ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μιχάλης Ιγνατίου για GSI: Τόσες ύβρεις δεν ακούσαμε ούτε από Τούρκους

Αιχμηρή απάντση σε τρολς με... κομματικό ονοματεπώνυμο

24news team

Με μια έντονη ανάρτησή του ο δημοσιογράφος – πολιτικός αναλυτής, συγγραφέας και ανταποκριτής από τις ΗΠΑ, Κύπριος στην καταγωγή Μιχάλης Ιγνατίου τα χώνει σε διάφορα τρολ στα κοινωνικά δίκτυα για όσα επικριτικά γράφουν για την ηλεκτρική διασύνδεση (Great Sea Interconnector – GSI) μεταξύ Κύπρου – Ελλάδας και Ισραήλ. Σημειώνει πως οι ύβρεις κατά των Ελλήνων της Κύπρου είναι άνευ προηγουμένου και τα τρολ που τις διασπείρουν έχουν ελληνικά ονόματα και κομματική ταυτότητα. Τονίζει δε ότι το έργο είναι εθνικό και πρέπει να προστατευτεί από τις δυνάμεις της διαφθοράς, που κατοικοεδρεύουν στην Αθήνα και τη Λευκωσία.

Ο Μιχάλης Ιγνατίου έχει καταγράψει τις απόψεις του σε άρθρο που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Hellas Journal, με τον χαρακτηριστικό τίτλο: «Μία στεγνή προειδοποίηση στα «τρολς» με …ελληνικά ονόματα: Μετά λύπης μου αναφέρω ότι τέτοιες και τόσες ύβρεις δεν δεχθήκαμε ούτε από τους Τούρκους καταχτητές»

Υβριστές με κομματική ταυτότητα
Όπως γράφει το έργο GSI πρέπει να γίνει για γεωπολιτικούς και στρατηγικούς λόγους και σημειώνει πως «οι υβριστές αυτοί έχουν ονόματα, διευθύνσεις και κομματική ταυτότητα. Αρκετοί χρησιμοποιούν ψευδώνυμα αλλά η έρευνα απέδειξε ότι ανάμεσα τους υπάρχουν και υβριστές με ονοματεπώνυμο».
Ανέφερε μάλιστα πως, επειδή «πρόκειται για ρατσιστική επίθεση, τους προειδοποίησα, και χθες αναγκάστηκα να απαντήσω σε ένα εξ αυτών, ο οποίος παρουσιάζεται και ως δημοσιογράφος».
Ο κ. Ιγνατίου απευθύνθηκε και στους μηχανισμούς που πληρώνουν, όπως γράφει τους υβριστές για να καθυβρίζουν τους Έλληνες της Κύπρου να τους αποσύρουν. «Οι επιθέσεις αυτές είναι αδιανόητες και κρύβουν ρατσιστικό μίσος. Και φυσικά ευθύνη έχουν τα αφεντικά τους», σημειώνει.

Ο «εθνικο-φασιστικός στρατός των τρολς»
Επισημαίνει ακόμα πως «Οι κομματικοί δεσμοί (affiliation) τους είναι φανεροί από άλλες αναρτήσεις. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι κόμμα ή κόμματα χρησιμοποιούν αυτόν τον εθνικο-φασιστικό «στρατό» των «τρολς». Και ούτε μπορεί να το δεχθεί έστω και ένας δημοκρατικός άνθρωπος στην Ελλάδα και στην Κύπρο».

Ελλάδα, ΕΕ και Ισραήλ να προστατεύσουν την Κύπρο
Αφού εξηγεί πως η υλοποίηση του έργου GSI είναι αναγκαία για εθνικούς και στρατηγικούς λόγους, από τη στιγμή που η Ελλάδα και το Ισραήλ, αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση που θα πληρώσει το 75% του έργου, θα αναγκαστούν να σπεύσουν να βοηθήσουν την Κύπρο εάν απειληθεί από την Τουρκία, για να μείνουν στο ευρωπαϊκό, και όχι μόνο, ενεργειακό παιγνίδι.
Προβλέπει μάλιστα πως με δεδομένη την τουρκική αντίδραση στην Κάσο και την επιχείρηση αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας, η κατοχική Τουρκία θα προσπαθήσει να ακυρώσει το έργο. «Η Αθήνα, η Ιερουσαλήμ και οι Βρυξέλλες, από τη στιγμή που πιστεύουν ότι είναι απόλυτα αναγκαία η ηλεκτρική διασύνδεση πρέπει να σταθούν σθεναρά δίπλα στην Κύπρο. Όποιες και αν είναι απειλές της Τουρκίας, όπως και αν εκδηλωθούν, το στρατηγικό αυτό έργο πρέπει να πραγματοποιηθεί. Διαφορετικά θα νικήσει ξανά η Τουρκία εις βάρος των στρατηγικών συμφερόντων του Ελληνισμού» επισημαίνει.

Μεγαλύτερη η ευθύνη της Ελλάδας
Επιπλέον γράφει πως «η ευθύνη της Αθήνας είναι μεγαλύτερη από αυτή της Λευκωσίας, διότι διαθέτει Πολεμική Αεροπορία και Πολεμικό Ναυτικό. Πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους. Επαναλαμβάνω την εθνική ανάγκη υλοποίησης του έργου. Και την απαιτούμενη ετοιμότητα των Βρυξελλών, της Αθήνας (και της Ιερουσαλήμ) για να αποτρέψουν την όποια τουρκική «επιχείρηση» εναντίον της Κύπρου.»
Οι «άθλιες δυνάμεις της διαφθοράς σε Αθήνα-Λευκωσία».
«Όπως ανέφερα και στο προηγούμενο κείμενο μου, αλλά και ως απάντηση στους υβριστές, οι χώρες και οι ιδιωτικές εταιρείες που έχουν ανάμειξη στο έργο, πρέπει να απορρίψουν τους διεφθαρμένους, που τους περιτριγυρίζουν -τους …βλέπουμε και τους γνωρίζουμε. Το έργο είναι εθνικό και πρέπει να προστατευθεί από τις άθλιες δυνάμεις -περί δυνάμεων πρόκειται- της διαφθοράς, που κατοικοεδρεύουν στην Αθήνα και τη Λευκωσία» επισημαίνει.

Το χέρι στη τσέπη
Το έργο θα υποστηρίξει οικονομικά η Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά θα χρειαστεί να βάλουν το χέρι στις τσέπες τους οι πολίτες της Ελλάδας (30%) και της Κύπρου (70%). Γι’ αυτό, όταν τελειώσει με το καλό το έργο οι πολίτες πρέπει να ωφεληθούν από αυτό πρώτοι και καλύτεροι, προσθέτει.

Αν δεν είχε προδοθεί η Κύπρος…
Το άρθρο του Μιχάλη Ιγνατίου καταλήγει: «Θα κλείσω από εκεί που άρχισα. Από τα πληρωμένα «τρολς» που έχουν ξεράσει χολή εναντίον των Ελλήνων της Κύπρου. Έχω γεννηθεί στο νησί και αγαπώ την μικρή μου Πατρίδα, η οποία βρίσκεται υπό κατοχή τα τελευταία πενήντα χρόνια λόγω της προδοσίας της Χούντας των Αθηνών.
Όπως έγραψα σε ένα γνωστό «τρολ», αν η Κύπρος δεν είχε προδοθεί, δεν θα είχε πατήσει το έδαφος της ούτε ένας στρατιώτης του τουρκικού Αττίλα.
Απορρίπτουμε, λοιπόν, τις απειλές από άτομα με ελληνικά ονόματα. Έχω διαβάσει την πλειοψηφία αυτών των σχολίων. Με λύπη μου αναφέρω ότι τέτοιες και τόσες ύβρεις δεν δεχθήκαμε ούτε από τους Τούρκους…»

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση