ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

«Χαρτοπόλεμος» Κυβέρνησης - ΑΚΕΛ για ακρίβεια

Κοροϊδία τα νέα μέτρα για την ακρίβεια, λέει το ΑΚΕΛ

24news team

Η ηγεσία του ΑΚΕΛ πιστή στην πολιτική της να μηδενίζει κάθε απόφαση της Κυβέρνησης και να αποδομεί κάθε προσπάθεια στήριξης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων αποδεικνύει γι’ άλλη μια φορά την αδυναμία της να αναγνωρίσει αυτό που καταγράφεται στη συνείδηση της κοινωνίας, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση-απάντηση στο ΑΚΕΛ για τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Στην απάντηση προς το ΑΚΕΛ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αναφέρει ότι τα μέτρα στήριξης της κοινωνίας που επεκτάθηκαν σήμερα, αποτελούν συνέχεια πακέτων μέτρων εκατοντάδων εκατομμυρίων που η Κυβέρνηση ανακοίνωσε τους προηγούμενους μήνες, και προσθέτει πως «είναι οξύμωρο η πολιτική δύναμη που οι συνέπειες των πολιτικών τους στην οικονομία στοιχειώνουν μέχρι σήμερα την χώρα μας, να κρίνει ως ανεπαρκή την ικανότητα του κράτους να ανακοινώνει μέτρα στήριξης».

Ο κ. Λετυμπιώτης σημειώνει πως η Κυβέρνηση θα συνεχίσει την υπεύθυνη δημοσιονομική πολιτική που της επιτρέπει να λαμβάνει στοχευμένα μέτρα στήριξης της κοινωνίας, υποδεικνύοντας πως «είναι αυτή η συνετή πολιτική που οδηγεί σε διαδοχικές αναβαθμίσεις της οικονομίας χώρας μας, την ίδια στιγμή που η χώρα μας παρουσιάζει τη μεγαλύτερη επιτάχυνση στην Ευρωζώνη στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ η ανεργία προβλέπεται να παραμείνει σε πτωτική τροχιά, και ο πληθωρισμός να συνεχίσει να επιβραδύνεται».

«Θα αναμέναμε από την ηγεσία του ΑΚΕΛ να χαιρετίσει τη σημερινή έκδοση ομολόγου επταετούς διάρκειας της χώρας μας που αποδεικνύει τη δυνατότητά της να συνεχίζει να χρηματοδοτεί τις ανάγκες της χωρίς προβλήματα, διασφαλίζοντας τις μακροπρόθεσμες οικονομικές προοπτικές της χώρας» αναφέρει και προσθέτει ότι «η ηγεσία του ΑΚΕΛ φαίνεται αναπολεί οικονομικές πολιτικές που ακολούθησαν οι ίδιοι στο παρελθόν και μας οδήγησαν εκτός αγορών και στο χείλος της χρεοκοπίας».

Κοροϊδία τα νέα μέτρα για την ακρίβεια, λέει το ΑΚΕΛ

«Η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη εμπαίζει την κοινωνία, αφού ανακοίνωσε μέτρα για την ακρίβεια χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα. Είναι ενδεικτικό ότι το ένα από τα δυο μέτρα που ανακοίνωσε και αφορά την επιδότηση στο ηλεκτρικό ρεύμα θα επιστρέψει €12 εκ. για 4 μήνες σε 500 χιλιάδες δικαιούχους, δίνοντας στήριξη €6 ευρώ ανά μήνα σε κάθε δικαιούχο!» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΑΚΕΛ.

«Μπροστά στο τεράστιο κύμα ακρίβειας η κυβέρνηση επιστρέφει ψίχουλα για σκοπούς εντυπώσεων, την ώρα που το κράτος θησαυρίζει και τα τεράστια υπερκέρδη στις τράπεζες και στις εταιρείες ενέργειας μένουν και πάλι στο απυρόβλητο. Πρόκληση επίσης αποτελεί η αδυναμία της κυβέρνησης να υλοποιήσει μέτρα που η ίδια εξαγγέλλει, όπως για παράδειγμα η επιδότηση στεγαστικών δανείων που έμεινε στα συρτάρια από το περασμένο Νοέμβριο που εξαγγέλθηκε. Και τα δυο αυτά θέματα θα μπορούσαν να λυθούν αν υιοθετηθεί η σχετική πρόταση που έχει καταθέσει το ΑΚΕΛ για τη δημιουργία ταμείου για στήριξη της κοινωνίας, με έσοδα που θα προέλθουν από τη φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών». συνεχίζει.

Και καταλήγει: «Καλά τα εύσημα από το εξωτερικό αλλά είναι καιρός η κυβέρνηση να αντιληφθεί ότι απέναντι της έχει μια κοινωνία που δοκιμάζεται από την ακρίβεια. Χρειάζεται να αφήσει στην άκρη τις επικοινωνιακές φιέστες και να φέρει επιτέλους μέτρα ουσίας που θα στηρίζουν αποτελεσματικά την κοινωνία από το αυξημένο κόστος στο ηλεκτρικό ρεύμα, τα καύσιμα, τα επιτόκια και τα ενοίκια»..

Οι κοινωνικοοικονομικές πολιτικές της ΕΕ τρέφουν την ακροδεξιά, είπε ο ΓΓ ΑΚΕΛ

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου δήλωσε την Τρίτη πως είναι ανάγκη ν’ αλλάξουν οι κυρίαρχες κοινωνικο – οικονομικές πολιτικές που τροφοδοτούν την ακροδεξιά και να εφαρμοστούν πολιτικές που θα δώσουν ελπίδα και προοπτική στην κοινωνία.

Ο κ. Στεφάνου μιλούσε κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Διάσκεψης για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη που διοργάνωσαν το Ινστιτούτο Αλέξης Τσίπρας και το Ίδρυμα Ζόραν Ζάεβ σε πάνελ με θέμα: «Η άνοδος της ακροδεξιάς και πολιτικές αντιμετώπισής της».

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το ΑΚΕΛ, ο κ. Στεφάνου σημείωσε, την ανάγκη για ενότητα δράσης όλων των δημοκρατικών δυνάμεων που πιστεύουν ότι η ακροδεξιά συνιστά απειλή για τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου.

Ανέφερε ότι «για να γίνει κατορθωτή η αποτελεσματική αντιμετώπιση της ακροδεξιάς θα πρέπει πρώτα να εντοπιστούν τα αίτια που την τροφοδοτούν».

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα κοινωνικά αίτια και τις πολιτικές που επιβλήθηκαν στην ΕΕ «από τις κυρίαρχες δεξιές κυβερνήσεις οι οποίες προκάλεσαν μεγάλο κοινωνικό κόστος και διεύρυναν τις ανισότητες, δημιουργώντας απογοήτευση, ανασφάλεια, θυμό, απειλή και φόβο σε μεγάλα στρώματα της κοινωνίας».

«Είναι αυτές οι πολιτικές που γέννησαν και γιγάντωσαν την αμφισβήτηση και την αποστροφή από μεγάλο μέρος της κοινωνίας προς το πολιτικό σύστημα και τα κόμματα, το οποίο αντανακλαστικά τελικά καταλήγει στη στήριξη της ακροδεξιά», πρόσθεσε ο κ. Στεφάνου.

Περαιτέρω ο κ. Στεφάνου εξέφρασε την εκτίμηση πως «η ακροδεξιά ενισχύεται επίσης και από το γεγονός ότι δεξιά κόμματα σε αριθμό κρατών-μελών της ΕΕ συνεργάζονται σε κυβερνητικό και κοινοβουλευτικό επίπεδο».

«Αυτή η στάση δεξιών κομμάτων οφείλεται στο γεγονός ότι η δεξιά σε πολλές περιπτώσεις θεωρεί την ακροδεξιά εφεδρεία της για να μπορεί να διατηρείται στην εξουσία», πρόσθεσε ο κ. Στεφάνου.

Είπε επίσης ότι «ακόμα και η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δεν απέφυγε τον πειρασμό να απευθυνθεί προς την πολιτική ομάδα των Συντηρητικών, που αποτελείται από ακροδεξιά κόμματα, για συνεργασία με στόχο η ίδια να παραμείνει στην προεδρία της Κομισιόν».

Εμμονικά αναλλοίωτη η αντίληψη του ΑΚΕΛ για την εξωτερική πολιτική

«Είναι λυπηρό που η ηγεσία του ΑΚΕΛ εκλαμβάνει ως υποταγή την αναγνώριση της χώρας μας διεθνώς και το γεγονός ότι χώρες, όπως οι ΗΠΑ, μας αναγνωρίζουν ως ένα σταθερό εταίρο και πυλώνα ασφάλειας, συνεργασίας και ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Προσθέτει ότι η μονοδιάστατη αντίληψη ως προς την εξωτερική πολιτική του ΑΚΕΛ, «δυστυχώς, παραμένει εμμονικά αναλλοίωτη».

Ο Εκπρόσωπος σημειώνει ότι η Κύπρος αναδεικνύεται ως Στρατηγικός εταίρος των ΗΠΑ με τις προοπτικές που δημιουργούνται να είναι προφανείς σε ζωτικούς τομείς, όπως η ενέργεια, η έρευνα και τεχνολογία καθώς και η ασφάλεια, ενώ σημαντικές είναι και για την κυπριακή οικονομία είναι οι προοπτικές που δημιουργούνται για επενδύσεις , αλλά και για την ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων μας με μια χώρα όπως οι ΗΠΑ.

«Δυστυχώς, κάποιοι παραμένουν θιασώτες της εξωτερικής πολιτικής που έθετε ως προτεραιότητα το άνοιγμα πρεσβειών στη βάση ιδεολογικών κριτηρίων», αναφέρει.

Η Κύπρος που οραματίζεται η Κυβέρνηση, όπως αναφέρει ο κ. Λετυμπιώτης, «είναι μια χώρα που αναδεικνύεται και εδραιώνεται διεθνώς, ένα σύγχρονο κράτος που μεγεθύνει το διπλωματικό του αποτύπωμα και που παρά τις συνεχιζόμενες προκλήσεις προοδεύει και αναπτύσσεται».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X