ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

ΥΠΑΜ: Στο τελικό στάδιο επεξεργασίας η πρόταση για εθελοντική στράτευση γυναικών

Σε εθελοντική βάση θα είναι η θητεία των γυναικών στην Εθνική Φρουρά

ΚΥΠΕ

Σε εθελοντική βάση θα είναι η θητεία των γυναικών στην Εθνική Φρουρά, εάν και εφόσον τελικά ολοκληρωθεί η σχετική πρόταση, η οποία βρισκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας, δήλωσε ο Υπουργός Αμυνας Βασίλης Πάλμας.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για το θέμα, στο περιθώριο συνάντησής του με τη Βοηθό Γραμματέα του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ Celeste Wallander, στο Υπουργείο Άμυνας, ο κ. Πάλμας είπε ότι "αναφορικά με την εξαγγελία του Προέδρου της Δημοκρατίας στην ψεσινή εκδήλωση για τα 60χρονα της Εθνικής Φρουράς που αφορά τα ζητήματα εθελοντικής στράτευσης των γυναικών, θέλω να δηλώσω ότι βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο επεξεργασίας της πρότασης για εθελοντική στράτευση των γυναικών".

Πρόσθεσε πως "όταν και εφόσον θα ολοκληρώσουμε την επεξεργασία αυτή και θα είμαστε έτοιμοι για την πρόταση την οποία θα καταθέσουμε στο Υπουργικό Συμβούλιο, αλλά την ίδια ώρα θα διαβουλευθούμε, θα μπορούμε να πούμε περισσότερα".

Ανέφερε ακόμη ότι η θητεία και η στράτευση θα γίνεται - εάν και εφόσον τελικά ολοκληρωθεί αυτή η πρόταση - όπως γίνεται για τους άρρενες που θα πραγματοποιήσουν την θητεία τους. Τόνισε ότι θα είναι πάνω σε εθελοντική βάση και θα κυμαίνεται από έξι έως 14 μήνες. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση