ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Εγκρίνεται σήμερα στο Υπουργικό η e-ταυτότητα

Τι ανέφερε ο Πρόεδρος στο συνέδριο Digital Agenda Cyprus Summit 2024

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στο υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να εγκριθεί σήμερα η ψηφιακή ταυτότητα, ανάφερε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο Πρόεδρος, βρέθηκε καλεσμένος στο συνέδριο Digital Agenda Cyprus Summit 2024, όπου κλήθηκε να αναπτύξει το όραμα της διακυβέρνησης του σε σχέση με την ψηφιοποίηση του κράτους. Ο ΠτΔ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο αναμένεται να εγκριθεί κίνητρα για εφαρμογή ψηφιακής ταυτότητας, όπως επίσης και ηλεκτρονικής υπογραφής.

Συγκεκριμένα ανέφερε, «Σήμερα εγκρίνουμε στο Υπουργικό Συμβούλιο τα κίνητρα για την ηλεκτρονική ταυτότητα, συμπεριλαμβανομένης της ψηφιακής υπογραφής, για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας, της ασφάλειας και της ταχύτητας των συναλλαγών, διασφαλίζοντας ότι οι κυβερνητικές υπηρεσίες παρέχονται απρόσκοπτα και με ασφάλεια.»

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο αναμένεται να λάβει μια πολύ σημαντική απόφαση σχετικά με τις ηλεκτρονικές ταυτότητες, εγκρίνοντας την αγορά 100,000 η-Ταυτοτήτων σε βάθος τριών ετών και τη διάθεσή τους για χρήση από τους πολίτες της Δημοκρατίας άνω των 18 ετών. Η απόφασή μας αυτή θα συμβάλει καθοριστικά στην προσπάθειά μας για ψηφιακή μετάβαση του κράτους».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση