24news team
Χειμαρρώδης και πληθωρικός, ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας ΝΙΚΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣ, μαχαιρώνει τους συντρόφους ΑΚΕΛ και τους συνοδοιπόρους τους αυτή την περίοδο, του ΔΗΚΟ, με σκληρές εκφράσεις και αποκαλύψεις.
Έλα ντε, τώρα ποιος θα διαψεύσει τον Κοτζιά, αφού και τα δυο κόμματα στο πρόσφατο παρελθόν τον είχαν ανακηρύξει σαν σωτήρα της Κύπρου; ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ, ένοιωσαν να διαλύεται σε μια στιγμή το αφήγημα τους για το Κυπριακό, έστω και αν τα δυο κόμματα το αντικρίζουν από διαφορετική οπτική πολιτική γωνία και επιχειρούν να τετραγωνίσουν τις διαφορές τους, για χάρη της συνεργασίας τους στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, όπως για Προεδρία Βουλής και Δημοκρατίας.
Με το στανιό στήριξε Αδάμο για ΠτΒ το ΑΚΕΛ
Κυρίως, έχασαν τα ισχυρά αντιπολιτευτικά τους όπλα και πλήγηκαν ανεπανόρθωτα, αφού σε κάθε συζήτηση οι κυβερνητικοί ταγοί, θα τους παραπέμπουν στον αριστερό Κοτζιά, που το ΔΗΚΟ μάλιστα ήθελε να τον τιμήσουν και να τον έχουμε στην Κύπρο ως πρότυπο πολιτικού.
Ωστόσο, οι αιχμές του κ. Κοτζιά προς αριστερούς αρθρογράφους με την χαρακτηριστική έκφραση «ξεπλένουν με τόση ευκολία την Τουρκία, αλλά και τις τουρκοκυπριακές ηγεσίες» παραπέμπει και σε άλλους που προφανώς για αντιπολιτευτικούς λόγους επιρρίπτουν το σύνολο των ευθυνών για τις εξελίξεις στο Κυπριακό στην Κυβέρνηση της Κύπρου.
Και δεν έφταναν όλα αυτά, προϊδεάζει μέσω της σχετικής του ανάρτησης, ότι την ερχόμενη βδομάδα θα προβεί σε περαιτέρω αποκαλύψεις, μέσω συνέντευξης του στο ΡΙΚ.
Τώρα είναι που θ’ αρχίσει η ΚΟΤΖΑτίτιδα και θα είναι το θέμα της επικαιρότητας, ενώ η προσοχή όλων θα μεταφερθεί στα συμφραζόμενα των τοποθετήσεων του πρώην Έλληνα ΥΠΕΞ, και προφανώς με τους αντίστοιχους καυγάδες που θα προκληθούν στα τηλεοπτικά πάνελ.
Η σχετική ανάρτηση Νίκου Κοτζιά που θα συζητηθεί και μάλλον αποτελεί σημείο- σταθμό για τα πολιτικά πράγματα είναι η εξής:
«ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ».
Το αρνητικό αποτέλεσμα της εκλογής του εκπροσώπου των Τουρκοκυπρίων στην κατεχόμενη Κύπρο είναι πριν απ’ όλα αποτέλεσμα της παρουσίας του τουρκικού κατοχικού στρατού που δεν επιτρέπει τη λειτουργία στα κατεχόμενα μιας δημοκρατίας δυτικού τύπου. Είναι αποτέλεσμα των οικονομικών και άλλων μορφών εκβιασμών και παρεμβάσεων της Τουρκίας στη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας.
Κάποιοι στην Ελλάδα, αρθρογράφοι της διαπλοκής και αριστερών εφημερίδων αντί να δουν τις συνέπειες της τουρκικής κατοχής και το ότι η Τουρκία είναι αυτή που κάνει κουμάντο στο Κυπριακό, προσπαθούν να ρίξουν όλες τις ευθύνες στην Κύπρο και τις κυβερνήσεις της. Ασφαλώς και οι τελευταίες έκαναν λάθη.
Αλλά άλλο λάθος και άλλο κατοχή. Αυτοί οι αρθρογράφοι στην επίθεση που κάνουν στον ελληνισμό διαβεβαιώνουν τους πάντες ότι για την αποτυχία των διαπραγματεύσεων στο Κρας Μοντανά ευθύνεται αποκλειστικά η ελληνοκυπριακή πλευρά, άντε και η Ελλάδα. Το ερώτημα είναι: οι εκ των πραγμάτων αμέτοχοι της διαπραγμάτευσης, οι απόντες από το Κρας Μοντανά από που γνωρίζουν τα πραγματικά γεγονότα; Πώς όλοι αυτοί ξεπλένουν με τόση ευκολία την Τουρκία, αλλά και τις τουρκοκυπριακές ηγεσίες;
Η άποψη της ελληνοκυπριακής και ελληνικής πλευράς, αλλά και του ίδιου του ΓΓ του ΟΗΕ, όσων συμμετείχαν καλοπροαίρετα στις διαπραγματεύσεις, είναι καθέτως διαφορετική. Οι εκπρόσωποι της θεωρίας ότι φταίνε για όλα οι Ελληνοκύπριοι αναμασούν τα επιχειρήματα των Τούρκων, του Εϊντε που είχε και έχει πολλαπλούς δεσμούς με τους Τούρκους, καθώς και με τα παπαγαλάκια του στην Αθήνα, όπως, επίσης του τότε Βρετανού ΑΝΥΠΕΞ.
Όχι, όμως, του τότε Βρετανού ΥΠΕΞ και σημερινού πρωθυπουργού του ΗΒ που στάθηκε κύριος σε εκείνη την ιστορία. Θα αναγκαστώ, λοιπόν, να πω δημόσια, τρία χρόνια μετά, το τι συνέβη το βράδυ που οδηγήθηκαν εξαιτίας του Βρετανού ΑΝΥΠΕΞ και του Τούρκου ΥΠΕΞ οι συνομιλίες σε αδιέξοδο. Στις 29 Οκτωβρίου 2020 θα τα πω στο ΡΙΚ.
Προσπάθησα να προστατεύσω τη διαδικασία και ανέχτηκα πολλά. Όμως η δημιουργία στην Αθήνα και στη Λευκωσία ενός μετώπου στήριξης του τουρκικού εθνικισμού και υπονόμευσης της θέσης της Κύπρου, μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με το μέτωπο της αλήθειας και της ιστορικής πραγματικότητας.
Διαφέρουμε με αυτούς τους κύκλους σε ένα θεμελιώδες σημείο: Εγώ πιστεύω αυτά που είδα, είπα και άκουσα ο ίδιος μέσα στην αίθουσα διαπραγμάτευσης.
Εκείνοι πιστεύουν την ηγεσία της Τουρκίας και του ανθρώπου της του Εϊντε. Και αυτή είναι άλλη μια διαφορά ανάμεσα στον πατριωτισμό και στην πολιτική επιλογή στήριξης του τουρκικού εθνικισμού»