ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τατάρ: Ποτέ δεν ήθελε ν’ αποκοπεί από τον διάλογο

«Μια αναγκαστική συμφωνία δεν θα είναι ούτε μόνιμη ούτε βιώσιμη»

ΚΥΠΕ

Ποτέ δεν ήθελε να αποκοπεί από τον διάλογο, την επικοινωνία και τις επαφές και πάντοτε κρατούσε την πόρτα ανοικτή, αλλά είναι η ε/κ πλευρά διστακτική γιατί δεν θέλει να αποδεχθεί τους «θεσμούς» του ψευδοκράτους, ισχυρίστηκε ο Ερσίν Ταταρ σε διαδικτυακή εκπομπή της Κίπρις ποστασί.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο Τ/κ ηγέτης πρόσθεσε, όπως γράφει η ιστοσελίδα, ότι η δική του πολιτική είναι αυτή της κυριαρχικής ισότητας. «Μετά από διαβούλευση με την Τουρκία, συμμετείχαμε σε αυτό το δείπνο γιατί αυτό θα ήταν το σωστό. Μετά από διαβούλευση με την Άγκυρα, ξεκίνησε αυτή η διαδικασία».

Θα πρέπει, συνέχισε, να καθίσουν στο τραπέζι. «Πλέον θα πρέπει να αλλάξουμε τους κανόνες αυτού του παιχνιδιού. Λέμε τώρα «όχι» σε μια διαπραγμάτευση εντός του ομοσπονδιακού πλαισίου».

Ο κ. Τατάρ υποστήριξε ότι τα ΗΕ βρήκαν δίκαιη την πρόταση του για «απευθείας εμπόριο, πτήσεις και επαφές», λέγοντας ότι συνεχίζει πλέον τη νέα τους πολιτική με αποφασιστικότητα και πως οι Τούρκοι της Κύπρου δεν είναι μόνοι. «Η σημασία της τδβκ ως ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους έχει αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες», είπε.

Είναι απαραίτητο να συναντηθούμε εθελοντικά σε ένα πλαίσιο για μια δίκαιη, μόνιμη και βιώσιμη συμφωνία, πρόσθεσε. «Μια αναγκαστική συμφωνία δεν θα είναι ούτε μόνιμη ούτε βιώσιμη», ανέφερε.

Αναφερόμενος στα ψηφίσματα του ΣΑ του ΟΗΕ είπε μπορούν να αλλάξουν «εν μία νυκτί», εφόσον είναι επιθυμητή μια δίκαιη, διαρκής και βιώσιμη συμφωνία. «Δεν μπορείτε να κρατήσετε τους ανθρώπους σε ένα ομοσπονδιακό πλαίσιο με τη βία. Εξετάζοντας την πραγματικότητα της Κύπρου, κανείς δεν έχει το δικαίωμα σε μια θέση που θα μας αφομοιώσει μέσα σε αυτό το πλαίσιο», δήλωσε.

Εξάλλου, σύμφωνα με ανακοίνωση της «προεδρίας», σε συνάντηση στα κατεχόμενα με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Ζονγκουλντάγ είπε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθούν ποτέ από την «κυριαρχία» του τουρκοκυπριακού «λαού», την παρουσία των τουρκικών στρατευμάτων και τη συνέχιση των τουρκικών εγγυήσεων, υποστηρίζοντας ότι όλα αυτά είναι σημαντικά στο σύνολό τους για τη σταθερότητα, την ειρήνη και την ηρεμία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X