ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ντεπαρτιέ: Δικάζεται για σεξουαλικές επιθέσεις

Σοκάρουν οι μαρτυρίες για σεξουαλικές επιθέσεις του Ντεπαρντιέ

24news team

Αντιμέτωπος με τη γαλλική Δικαιοσύνη θα βρεθεί τη Δευτέρα ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ, καθώς στις 13:30 τοπική ώρα ξεκινά η δίκη του για σεξουαλικές επιθέσεις σε δύο γυναίκες στη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας Les Volets verts του Ζαν Μπεκέρ.

Ο 75χρονος ηθοποιός θα παραστεί στην ακρόαση, διαβεβαίωσε ο δικηγόρος του, Ζερεμί Ασού. «Οι μάρτυρες και τα στοιχεία που θα προσκομίσει θα αποδείξουν ότι είναι απλώς στόχος ψευδών κατηγοριών», τόνισε ο Ασού, υποστηρίζοντας ότι το αίτημα για αποζημίωση των εναγουσών αποκαλύπτει τον πραγματικό στόχο τους, δηλαδή «να πλουτίσουν κατά 30.000 ευρώ».

Η μία από τις δύο γυναίκες, σκηνογράφος, υπέβαλε τον περασμένο Φεβρουάριο καταγγελία, που οδήγησε στην έναρξη έρευνας εις βάρος του Ντεπαρντιέ, κατηγορώντας τον ηθοποιό για σεξουαλική επίθεση, σεξουαλική παρενόχληση και σεξιστικές προσβολές. Κατήγγειλε γεγονότα που χρονολογούνται από τον Σεπτέμβριο του 2021, τα οποία φέρονται να έλαβαν χώρα σε μια ιδιωτική έπαυλη στο 16ο διαμέρισμα του Παρισιού.

«Έκλεισε τα πόδια του γύρω μου σαν καβούρι»: Η καταγγελία της σκηνογράφου εις βάρος του Ντεπαρντιέ

Σύμφωνα με όσα είπε η 55χρονη σκηνογράφος στον ερευνητικό ειδησεογραφικό ιστότοπο Mediapart, ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ ξαφνικά φώναξε στη διάρκεια μιας συνομιλίας ότι ήθελε έναν «ανεμιστήρα» επειδή με αυτή τη ζέστη «δυσκολευόταν να ερεθιστεί» και στη συνέχεια καυχήθηκε ότι μπορούσε «να κάνει τις γυναίκες να φθάσουν σε οργασμό χωρίς καν να τις αγγίξει».

Μια ώρα αργότερα ο ηθοποιός φέρεται να «την άρπαξε βάναυσα» καθώς έφευγε από το πλατό και την «μπλόκαρε κλείνοντας τα πόδια του γύρω της σαν καβούρι» και στη συνέχεια άρχισε να τη θωπεύει «στη μέση της, στην κοιλιά της, ανεβαίνοντας στο στήθος». Ο Ντεπαρντιέ, υποστηρίζει η 55χρονη, έκανε και άσεμνα σχόλια όπως «έλα να αγγίξεις τη μεγάλη μου ομπρέλα, θα σου τη χώσω στο μ...».

Οι σωματοφύλακες του ηθοποιού στη συνέχεια «τον απομάκρυναν», είπε η σκηνογράφος. «Ούρλιαζε και γελούσε μόνος του. Μου είπε: “Θα τα ξαναπούμε, αγάπη μου!”».

«Ο πελάτης μου περιμένει τη Δικαιοσύνη για να αποδείξει ότι ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ είναι κατά συρροή σεξουαλικός θηρευτής», δήλωσε η δικηγόρος της 55χρονης, Καρίν Ντουριέ Ντιμπόλτ. «Περιμένω ότι η δικαιοσύνη θα είναι ίδια για όλους και ότι ο κ. Ντεπαρντιέ δεν θα τύχει προνομιακής μεταχείρισης επειδή είναι καλλιτέχνης», πρόσθεσε.

«Βρωμόλογα από το πρωί μέχρι το βράδυ»
Ο Ντεπαρντιέ θα δικαστεί για σεξουαλική βία, που κατήγγειλε και μια άλλη γυναίκα, βοηθός σκηνοθέτη στην ίδια ταινία. Τα γυρίσματα του φιλμ αυτού σημάδεψαν και την ηθοποιό Ανούκ Γκρινμπέργκ, η οποία σε συνέντευξή της στο Γαλλικό Πρακτορείο είχε αναφερθεί σε «βρωμόλογα» που εκτόξευε ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ «από το πρωί μέχρι το βράδυ».

«Όταν οι παραγωγοί ταινιών προσλαμβάνουν τον Ντεπαρντιέ σε μια ταινία, ξέρουν ότι προσλαμβάνουν έναν σεξουαλικό θηρευτή. Πάντα άκουγα τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ να κάνει σεξουαλικά, βρώμικα σχόλια», αλλά η συμπεριφορά του «έχει επιδεινωθεί πολύ, πολύ σοβαρά, με την άδεια του επαγγέλματος, για το οποίο πληρώνεται και που καλύπτει τα εγκλήματά του», είχε πει η Γκρινμπέργκ.

Δεκάδες καταγγελίες γυναικών εις βάρος του Ντεπαρντιέ

Ο Ντεπαρντιέ, που έχει τιμηθεί δύο φορές με το βραβείο Σεζάρ καλύτερου ηθοποιού, εθεωρείτο επί πολλά χρόνια το «ιερό τέρας» του γαλλικού κινηματογράφου και είναι διάσημος παγκοσμίως, αλλά περίπου 20 γυναίκες τον έχουν κατηγορήσει για σεξουαλικές επιθέσεις, με την ηθοποιό Σαρλότ Αρνούλ να είναι η πρώτη που τον κατήγγειλε για βιασμό - υπόθεση για την οποία η Εισαγγελία του Παρισιού ζήτησε τον Αύγουστο την παραπομπή του Ντεπαρντιέ σε δίκη.

Μια πρώην βοηθός σκηνικών τον κατήγγειλε επίσης τον Ιανουάριο, υποστηρίζοντας ότι την κακοποίησε στα γυρίσματα της ταινίας «Ο μάγος και ο σιαμέζος», του Ζαν-Πιερ Μοκί, το 2014. Η υπόθεση αυτή μπήκε τελικά στο αρχείο λόγω παραγραφής.

Μια άλλη μήνυση της ηθοποιού Ελέν Νταράς για βιασμό της από τον Ντεπαρντιέ στα γυρίσματα μιας ταινίας το 2007 μπήκε επίσης στο αρχείο για τον ίδιο λόγο.

Πηγή: iefimerida

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση