ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΔΗΣΥ: Ποιοι δελφίνοι προαλείφονται για ψηφοδέλτια Λευκωσίας- Κερύνειας

Άρχισαν οι διαβουλεύσεις και η εκδήλωση ενδιαφέροντος- Τα γεράκια του Φόρου πραγματοποιούν αιφνιδιαστικές επισκέψεις σε εξοχικά

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

 ΑΡΚΕΤΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΆ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΙΣΘΗΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ

  • Ελέω και επαγγελματικής διαστροφής, αλλά και για ν’ αρχίσει ο κύκλος των συζητήσεων θα παραθέσουμε για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ (αχ αυτή κι αν είναι η απαρχή ομαλού βίου ή ενίοτε πληγών βαθιά χαραγμένων) κατάλογο ενδιαφερομένων για να ενταχθούν στα ψηφοδέλτια του ΔΗΣΥ. Σίγουρα η μάχη θα είναι σκληρή ακόμη και για την ΕΝΤΑΞΗ στα γαλάζια ψηφοδέλτια, αφού υπάρχουν αρκετοί ΔΕΛΦΙΝΟΙ που κυριολεκτικά ΠΡΟΑΛΕΙΦΟΝΤΑΙ για μια θέση και αναμένονται εσωκομματικές εκλογές για να καταρτιστεί η γαλάζια εκπροσώπηση στις βουλευτικές του 2026. Ενδεχομένως αρκετοί που βρίσκονται εκτός πολιτικής κονίστρας να θεωρούν ότι πρόκειται για πρωθύστερο σχήμα, αλλά οι παροικούντες στα κόμματα γνωρίζουν ότι ο πραγματικός πολιτικός χρόνος σμικρύνει και πλέον η προσοχή όλων, νυν βουλευτών, αλλά και δελφίνων που ενδιαφέρονται είναι στην προετοιμασία του εδάφους, με παρουσία σε κάθε είδους εκδηλώσεις, από γάμους- κηδείες έως βαφτίσια, αλλά και επαφές με οργανωμένα σύνολα.

ΥΠΟΒΟΣΚΟΥΣΑ ΜΑΧΗ ΦΟΥΛΛΙΚΩΝ- ΝΙΚΑΡΙΩΝ ΚΑΙ Η ΑΝΝΙΤΑ …ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

  • Αρκετοί έχουν ξεκινήσει και την οργάνωση των ομάδων βάσης και κατάρτισαν το πλάνο εξορμήσεων,  το οποίο θα επιταχυνθεί από το ερχόμενο Φθινόπωρο. Οπόταν, αν κάποιοι σας πλησιάζουν και σας χαμογελούν και επιδιώκουν την γνωριμία σας, να γνωρίζετε ότι ίσως να είναι και εκ των ενδιαφερομένων για να σας εκπροσωπήσουν στο Ναό της Δημοκρατίας και να μην τρέφετε ψευδαισθήσεις, ότι σας ακούν με ενδιαφέρον λόγω των ρηξικέλευθων – πρωτοποριακών απόψεων ή ελέω της κορμοστασιάς σας. Όλα αυτά και ακόμη περισσότερα, ισχύουν στα μεγάλα κόμματα όπου η μάχη είναι και εντονότερη αφού θα παλέψουν αρκετά θηρία και η μάχη θα είναι αδυσώπητη. Επικεντρώνοντας δε στον ΔΗΣΥ για τον οποίο κάνουμε αναφορά να επισημάνουμε ότι θα υπάρξει και επί κάλπης αναμέτρηση μεταξύ των ΦΟΥΛΛΙκών και ΝΙΚΑΡΙΩΝ υπό την υψηλή επίβλεψη της Προέδρου του κόμματος ΑΝΝΙΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ που παίζει τον ρόλο του διαιτητή στην μάχη των κροκοδείλων… Μην ξεχνάμε ότι ο ΕΛΕΓΧΟΣ στην κοινοβουλευτική ομάδα αποτελεί ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΕΤΙΧ.

ΧΩΡΙΣ ΑΒΕΡΩΦ- ΤΟΡΝΑΡΙΤΗ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ- ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ

  • Αρχίζοντας λοιπόν από τους ενδιαφερόμενους πρωτευουσιάνους, να αναφέρουμε το θεμελιώδες, ότι υπάρχει πεδίον δόξης λαμπρό, αφού ΣΙΓΟΥΡΑ θα υπάρχουν δυο κενές θέσεις που μπορούν να διεκδικηθούν λόγω και αποχώρησης ελέω καταστατικής πρόνοιας περί περιορισμού θητειών, οι ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΥ και ΝΙΚΟΣ ΤΟΡΝΑΡΙΤΗΣ. Ο ΔΗΣΥ στην Λευκωσία κατέχει 5 έδρες και αν τις διατηρήσει (θα χρειαστεί τεράστια προσπάθεια για να μην απωλέσει μια εκ των εδρών) θα υπάρξει μάχη, αφού οι ενδιαφερόμενοι για να τις διεκδικήσουν διαθέτουν έρεισμα στην κοινωνία για να ελκύσουν ψήφους. Έτσι, πέραν από των νυν βουλευτών ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ- ΧΑΡΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ- ΣΑΒΙΑΣ ΟΡΦΑΝΙΔΟΥ, αναμένεται να είναι υποψήφιοι και ορισμένοι που ήταν στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ στις βουλευτικές εκλογές του 2021, όπως: Μιχάλης Σοφοκλέους- Ξένια Κωνσταντίνου, Αντρέας Ιωσήφ .
  • Από τους πρωτοεμφανιζόμενους υπάρχουν αρκετοί που είναι στελέχη πρώτης γραμμής με έντονη παρουσία στα εσωκομματικά δρώμενα , αλλά και με σαφές στίγμα στην πολιτική σκηνή του τόπου. Ανάμεσα σ’ άλλους οι: Χαράλαμπος Πετρίδης (πρώην ΥΠ.ΑΜ), Αντρέας Κωνσταντίνου (Αντιδήμαρχος Αγλαντζιάς), Γιώργος Παναγιώτου (παππούς, πρώην Πρόεδρος Πρωτοπορίας), Φάνος Κουρουφέξης (λειτουργός Υπ. Εργασίας), Πόλυς Κουρουσίδης (πρόεδρος συνδέσμου εκτιμητών) , Χριστιάνα Ξενοφώντος (υποψήφια Ευρωβουλευτής- μέλος Π.Γ). Ακόμη αδιευκρίνιστες παραμένουν οι προθέσεις του πρώην Υπ. Οικονομικών Κωνσταντίνου Πετρίδη, αν επιθυμεί να δώσει την μάχη των βουλευτικών εκλογών.

ΚΑΡΑΜΠΟΛΕΣ ΜΕ ΚΑΤΑΓΩΜΕΝΟΥΣ ΕΚ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ

  • Μια ιδιαιτερότητα που προκύπτει από τους υποψηφίους για την Λευκωσία είναι ότι κάποιοι εξ αυτών, έλκουν την καταγωγή τους και από την επαρχία Κερύνειας, οπόταν μπορούν να είναι στο ψηφοδέλτιο και στην κατεχόμενη πόλη ως υποψήφιοι βουλευτές. Με δεδομένο ότι αποχωρεί λόγω περιορισμού θητειών,  ο βουλευτής ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ, το πεδίο είναι ελεύθερο, αν και δεν μπορεί κατά την λαϊκή αργκό, να πετάξει εκ νέου η χήνα και να πάρει 2 έδρες ο ΔΗΣΥ, όπως συνέβη στις βουλευτικές του 2021. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Δήμος Γεωργιάδης (Πρόεδρος ΠΑΕΕΚ) που το 2021 ήταν υποψήφιος στην Λευκωσία μετακομίζει στην Κερύνεια, ενώ υποψήφιοι αν το επιλέξουν μπορούν να είναι και οι Χρ. Ξενοφώντος (Χάρτζια) και Π. Κουρουσίδης (Κερύνεια). Αναμένεται εκτός απροόπτου να υπάρχει και υποψήφιος από την Μαρωνίτικη κοινότητα , η οποία έδινε τις νίκες στις εκλογικές αναμετρήσεις στον Μ. Μαυρίδη.
  • Άιντε- άιντε. Δώσαμε αρκετή τροφή στους κουτσομπόληδες και λοιπούς αθκιασερούς πολιτικάντηδες να αρχίσουν τα σενάρια και την φημολογία. Προσεχώς θα έχουμε και για τα άλλα κόμματα, αν και ορισμένα εξ αυτών ακόμη παρουσιάζονται ιδιαιτέρως ΖΑΛΙΣΜΕΝΑ από το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών και τις παρενέργειες του, και η πορεία προς τις βουλευτικές εκλογές θα είναι και ακανθώδης και οδυνηρή. Άσε που αναμένονται και ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ στελεχών που θα μεταπηδήσουν σ’ άλλα κόμματα, ελπίζοντας κάποιοι να διατηρήσουν την έδρα τους και άλλοι να βρουν καινούριο νόημα στην πολιτική τους καριέρα με προοπτική.

ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ ΣΕ ΕΞΟΧΙΚΑ- ΕΠΑΥΛΕΙΣ ΑΠΟ ΓΕΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ

  • Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Τα γεράκια του ΦΟΡΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ με σειρά επιδρομών και πάλι ποδοπάτησαν την παρανομία και εισέπραξαν χρήμα για το δημόσιο. Αν μη τι άλλο για να διαλυθεί, η εδραιωμένη λόγω προτέρων καταστάσεων και ηγεσιών άποψη- διαπίστωση,  ότι οι φοροθέτες και οι επικεφαλής τους δρουν αναλόγως της ταυτότητας του παρανόμου και δεν ισχύουν οι νόμοι για όλους ή το κυριότερο, ότι δεν πληρώνουν άπαντες το μερίδιο που τους αναλογεί στον Φόρο εισοδήματος – ΦΠΑ.
  • Έτσι και στα πλαίσια αυτά, όπως μας πληροφορεί ο πράκτορας της ΞΥΠ, ο επονομαζόμενος αρχιγέρακας, ο οποίος αρέσκεται στο άσμα που άδουν περιπαθώς και με ιδιαίτερο τόνο οι κολοσσοί  ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΖΑΝΤΙΔΗΣ- ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ  «της γερακίνας γιός» , ιδιαίτερα τους στίχους « μα εγώ δεν ζω γονατιστός/ είμαι της γερακίνας γιός/ τι κι αν μ’ ανοίγουνε πληγές/ εγώ αντέχω τις φωτιές/ εγώ αντέχω τις φωτιές», ότι οι επισκέψεις σε οικίες που οι ιδιοκτήτες δήλωσαν ως πρώτη κατοικία για να επωφεληθούν τον μειωμένο ΦΠΑ του 5 %, αντί του 19%, που πληρώνεται βάσει νόμου, για εξοχικές κατοικίες, συνεχίζονται αδιαλείπτως και μετά από ενάμιση χρόνο που το τμήμα βρίσκεται υπό νέα ηγεσία, κατάφεραν να περισυλλέξουν 50 εκατομμύρια Ευρώ.
  • Επισκέφθηκαν τα τσακάλια του Φόρου 5 χιλιάδες κατοικίες αυτό το διάστημα, αλλά τα δωράκια στους παραβάτες συνεχίζονται…καλοκαιριάτικα. Αμάν φανταστήκατε να είστε στην παραθαλάσσια έπαυλη και να χαχανίζετε πίνοντας πούρους Αβάνας με τους κορδωτούς φίλους σας και πελάτες σας και η γυναίκα σας να εξιστορεί τις περιπέτειες με τους χώρκατους γείτονες και την τσάντα των χιλιάδων Ευρώ, φωνάζοντας ότι ξεγελάσατε το κράτος και πήρατε μειωμένο ΦΠΑ, γλιτώνοντας αρκετά χρήματα και να σου κατεβαίνουν οι φοροθέτες; Τα χάπια μου του φόρου… Παραθαλάσσιες οικίες και εξοχικά που αγοράστηκαν από ξένους μέσω του περιβόητου προγράμματος διαβατηρίων δεν γλιτώνουν από τις δαγκάνες των γερακιών. Άσε που θα τους κάνουν και επαναληπτικές επισκέψεις.
  • Όσοι νομίζουν ότι ξέφυγαν και απ’ αυτό, α, μπα πλανώνται πλάνη οικτρά, αφού  αυτοί σκαρφίστηκαν και άλλα δωράκια να δώσουν στους παράνομους. Μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος. Πως κάποιος Λευκωσιάτης που δηλώνει ότι η πρώτη κατοικία του τον χειμώνα είναι στον Πρωταρά έχει μηδενική κατανάλωση ρεύματος; Α, πα, πα. Αυτά πρέπει να προβάλλονται για να αλλάξει η άποψη της κοινωνίας περί της ανισότητας και της ανισομερούς κατανομής εισοδήματος. Δεν λέμε ότι είναι πανάκεια, αλλά τουλάχιστον ένα βήμα, κάποιο φως στο μαύρο σκοτάδι…
  • ΥΓ: Τι είναι όλοι αυτοί που σουλατσάρουν εσχάτως στα κάθε λογής Μέσα Κοινωνικής δικτύωσης, μας παριστάνουν τους δήθεν και μας ταρακουνούν τον εγκέφαλο; Όλα τα ΣΟΥΡΓΕΛΑ στον μπαξέ, κηφήνες, πορτοφολάδες, λωποδύτες και μποτοξούδες που νομίζουν ότι πίνουν στην υγειά των κορόιδων. Επέρχεται η ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ…
  • ΥΓ: ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ καλοκαιρού σε όλους και είθε η ΚΟΙΜΗΣΙΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ να μας δώσει λίγη ώθηση να βρούμε τον δρόμο μας. Το επόμενο δεκαήμερο θα πάμε για σκοποβολή και άλλες εκπαιδεύσεις, οπόταν μαζί και πάλι στις 26 Αυγούστου. 

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση