ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ύστατες πιέσεις για να μην εγκαταλειφθεί ο Interconnector

Παραμένουν σε αδιέξοδο οι συζητήσεις

24news team

Η συζήτηση για το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Ελλάδας με την Κύπρο (Great Sea Interconnector), κατέληξε σε αδιέξοδο. Το πώς προσεγγίζουν έως τώρα, τα δύο καίρια ζητήματα, η κυπριακή και η ελλαδική πλευρά, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για την επίτευξη συμφωνίας.

Οι τηλεδιασκέψεις δεν έχουν φέρει θετικό αποτέλεσμα, με την τελευταία χρονικά μάλιστα να αντανακλά μια εικόνα παγίωσης των διαφωνιών. Κυρίως σε ό,τι αφορά το χρονικό σημείο κατά το οποίο θα αρχίσει η χρέωση των καταναλωτών, όπως και για τις εγγυήσεις για το γεωπολιτικό ρίσκο ή αν προτιμάτε το ποιος θα πληρώσει τη ζημιά αν οι Τούρκοι παρεμποδίσουν το έργο.

Στην τηλεδιάσκεψη της περασμένης Παρασκευής, εκτός των ρυθμιστικών Αρχών Κύπρου και Ελλάδας, καθώς επίσης και του φορέα υλοποίησης του έργου ΑΔΜΗΕ, εκπροσωπήθηκε και η Κομισιόν. Η τελευταία θέλει την άρση της ενεργειακής απομόνωσης της Κύπρου, για την οποία έχει αποφασίσει εδώ και χρόνια να δαπανήσει 657 εκατομμύρια ευρώ ενώ διαβεβαίωσε για την εξάντληση των διπλωματικών μέσων προς αποτροπή παρενοχλήσεων από τους Τούρκους.

Καταβάλλονται προσπάθειες, όπως και πιέσεις, σε προσκήνιο και παρασκήνιο για να βρεθεί κάποιος τρόπος να αρθεί το αδιέξοδο. Οι επαφές αναμένεται να συνεχιστούν κατά την τρέχουσα εβδομάδα με στόχο να αποφευχθεί το οριστικό ναυάγιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση