Ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει την προπαγάνδα με τις παραπλανητικές αναρτήσεις του.
Μετά την φωτογραφία που ανέβασε με την Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ να μιλάει μπροστά από ένα σφυροδρέπανο στο συνέδριο των Δημοκρατικών, ο Τραμπ αυτή τη φορά επέλεξε να κάνει οπαδό του την Τέιλορ Σουίφτ, υπονοώντας ψευδώς ότι έχει την υποστήριξη της τραγουδίστριας.
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) August 18, 2024
Ο υποψήφιος για την προεδρία των Ρεπουμπλικανών ανάρτησε το μήνυμα "I accept!" μαζί με τις εικόνες, οι οποίες προέρχονται από άλλους λογαριασμούς στα κοινωνικά δίκτυα και πολλές από αυτές φαίνεται να έχουν δημιουργηθεί με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης.
Η δημοσίευση προκάλεσε αντιδράσεις από τους θαυμαστές της Σουίφτ, γνωστούς ως Swifties, που κατηγόρησαν τον Τραμπ για διασπορά ψευδών ειδήσεων.
Η τραγουδίστρια δεν έχει στηρίξει κανέναν υποψήφιο για τις εκλογές του 2024, αλλά είχε υποστηρίξει τους Δημοκρατικούς στις εκλογές του 2020 και είχε ασκήσει κριτική στον Τραμπ όταν ήταν πρόεδρος.
Μία από τις εικόνες που μοιράστηκε ο Τραμπ έδειχνε θαυμαστές της Σουφίτ να φορούν μπλουζάκια με τη φράση: "Swifties for Trump". Η δημοσίευση φαίνεται να είχε την ένδειξη "σατιρικό" και συνοδευόταν από έναν τίτλο που έλεγε: "Οι Swifties στρέφονται στον Τραμπ μετά την αποτροπή της επίθεσης της ISIS στη συναυλία της Taylor Swift".
Μια άλλη αναδημοσιευμένη εικόνα μιμούνταν μια αφίσα στρατολόγησης του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, η οποία αντικατέστησε το πρόσωπο του Uncle Sam με αυτό της Swift και έγραφε: "Η Taylor θέλει να ψηφίσεις τον Donald Trump".
Το NBC News ανέφερε ότι δύο από τις εικόνες που αναδημοσίευσε ο Τραμπ παρουσιάζουν πραγματικές γυναίκες που είναι υποστηρίκτριες του Τραμπ. Η Swift είχε στηρίξει το Δημοκρατικό Κόμμα στις εκλογές του 2020 και είχε ασκήσει κριτική στον Τραμπ κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων για τη δολοφονία του George Floyd από την αστυνομία.
«Αφού υποκινήσατε τις φλόγες της λευκής υπεροχής και του ρατσισμού καθ’ όλη τη διάρκεια της προεδρίας σας, έχετε το θράσος να προσποιείστε ηθική ανωτερότητα πριν απειλήσετε με βία; Θα σας διώξουμε τον Νοέμβριο» είχε γράψει στο Twitter/X. Νωρίτερα φέτος, το BBC ανακάλυψε δεκάδες deepfakes που απεικονίζουν μαύρους ανθρώπους να υποστηρίζουν τον Τραμπ. Δεν υπήρχαν αποδείξεις που να συνδέουν τις εικόνες με την καμπάνια του Τραμπ.
Πηγή: protothema