ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δεν λήφθηκε απόφαση για τα ωφελήματα του Οδυσσέα

Η επιστολή Μιχαηλίδη, το αίτημα του γενικού λογιστή και η θέση της Νομικής Υπηρεσίας

ΚΥΠΕ

Το θέμα των συνταξιοδοτικών και άλλων ωφελημάτων του τέως Γενικού Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη μελετά η Νομική Υπηρεσία, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι «μέχρι στιγμή δεν έχει ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση».

Στην ανακοίνωση της, η Νομική Υπηρεσία αναφέρει ότι σε σχέση με σημερινό δημοσίευμα της διαδικτυακής εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» για τα συνταξιοδοτικά ωφελήματα του κ. Μιχαηλίδη, «σημειώνεται ως γεγονός ότι έχει αποσταλεί στη Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας, αίτημα από τον Γενικό Λογιστή της Δημοκρατίας για γνωμάτευση αναφορικά με τα συνταξιοδοτικά ωφελήματα (σύνταξη και εφάπαξ) και άλλα ωφελήματα του τέως Γενικού Ελεγκτή, μετά από την απόλυσή του από το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο».

«Το θέμα μελετάται από τη Νομική Υπηρεσία και δεν έχει μέχρι στιγμής ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση» καταλήγει.

Μιχαηλίδης: «Παράνομη κατακράτηση ωφελημάτων»

Σε επιστολή του προς τον Γενικό Λογιστή της Δημοκρατίας, την οποία κοινοποιεί στον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών και στον Γενικό Εισαγγελέα, ο τέως Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, κάνει λόγο για «παράνομη κατακράτηση» των συνταξιοδοτικών και άλλων ωφελημάτων του, ενώ μιλά και για «πόλεμο εξόντωσής» του από την Κυβέρνηση και τον Γενικό Εισαγγελέα.

Ο κ. Μιχαηλίδης, δημοσιοποιώντας το Σάββατο την επιστολή με σημερινή ημερομηνία - η οποία κοινοποιείται στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας κα τον Γενικό Διευθυντή Υπουργείου Οικονομικών - σημειώνει ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γενικό Λογιστή στις 25/10/2024, κατά την οποία είχε ενημερωθεί ότι δικαιούται να πληρωθεί τόσο τη σύνταξη και το εφάπαξ που αντιστοιχεί σε 26 έτη υπηρεσίας (15.9.1998 μέχρι 18.9.2024), όσο και την συσσωρευμένη άδεια 75 ημερών και μέρος του 13ου μισθού, βάσει της γνωμάτευσης του Γενικού Εισαγγελέα Πέτρος Κληρίδη του 2006 για την περίπτωση του δικαστή Κώστα Καμένου που είχε απολυθεί για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ακολούθως, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο κ. Μιχαηλίδης, η Ανώτερη Δικηγόρος της Δημοκρατίας, Ελένη Συμεωνίδου, η οποία παρέστη σε αριθμό συναντήσεων για το θέμα, ενημέρωσε τον Γενικό Λογιστή ότι, «ενώ εκείνη συμφωνεί με σας ότι δικαιούμαι όλα τα συνταξιοδοτικά μου ωφελήματα, δεν δέχθηκε να καταγράψει σχετική σημείωση στο φάκελο της υπόθεσης όπως εσείς ζητήσατε». Ο κ. Μιχαηλίδης σημειώνει, επίσης, ότι ο Γενικός Λογιστής, σε συνομιλία με τον Γενικό Εισαγγελέα ενημερώθηκε ότι ο ίδιος «κωλύεται να δώσει γνωμάτευση και για αυτό θα αποταθεί σε ιδιώτη δικηγόρο».

«Είναι προφανές ότι, τόσο η Κυβέρνηση όσο και ο Γενικός Εισαγγελέας, συνεχίζετε τον πόλεμο εξόντωσής μου, αυτή τη φορά υφαρπάζοντας ένα περιουσιακό μου στοιχείο», σημειώνει στην επιστολή του ο κ. Μιχαηλίδης, προσθέτοντας ότι αυτό που συμβαίνει είναι πρωτοφανές.

«Στην περίπτωση των συνταξιούχων εν ενεργεία αξιωματούχων, τους καταβάλλετε σύνταξη μαζί με τον μισθό τους, σε αντίθεση με τη ρητή πρόνοια του νόμου που απαγορεύει τούτο, αλλά στην περίπτωσή μου επιχειρείτε να υφαρπάξετε ένα αδιαμφισβήτητο περιουσιακό μου στοιχείο επειδή ο Γενικός Εισαγγελέας σάς είπε προφορικά ότι δεν βρίσκει το κατάλληλο άρθρο του νόμου στη βάση του οποίου θα λάβω τα δικαιώματά μου. Λόγω της εμπάθειάς του, που όπως φαίνεται συνεχίζει και μετά την απόλυσή μου, ο Γενικός Εισαγγελέας δεν μπόρεσε να εντοπίσει το άρθρο 9(στ) και θέλει να διορίσει ιδιώτη δικηγόρο για να του πει ότι δεν δικαιούμαι τα θεμελιωμένα και κατοχυρωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματά μου για τα οποία κατέβαλλα εισφορές» προσθέτει, λέγοντας ότι «είναι ντροπή για η χώρα μας αυτά που συμβαίνουν με κύρια ευθύνη φυσικά του αρχηγού της πολιτείας, του Προέδρου της Δημοκρατίας».

«Έχουμε υποχρέωση σε αυτή τη χώρα όλοι να αντιδρούμε έντονα σε αυτά που συμβαίνουν. Η κοινωνία των πολιτών πρέπει και έχει τη δύναμη να αντιταχθεί σε αυτό το σαθρό σύστημα. Για αυτό η παρούσα δίνεται στη δημοσιότητα» καταλήγει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X