ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Από τη Λεμεσό σε άσκηση με Τούρκους το USS WASP

Η Άγκυρα ήθελε να το κρατήσει κρυφό ενώ ο Τατάρ είχε επικρίνει την Κυπριακή Δημοκρατία

24news team

Το πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ, USS WASP, όπως ανακοίνωσε η διοίκησή του, συμμετείχε σε άσκηση μαζί με πλοία του τουρκικού στόλου, από τις 13 μέχρι τις 17 Αυγούστου, στα νερά της Ανατολικής Μεσογείου.

«Σε μια επίδειξη της διαρκούς συνεργασίας και της αμοιβαίας δέσμευσης για τη θαλάσσια ασφάλεια, το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ και το τουρκικό ναυτικό συμμετείχαν σε ασκήσεις εν πλω αυτή την εβδομάδα στην Ανατολική Μεσόγειο», όπως ενημέρωσε η διοίκηση του USS WASP.

Μια ανακοίνωση, που όπως αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ της τηλεόρασης Omega, χάλασε τα επικοινωνιακά σχέδια των Τούρκων, οι οποίοι όχι μόνο ήθελαν να κρατήσουν μακριά από τη δημοσιότητα την άσκηση αλλά είχαν κατηγορήσει την Κυπριακή Δημοκρατία (εμμέσως και τις ΗΠΑ) για την παρουσία του USS WASP στο λιμάνι της Λεμεσού.

Η Άγκυρα και ο εκλεκτός της στα κατεχόμενα, Ερσίν Τατάρ, είχαν καταδικάσει την παρουσία του αμερικανικού πολεμικού πλοίου στη Λεμεσό, με τον κατοχικό ηγέτη να ισχυρίζεται πως «η ελληνοκυπριακή πλευρά θέτει σε κίνδυνο το νησί λόγω των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή».

Τουρκικά μέσα ενημέρωσαν είχαν δημοσιεύσει προ ημερών πως το USS WASP αποτελεί μέρος της ναυτικής δύναμης των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο που είναι έτοιμη να ενισχύσει τις δυνάμεις του Ισραήλ, αν παραστεί ανάγκη. Ενός Ισραήλ κατά του οποίου εξαπολύει συνεχώς κατηγορίες ο Ταγίπ Ερντογάν για το παλαιστινιακό και τον πόλεμο με τη Χαμάς.

Δείτε σχετικό ρεπορτάζ του Omega:

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση