ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ταυτοποιήθηκε η γυναίκα που «χτύπησε» στην TUSAŞ

Ήταν μέλος του PKK

24news team

Στην ταυτοποίηση και της γυναίκας που συμμετείχε στη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στην Αεροδιαστημική Βιομηχανία, στα περίχωρα της Άγκυρας, προχώρησαν οι τουρκικές Αρχές. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργού Εσωτερικών, πρόκειται για την Mine Sevjin Alçiçek, που ήταν επίσης μέλος της οργάνωσης PKK. Νωρίτερα, είχε αποκαλυφθεί η ταυτότητα του συνεργού της.

Στη δήλωσή του, που δημοσιεύτηκε στον λογαριασμό του στο Twitter, ο Γερλίκαγια ανέφερε πως «αποκαλύφθηκε επίσης η ταυτότητα της γυναίκας τρομοκράτη που εξουδετερώθηκε στην προδοτική τρομοκρατική επίθεση στο TAI. Διαπιστώθηκε πως ήταν η Mine Sevjin Alçiçek, μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK. Κατέστη σαφές ότι και οι δύο τρομοκράτες που επιτέθηκαν στο TAI ήταν μέλη του PKK. Είμαστε αποφασισμένοι να εξαλείψουμε από τα εδάφη μας την προδοτική τρομοκρατική οργάνωση που απειλεί την ενότητα, την αλληλεγγύη και την ειρήνη της χώρας μας. Για άλλη μια φορά εύχομαι το έλεος του Θεού στους μάρτυρες μας και ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες μας».

Στο μεταξύ, την ταυτότητα του άντρα τρομοκράτη, έδωσε νωρίτερα στη δημοσιότητα ο Γερλίκαγια. Σε ανάρτησή του στο Twitter, έγραψε πως πρόκειται «για τον Ali Örek, με την κωδική ονομασία Rojger, μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK», ενώ πρόσθεσε πως συνεχίζονται οι προσπάθειες για την ταυτοποίηση της γυναίκας συνεργού του.

«Αποκαλύφθηκε η ταυτότητα του άνδρα τρομοκράτη που εξουδετερώθηκε στην προδοτική τρομοκρατική επίθεση που έλαβε χώρα χθες στην ΤΑΙ. Διαπιστώθηκε ότι ο προδότης ήταν ο Ali Örek, με την κωδική ονομασία Rojger, μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK. Οι προσπάθειες ταυτοποίησης της γυναίκας τρομοκράτισσας συνεχίζονται. Για άλλη μια φορά, εύχομαι το έλεος του Θεού στους μάρτυρές μας και ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες μας. Καμία τρομοκρατική επίθεση δεν μπορεί να μας αποτρέψει και να εκφοβίσει το αγαπημένο μας έθνος» έγραψε ο Γερλίκαγια.

Νωρίτερα, το HaberTurk μετέδωσε ότι ο άνδρας δράστης, που είχε γεννηθεί το 1992 στην περιοχή Beytüşşebap, ήταν μέλος του ΡΚΚ από το 2016.

Πώς έδρασαν οι δύο τρομοκράτες

Νέες πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο έδρασαν ο άνδρας και η γυναίκα που πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τετάρτης τρομοκρατική επίθεση στις εγκαταστάσεις της Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας της Τουρκίας (TUSAŞ) έφεραν στο φως της δημοσιότητας τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως μετέδωσε η Hurryiet οι δύο δράστες είχαν πραγματοποιήσει κατόπτευση του χώρου πριν το χτύπημά τους, δημοσιεύοντας, μάλιστα, και μια φωτογραφία στην οποία φέρεται να απεικονίζεται το ζευγάρι να κρατιέται χέρι-χέρι καταγράφοντας δήθεν αμέριμνο τα μέτρα ασφαλείας και τους χώρους της TUSAŞ.

Κατά την εκδοχή που παρουσιάζουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο άνδρας έπεσε νεκρός από πυρά που αντάλλαξε με άνδρες ασφαλείας των εγκαταστάσεων, ενώ η γυναίκα ανατινάχθηκε με χειροβομβίδα όταν διαπίστωσε ότι δεν μπορούσε να αποφύγει τη σύλληψη.

Τα πέντε θύματα

Τα τουρκικα μέσα ενημέρωσης έφεραν, επίσης, στη δημοσιότητα τα ονόματα και τις φωτογραφίες των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης.

Πρόκειται για τους:

Zahide Güçlü, μηχανολόγος μηχανικός στην TUSAŞ
Cengiz Coşkun, υπεύθυνος ποιοτικού ελέγχου στην TUSAŞ
Hüseyin Canmaz, εργαζόμενος στην TUSAŞ
Atakan Şahin Erdoğan, υπάλληλος ασφαλείας
Murat Arslan, ο οδηγός ταξί τον οποίο δολοφόνησαν οι τρομοκράτες προκειμένου να πάρουν το όχημα με το οποίο έφτασαν στην είσοδο της TUSAŞ

Ειδικά για την Zahide Güçlü, η οποία ήταν μητέρα δύο παιδιών, έγινε γνωστό ότι έπεσε νεκρή τη στιγμή που είχε φτάσει στην πύλη των εγκαταστάσεων TUSAŞ για να πάρει τα λουλούδια που της είχε στείλει ο σύζυγός της καθώς γιόρταζε την επέτειο γάμου τους.

Η κλοπή του ταξί

Όσον αφορά την κλοπή του ταξί με το οποίο οι τρομοκράτες έφτασαν στις εγκαταστάσεις της Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας, αυτή έγινε περίπου 45 λεπτά πριν την επίθεση.

Τουρκικά μέσα περιγράφουν ότι μπήκαν στο ταξί του Arslan και του είπαν «θέλουμε να πάμε στο κέντρο της Άγκυρας».

Κάποια στιγμή του ζήτησαν να σταματήσει προκειμένου ο ένας εκ των δύο δήθεν να κάνει τσιγάρο, και τότε τον πυροβόλησαν. Στη συνέχεια έβαλαν το άψυχο κορμί του οδηγού ταξί στο πορτ μπαγκάζ και κατευθύνθηκαν στις εγκαταστάσεις της TUSAŞ

«Τον πυροβόλησαν πισώπλατα» δήλωσε ο πατέρας του Arslan, ο οποίος ήταν πατέρας τριών παιδιών.

Η πρώτη απάντηση της Τουρκίας

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε μετά τα μεσάνυχτα ότι βομβαρδίστηκαν «τριάντα δύο στόχοι», θέσεις του PKK και συμμάχων του, στο βόρειο Ιράκ και στο έδαφος της Συρίας, μερικές ώρες μετά την επίθεση στην Άγκυρα η οποία στοίχισε τη ζωή σε πέντε ανθρώπους κι αποδόθηκε στο κουρδικό αυτονομιστικό ένοπλο κίνημα από τις τουρκικές αρχές. «Όπως επιτρέπει το δικαίωμά μας στη νόμιμη άμυνα που προβλέπεται στο άρθρο 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, διεξήχθη αεροπορική επιχείρηση εναντίον τρομοκρατικών στόχων στο βόρειο Ιράκ και στη Συρία (...) και συνολικά 32 στόχοι που ανήκαν στους τρομοκράτες καταστράφηκαν με επιτυχία», ανέφερε το υπουργείο στο δελτίο Τύπου το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα, διευκρινίζοντας πως «οι αεροπορικές επιχειρήσεις συνεχίζονται».

Πηωγή: Protothema

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση