ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αννίτα προς Αβέρωφ: Να μην τα λέμε ετεροχρονισμένα

Θετικός ο ΔΗΣΥ για την ηλεκτρική διασύνδεση, τέθηκαν εύλογα ερωτήματα, ανέφερε η πρόεδρός του

24news team

Η ηλεκτρική διασύνδεση της Κύπρου είναι ένα σημαντικό έργο γεωστρατηγικής σημασίας καθώς αίρει την ενεργειακή απομόνωση της Κύπρου και προσεγγίζεται θετικά, είπε η πρόεδρος της Βουλής και του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αννίτα Δημητρίου, μιλώντας στην «Πρώτη Ενημέρωση» του ΡΙΚ.

Η θέση του ΔΗΣΥ είναι θετική απέναντι στο έργο, ξεκαθάρισε, διευκρινίζοντας πως τα εύλογα ερωτήματα που έχουν τεθεί αφορούν την προστασία των καταναλωτών και τις πρόνοιες που πρέπει να ληφθούν για την επιτυχή υλοποίηση της διασύνδεσης.

Σε σχέση με τις δηλώσεις από τον Αβέρωφ Νεοφύτου για το έργο, το οποίο συνδέει με τη λύση του Κυπριακού ως τη μοναδική προϋπόθεση για τη λειτουργία του, η Αννίτα Δημητρίου διερωτήθηκε αν εξαιτίας της τουρκικής κατοχής δεν πρέπει να γίνονται μακρόπνοοι σχεδιασμοί.

Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει τις απόψεις του αλλά και να αναλαμβάνει τον ρόλο του, είπε σχετικά η πρόεδρος του ΔΗΣΥ, υπογραμμίζοντας πως «έχει επίσης σημασία να μην βγαίνουμε ετεροχρονισμένα και να λέμε αυτά που πιστεύουμε».

Σε σχέση με το γεωστρατηγικό ρίσκο, η Αννίτα Δημητρίου σημείωσε ότι η Ελλάδα αποτελεί το σθεναρότερο σύμμαχο της Κύπρου και ότι τα διάφορα ερωτήματα πρέπει να ενταχθούν στη συζήτηση του διαπραγματευτικού πλαισίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση