ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η Κίνα προέτρεψε τους πολίτες της να φύγουν από τον Λίβανο το συντομότερο

Ανακοίνωση από την Κίνα

ΚΥΠΕ

Η Κίνα προέτρεψε σήμερα τους πολίτες της που βρίσκονται στον Λίβανο να φύγουν «το συντομότερο δυνατό», την επομένη ενός ισραηλινού πλήγματος στη χώρα που προκάλεσε τον θάνατο υψηλόβαθμου Παλαιστινίου μαχητή.

Η κατάσταση στα σύνορα Λιβάνου-Ισραήλ συνεχίζει να είναι τεταμένη και οι συνθήκες ασφαλείας στο Λίβανο είναι σοβαρές και περίπλοκες, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η πρεσβεία της Κίνας στη Βηρυτό.

«Το τρέχον επίπεδο κινδύνου για τα ταξίδια στις επαρχίες South και Nabatieh του Λιβάνου είναι κόκκινο (εξαιρετικά υψηλός κίνδυνος) και σε άλλες περιοχές πορτοκαλί (υψηλός κίνδυνος)» αναφέρεται.

Με την ανακοίνωση συμβουλεύονται οι Κινέζοι πολίτες που βρίσκονται στον Λίβανο να «εκμεταλλευτούν την ευκαιρία όσο οι εμπορικές πτήσεις εκτελούνται ακόμη για να επιστρέψουν στην Κίνα ή να εγκαταλείψουν τη χώρα το συντομότερο δυνατό».

Ισραηλινό χτύπημα στον Λίβανο την Τετάρτη σκότωσε τον Χαλίλ Μακντάχ, ο οποίος περιγράφεται από το παλαιστινιακό κίνημα Φατάχ ως «ένας από τους ηγέτες» της ένοπλης πτέρυγάς του στη χώρα.

Η επίθεση οδήγησε σε κατηγορίες από τη Φατάχ ότι το Ισραήλ προσπαθεί να πυροδοτήσει έναν περιφερειακό πόλεμο και έγινε λίγες ώρες αφότου ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν τερμάτισε την περιοδεία του στη Μέση Ανατολή, με στόχο την επίτευξη εκεχειρίας στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς στη Γάζα.

Η δολοφονία του Μακντάχ σηματοδότησε την πρώτη φορά που το Ισραήλ έβαλε στο στόχαστρο ένα υψηλόβαθμο μέλος της Φατάχ στη διάρκεια 10 και πλέον μηνών διασυνοριακών συγκρούσεων με Λιβανέζους μαχητές, κυρίως της Χεζμπολάχ, κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Γάζα.

Πολλά κράτη κάλεσαν αυτό τον μήνα τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν τον Λίβανο, όπου εδρεύει η Χεζμπολάχ.

Η ανακοίνωση της Πέμπτης από την κινεζική πρεσβεία ανέβασε τον βαθμό του επείγοντος, μετά τις εκκλήσεις της νωρίτερα αυτό το μήνα προς τους πολίτες να «ταξιδεύουν με προσοχή» σε περίπτωση που επισκεφθούν τον Λίβανο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση