ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Καταδίκη δηλώσεων Ισραηλινού ΥΠΕΞ από την τ/κ ηγεσία

Τηλεφωνική επικοινωνία Τατάρ-Ερντογάν

ΚΥΠΕ

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν οι Ερσίν Τατάρ και Ταγίπ Ερντογάν για να εκφράσει ο Τ/κ ηγέτης στον Τούρκο Πρόεδρο την καταδίκη των δηλώσεων του Ισραηλινού ΥΠΕΞ και την στήριξή του στην πολιτική Ερντογάν στο θέμα της Γάζας.

Σε ανακοίνωση της «προεδρίας» προστίθεται ότι ο κ. Τατάρ ανέφερε ότι ο Τούρκος Πρόεδρος στέκεται δίπλα στους καταπιεσμένους και ενάντια στους καταπιεστές υπό όλες τις συνθήκες, λέγοντας ότι η στάση της Τουρκίας ενάντια στις επιθέσεις του Ισραήλ, που μετατράπηκαν σε επιχείρηση γενοκτονίας κατά του Παλαιστινιακού λαού, «ακολουθείται περήφανα και στην τδβκ» όπως αναφέρθηκε στο ψευδοκράτος.

Αναφέρεται επίσης ότι ο κ. Τατάρ αναφέρθηκε και στο βιβλίο της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της Τουρκικής Προεδρίας για την Κύπρο με τίτλο «Ποιος φταίει; Το σήμερα δεν μπορεί να θεωρηθεί ξεχωριστό από το παρελθόν» κι ευχαρίστησε τον κ. για την έκδοσή του.

Καταδικαστικό μήνυμα για τις δηλώσεις Καρς είχε εκδώσει χθες ο Τ/κ ηγέτης.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το ΓΤΠ ο τ/κ Τύπος αναφέρεται σήμερα και σε παρόμοια σχόλια της υπόλοιπης τ/κ ηγεσίας, κυρίως από «κυβερνητικής» πλευράς.

Ο «πρωθυπουργός», Ουνάλ Ουστέλ σε ανάρτησή του έγραψε: «Οι προσβολές μιας νοοτροπίας, που σκοτώνει παιδιά στη Γάζα χωρίς δισταγμό, χωρίς διπλωματία, δείχνουν ξεκάθαρα τι είδους σκέψη αντιμετωπίζουμε. Οι απειλές εκείνων που θεωρούν αρετή να χύνουν το αίμα αθώων πολιτών χωρίς δισταγμό δεν μπορούν ποτέ να τρομάξουν το τουρκικό έθνος».

Ο «πρόεδρος της βουλής», Ζορλού Τορέ σε δική του ανάρτηση ανέφερε ότι «εμείς θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε δίπλα στην πατρίδα μας και τον αξιότιμο Πρόεδρό της κ. Ερντογάν και να υποστηρίζουμε τη φωνή που φωνάζει για το δίκαιο στον κόσμο».

Στο δικό του μήνυμα, ο γγ του ΚΕΕ, Oγουζχάν Χασίπογλου εξέφρασε μεγάλη θλίψη «για τις δηλώσεις εναντίον του Τούρκου Προέδρου», επέκρινε το Ισραήλ ότι «διαπράττει γενοκτονία εναντίον αμάχων» και τόνισε ότι η «μητέρα πατρίδα Τουρκία δεν θα υποκύψει στους εκβιασμούς και στις προσβολές των Ισραηλινών αξιωματούχων».

Αναφερόμενος στη δήλωση του Τούρκου Προέδρου ότι ο «ο κόσμος είναι μεγαλύτερος από πέντε» (ΣΣ: Τα 5 Μονιμά Μέλη του ΣΑ του ΟΗΕ), ο κ. Χασίπογλου δήλωσε ότι η φωνή του Τούρκου Προέδρου έγινε η φωνή του τουρκοκυπριακού «λαού» στις τακτικές γενικές συνελεύσεις του ΟΗΕ και εξάλειψε τις απειλές πολλών καταπιεστών.

Ο «αναπληρωτής πρωθυπουργός» Φικρί Ατάογλου ανέφερε ότι τέτοιου είδους δηλώσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ένταση στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και τόνισε ότι τέτοιες συζητήσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με τις διπλωματικές πρακτικές, είναι απαράδεκτες.

Υποστήριξε ότι η Τουρκία είναι πάντοτε υπέρ της ειρήνης, της σταθερότητας και της ασφάλειας και κάλεσε τις ισραηλινές αρχές να τηρήσουν τους κανόνες της διπλωματικής ευγένειας και να ενεργήσουν με κοινή λογική.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση