ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Κοινοβουλευτική Συνέλευση: Καλεί την Τουρκία να ανακαλέσει τις παράνομες ενέργειες της

Η δήλωση του Κοινοβουλευτικού Εκπρόσωπου του ΔΗΣΥ Νίκου Τορναρίτη

Ανακοινώσεις

Δήλωση του Επικεφαλής της Κυπριακής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, Κοινοβουλευτικού Εκπρόσωπου του ΔΗΣΥ Νίκου Τορναρίτη για την υπερψήφιση της έκθεσης του Ιταλού βουλευτή Πιέρο Φασίνο για την Αμμόχωστο, η οποία εγκρίθηκε κατά την εαρινή Σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο.

Με μεγάλη ικανοποίηση χαιρετίζουμε το ψήφισμα της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης και την ξεκάθαρη αναφορά του σε εισβολή και κατοχή της Κύπρου από την Τουρκία.

Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση καλεί ταυτόχρονα την Τουρκία να ανακαλέσει τις παράνομες ενέργειες της στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου θεωρώντας ως μόνη εφικτή λύση την επιστροφή της πόλης στους νόμιμους κατοίκους της.

Στο ψήφισμα επισημαίνεται ότι οι τουρκικές αξιώσεις για λύση «δυο κρατών» στην Κύπρο αλλά και οι μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας εκφεύγουν του συμφωνημένου πλαισίου λύσης.

Αναφέρεται επίσης ότι η συνεχιζόμενη διαίρεση στην Κύπρο βλάπτει τα συμφέροντα ολόκληρου του Κυπριακού λαού και δύναται, ανά πάσα στιγμή να θέσει σε κίνδυνο τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο. Επαναλαμβάνει τη θέση αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης για επανένωση της Κύπρου και επίτευξη δίκαιης, διαρκούς και συνολικής επίλυσης του κυπριακού προβλήματος που να διασφαλίζει τα νόμιμα συμφέροντα των δυο κοινοτήτων, εκφράζοντας την ετοιμότητα του Οργανισμού να συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X