ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΠτΔ-Μοναδικός στόχος η επανέναρξη διαπραγματεύσεων

Μοναδικός στόχος η επανέναρξη διαπραγματεύσεων και η επανένωση Κύπρου

ΚΥΠΕ

Μοναδικός στόχος και μοναδική επιδίωξη είναι σύντομα να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις και να επιτευχθεί ο πολυπόθητος στόχος της απελευθέρωσης και επανένωσης της Κύπρου, δήλωσε την Κυριακή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στον επιμνημόσυνο λόγο του στο εθνικό μνημόσυνο των ηρώων του απελευθερωτικού αγώνα 1955-1959, Γιάννη Στυλλή και Νίκου Καραντώνη από το Τρίκωμο που έγινε στον Ιερό Ναό Αγίου Νεοφύτου, στα Κάτω Πολεμίδια, στη Λεμεσό.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι μισό αιώνα μετά τα θλιβερά γεγονότα της τουρκικής εισβολής του 1974 «βρισκόμαστε ενώπιον μιας κρίσιμης συγκυρίας στην πορεία του εθνικού μας ζητήματος», σημειώνοντας ότι «παρά τις δύσκολες συνθήκες και τη στασιμότητα των τελευταίων χρόνων, καταφέραμε να κινήσουμε το διεθνές ενδιαφέρον και να δώσουμε νέες προοπτικές».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι μοναδικός στόχος και μοναδική επιδίωξη είναι σύντομα να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις και να επιτευχθεί ο πολυπόθητος στόχος της απελευθέρωσης και επανένωσης της Κύπρου.

Ανέφερε πως έπειτα από "επίμονες και συντονισμένες προσπάθειές μας, μέσα από ένα διεκδικητικό ρεαλισμό και αποδεικνύοντας στην πράξη την πολιτική μας βούληση, βρισκόμαστε έπειτα από αρκετά χρόνια μπροστά σε μια νέα κινητικότητα".

«Γνωρίζουμε πολύ καλά τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις μας. Γνωρίζουμε πολύ καλά τον στόχο μας. Έχουμε πλάνο και σχεδιασμό και θα πράξουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να απελευθερώσουμε την πατρίδα μας», ανέφερε.

Μιλώντας για τους ήρωες του Τρικώμου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε ότι οι ήρωες υπενθυμίζουν πρωτίστως, ότι η πατρίδα και η ελευθερία της είναι ύψιστο αγαθό και «δεν πρέπει στιγμή να εφησυχάζουμε και να επαναπαυόμαστε».

«Ο Γιαννής Στυλλή και ο Νίκος Καραντώνης από το Τρίκωμο που τιμούμε και μνημονεύουμε σήμερα, αποτελούν παράδειγμα ανδρείας και αγάπης για την πατρίδα. Νέοι, με πάθος για τη ζωή, εργατικοί και δραστήριοι, χωρίς δεύτερη σκέψη δήλωσαν παρών στον αγώνα για αποτίναξη του αποικιοκρατικού ζυγού», σημείωσε.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης πρόσθεσε ότι «μαζί με τη σημερινή τιμή προς τους ήρωες της πατρίδας μας Γιαννή Στυλλή και Νίκο Καραντώνη, την ίδια στιγμή τιμούμε τον «Νέο Αιώνα» και όλη την κοινότητα του Τρικώμου, για τη δράση και προσφορά τους στην πατρίδα».

«Όραμά μας είναι ένας νέος αιώνας ειρήνης και διασφάλισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για όλους τους νόμιμους κατοίκους της πατρίδας μας, μια νέα εποχή χωρίς συρματοπλέγματα κατοχής, χωρίς εγγυήσεις, χωρίς διαχωριστικές γραμμές, χωρίς μίση και έχθρες», κατέληξε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση