ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

H Επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου στη Νέα Υόρκη για την 79η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών

Η αποστολή της κας Κυριακίδου εστιάζει στις πρωτοβουλίες της ΕΕ να ενισχύσει την παγκόσμια συνεργασία για την αντιμετώπιση της αντιμικροβιακής αντοχής

ΚΥΠΕ

Στη Νέα Υόρκη μεταβαίνει η Στέλλα Κυριακίδου, Ευρωπαία Επίτροπος για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων για να συμμετάσχει στην 79η σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Η αποστολή της κας Κυριακίδου εστιάζει στις πρωτοβουλίες της ΕΕ να ενισχύσει την παγκόσμια συνεργασία για την αντιμετώπιση της αντιμικροβιακής αντοχής, μιας ραγδαία αναπτυσσόμενης υγειονομικής πρόκλησης.

Πέραν της της αντιμικροβιακής αντοχής, κύριος στόχος της Επιτρόπου θα είναι η προώθηση της συνεργασίας μεταξύ της ΕΕ και των Ηνωμένων Εθνών καθώς και άλλων στρατηγικών εταίρων σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που σχετίζονται με την υγεία, με σκοπό τη βελτίωση της παγκόσμιας υγειονομικής ασφάλειας, που αποτελούν αναπόσπαστες αρχές της Στρατηγικής της ΕΕ για την Παγκόσμια Υγεία.
Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, η Επίτροπος κ. Κυριακίδου θα παραστεί στην ετήσια δεξίωση του Women Political Leaders (WPL), η οποία επικεντρώνεται στην ενίσχυση της συμμετοχής των γυναικών στη χάραξη πολιτικής.

Την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, η Επίτροπος θα συμμετάσχει στη συνάντηση των Food Waste Champions 12.3, για την προώθηση δράσεων για την αντιμετώπιση της σπατάλης τροφίμων παγκοσμίως. Θα μιλήσει επίσης σε εκδήλωση της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών που θα αφορά την αντιμικροβιακή διαχείριση από την χάραξη πολιτικής στην περίθαλψη, με επίκεντρο τη βελτίωση της φροντίδας των ασθενών και την πρόληψη των λοιμώξεων ανθεκτικών στα νοσοκομεία.

Την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου, η Επίτροπος θα εκφωνήσει ομιλία σε εκδήλωση της Γενικής Συνέλευσης με θέμα την «Προώθηση της διακρατικής αλληλεγγύης για την αντιμετώπιση της αντιμικροβιακής αντοχής στην Ευρωπαϊκή Περιφέρεια του ΠΟΥ» και θα μιλήσει σε εκδήλωση με θέμα την αντιμικροβιακή αντοχή και τις προοπτικές των χωρών χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος. Θα συμμετάσχει επίσης στην Ετήσια Σύνοδο Κορυφής 2024 Concordia - The First Ladies Luncheon Roundtable με επίκεντρο τον καρκίνο του μαστού και παράλληλα θα συμμετέχει σε συζήτηση στο Foreign Policy Health Forum με επίκεντρο τις στρατηγικές εμβολιασμού κατά του HPV.

Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, η Επίτροπος θα αντιπροσωπεύσει την ΕΕ στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ για την αντιμικροβιακή αντοχή, σχετικά με την απειλή που συνιστά η αντιμικροβιακή αντοχή για την παγκόσμια υγεία, την επισιτιστική ασφάλεια και την επίτευξη των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης για το 2030. Στη συνεδρία αυτή οι πολιτικοί ηγέτες θα δεσμευθούν σε μια πολιτική δήλωση που θα κινητοποιήσει την πολιτική βούληση και δράση σε εθνικό, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο για την αντιμετώπιση των πηγών και των προκλήσεων της αντιμικροβιακής αντοχής.

Δήλωση της Επιτρόπου κας Στέλλας Κυριακίδου: «Η Ευρωπαική Ένωση έχει εδραιωθεί ως παγκόσμιος ηγέτης στην υγειονομική ασφάλεια και αλληλεγγύγη. Η αντιμικροβιακή αντοχή είναι μια άμεση πρόκληση που οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε από κοινού. Δεν γνωρίζει σύνορα και αποτελεί μία από τις τρεις μεγαλύτερες απειλές για την υγεία που αντιμετωπίζει η ΕΕ, καθώς και η υφήλιος. Η απειλή αυτή δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από μια χώρα ή μια ήπειρο μεμονωμένα. Δουλεύοντας μέσω της Στρατηγικής της ΕΕ για την Παγκόσμια Υγεία με τους διεθνείς εταίρους μας, μπορούμε να αναλάβουμε φιλόδοξη και συντονισμένη δράση για την αντιμετώπιση της , την προστασία των πολιτών μας και την ενίσχυση των συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης παγκοσμίως. Αυτός είναι ο δρόμος μας για τη διαφύλαξη της υγείας των πολιτών μας και την εξασφάλιση ενός βιώσιμου μέλλοντος».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση