ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Περισσότερα εντός του μήνα για νέο πακέτο στήριξης

Την Κυβέρνηση την απασχολεί το ενδεχόμενο επαναφοράς της επιδότησης των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος

ΚΥΠΕ

Εντός του επόμενου μηνός αναμένεται να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες για το νέο κυβερνητικό νέο πακέτο μέτρων στήριξης, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός, ο οποίος σημείωσε ότι την Κυβέρνηση την απασχολεί πολύ το ενδεχόμενο επαναφοράς της επιδότησης των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο κ. Κεραυνός συναντήθηκε σήμερα με αρχηγούς και εκπροσώπους των συμπολιτευόμενων κομμάτων, ΔΗΠΑ, ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, με τους οποίους συζήτησε τις εισηγήσεις τους ενόψει της ετοιμασίας του νέου κυβερνητικού πακέτου.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο κ. Κεραυνός χαρακτήρισε τη συζήτηση πολύ εποικοδομητική, προσθέτοντας ότι «ακούσαμε πολύ συγκροτημένες εισηγήσεις, κοστολογημένες, οι οποίες θα μας βοηθήσουν για να μπορέσουμε να διαμορφώσουμε τις δικές μας απόψεις όσον αφορά την εξαγγελία κάποιων μέτρων όταν θα είμαστε έτοιμοι ως Κυβέρνηση».

Ο κ. Κεραυνός τόνισε εκ νέου πως «τα μέτρα πρέπει να είναι στοχευμένα, να είναι μέτρα κάποιας διάρκειας που πραγματικά να δίνουν μια ανακούφιση σε όσους συμπολίτες μας έχουν την ανάγκη και τις ευάλωτες ομάδες αλλά και τη μεσαία τάξη γενικά».

Λέγοντας πως την Κυβέρνηση την απασχολεί πάνω σε συνεχή βάση και η ακρίβεια και όλα τα θέματα που ταλαιπωρούν την κοινωνία μας, ο κ. Κεραυνός συνέχισε λέγοντας πως «και πάνω σε συνεχή βάση μελετούμε, σταθμίζουμε τα δεδομένα και μέχρι τώρα έχουμε εξαγγείλει πάρα πολλά μέτρα και συνεχίζουμε να μελετούμε τα θέματα για να είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε και να συμβάλουμε στην ανακούφιση των συνανθρώπων μας και των πολιτών που έχουν ανάγκη».

Απαντώντας σε ερωτήσεις αναφορικά με το κόστος των μέτρων που πρότειναν τα συμπολιτευόμενα κόμματα, ο κ. Κεραυνός είπε ότι δεν μπορεί να αναφερθεί σε ποσά «διότι θα πρέπει να καταρτιστεί το πακέτο και να συζητηθεί σε επίπεδο Υπουργικού Συμβουλίου».

Ερωτηθείς αν τέθηκε χρονοδιάγραμμα για την έγκριση των μέτρων, ο Υπουργός Οικονομικών είπε πως δεν υπάρχουν αυστηρά χρονοδιαγράμματα, διότι υπάρχουν θέματα που εξετάζονται.

«Αλλά οπωσδήποτε μέσα στον επόμενο μήνα θα μπορούμε να πούμε κάποια συγκεκριμένα πράγματα», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για την επιδότηση στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος,  κ. Κεραυνός είπε πως «είναι ένα θέμα που μας απασχολεί πολύ».

Ερωτηθείς αν εξετάζονται κοινές εισηγήσεις κομμάτων, όπως εφάπαξ ποσό σε ευπαθείς ομάδες, όπως οι άνεργοι, οι λήπτες δημοσίου βοηθήματος και λήπτες κοινωνικής σύνταξης,  ο Υπουργός Οικονομικών είπε πως ήδη σε αυτές τις κατηγορίες υπάρχουν επιδόματα και χορηγίες.

«Είναι στα πλαίσια της μελέτης που κάνουμε, σταθμίζουμε όλα τα δεδομένα και βεβαίως πάντοτε στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων της Κυβέρνησης», είπε, τονίζοντας ότι «νομίζω, διασφαλίζουμε όλους καλύτερα όταν διασφαλίζουμε και την οικονομία μας, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα σημαντικής και καθοριστικής κοινωνικής πολιτικής και για να μην περάσουμε γεγονότα του πρόσφατου παρελθόντος».

Επιβεβαίωση της ισορροπημένης οικονομικής πολιτικής

Κληθείς να σχολιάσει τις βελτιωμένες προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τη Κύπρο, όπως παρουσιάζονται στο χθεσινό World Economic Outlook, ο κ. Κεραυνός είπε ότι αυτές αποτελούν μια ενθάρρυνση για μας και μια επιβεβαίωση ότι ακολουθούμε μια οικονομική πολιτική, η οποία είναι ισορροπημένη, φέρνει τα καλά αποτελέσματα της οικονομίας, τα οποία θα δημιουργήσουν τις δυνατότητες να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε ακόμα πιο αποτελεσματικά τις ανάγκες της κοινωνίας μας».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X