Ισραήλ αναχαιτίστηκαν.

Μέχρι στιγμής, όπως υπογράμμισε, δεν υπάρχουν αναφορές για σοβαρά τραυματίες.

Πληροφορίες αναφέρουν, πάντως, ότι ένας άνθρωπος χτυπήθηκε καθώς όδευε προς καταφυγιο.

Εν μέσω ανταλλαγής πυρών ανάμεσα σε Ισραήλ και Λίβανο, ο Ισρηλινός πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου θα συγκαλέσει συμβούλιο ασφαλείας στις 20:30 στο Τελ Αβίβ.

Η συνάντηση διεξάγεται ενώ το Ισραήλ εξακολουθεί να επιμένει ότι θα απαντήσει στο Ιράν μετά την προ δύο βδομάδων πυραυλική επίθεση από την Τεχεράνη.

Πηγή: Protothema

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση