ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΟΧΙ Αννίτας σε παράταση θητειών - Φεύγουν Αβέρωφ, Δίπλαρος, Τορναρίτης, Χατζηγιάννης, Μαυρίδης και Κουλλάς

Δεν υιοθετείται πρόταση για εξαίρεση της ηγεσίας - Αναζητούνται τρόποι αξιοποίησης τους

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

ΤΕΡΜΑΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΘΗΤΕΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΣΥ

• Κάθετα ενάντια στην τροποποίηση της καταστατικής πρόνοιας που προνοεί όπως οι βουλευτές μετά από 3 θητείες θα πρέπει να αποχωρούν από το Κοινοβούλιο τάσσεται η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ΑΝΝΙΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, διακόπτοντας προς τούτο και την όποια περιρρέουσα έτεινε να προκληθεί από μεμψιμοιρίες και άλλες κουτσομπολίστικες αναφορές. Προφανώς, δεν θα ήθελε να ανοίξει άλλο μέτωπο συζητήσεων και αντιπαραθέσεων αφού εκατέρωθεν υπάρχουν διιστάμενες έντονες απόψεις και ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ άλλης μιας εσωκομματικής κόντρας, ΕΛΛΟΧΕΥΕ στα πέριξ της γαλάζιας πολυκατοικίας.

• Αν και εκ πρώτης όψεως η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ πρωτοκλασάτων-κορυφαίων βουλευτών του κόμματος θα αποψιλώσει την Κοινοβουλευτική ομάδα και θα επιφέρει προβλήματα λειτουργικότητας και σειρά αστοχιών, μέχρις ότου οι νεοεκλεγέντες αντιληφθούν και στο τερέν, ότι ο ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟΣ είναι δύσκολο παιχνίδι και υψηλού επιπέδου άθλημα, οπόταν και χρειάζεται προπόνηση και προσήλωση, ήτοι διάβασμα, καθαρότητα και ενδιαφέρον στα κοινά του τόπου, εντούτοις αυτά έχουν τα κόμματα, ήτοι την τήρηση των καταστατικών προνοιών. Εξάλλου, πρώτη φορά θα εφαρμοστεί η εν λόγω καταστατική πρόνοια και ως εκ τούτου χρειάζεται να δοκιμαστεί -έστω και ΟΔΥΝΗΡΑ- προτού ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙ.

ΠΟΙΟΙ ΦΕΥΓΟΥΝ - ΠΟΤΕ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΙ ΚΕΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ

• Από την άλλη μεριά όμως η λίστα των βουλευτών που αποχωρεί προκαλεί ενός είδους ανησυχία, αφού αποχαιρετούν τον Ναό της Δημοκρατίας, 5+1 βουλευτές, οι οποίοι κρατούσαν ψηλά τη γαλάζια σημαία. ΦΕΥΓΟΥΝ με την τήρηση του καταστατικού αφού συμπληρώνουν 3 θητείες οι σημαίνοντες:

• Ο τέως Πρόεδρος του κόμματος-βουλευτής Λευκωσίας ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΥ (63 ετών), ο οποίος εκλέγεται αδιαλείπτως από το 2006, ενώ εισήλθε στην Βουλή και το 1996-1999, από όπου αποχώρησε για διοριστεί Υπουργός Συγκοινωνιών επί Κληρίδη. Θα συμπληρώσει με την αποχώρηση του 23 χρόνια κοινοσβουλευτισμού.

• Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ - βουλευτής Λεμεσού ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΔΙΠΛΑΡΟΣ (44 ετών) εκλέγεται βουλευτής από το 2011, ήτοι διάγει την Τρίτη του θητεία, ενώ κατέχει την θέση του 2ου τη τάξει στο κόμμα από το 2023.

• Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος- βουλευτής Λευκωσίας ΝΙΚΟΣ ΤΟΡΝΑΡΙΤΗΣ (59 ετών) ο οποίος εκλέγεται διαδοχικά από το 2001 (5η θητεία), ενώ από το 2013 ηγείται της ομάδας του κόμματος στο Κοινοβούλιο.

• Ο Βουλευτής Κερύνειας ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ (61 ετών) εκλέγεται από το 2011. Καθότι προέρχεται από την Μαρωνίτικη κοινότητα ελκύει μεγάλο αριθμό ψήφων.

• Ο βουλευτής Αμμοχώστου ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΧΑΖΤΗΓΙΑΝΝΗΣ (60 ετών) εκλέγεται από το 2006, ήτοι διάγει την τέταρτη θητεία του.

• Στους αποχωρήσαντες προστίθεται και ο βουλευτής Αμμοχώστου και εκπρόσωπος τύπου του κόμματος ΟΝΟΥΦΡΙΟΣ ΚΟΥΛΛΑ (49 ετών), ο οποίος αποχωρεί οικειοθελώς, αν και βρίσκεται μόνο στην δεύτερη του θητεία. Φυσικά θα καταβληθούν προσπάθειες ν’ αλλάξει απόφαση, αφού με την φυγή πρωτοκλασάτων, η παρουσία του θα είναι απαραίτητη και ενδεχομένως να ηγηθεί και της Κοινοβουλευτικής ομάδας αφού στην παρούσα φάση είναι Αναπληρωτής Κ. Εκπρόσωπος.

ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΑΚΕΛ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ

• Κάποιες σκέψεις που διατυπώθηκαν περί αντιγραφής του μοντέλου ΑΚΕΛ, βάσει του οποίου στα μέλη της Γραμματείας, όπερ μεθερμηνευόμενο της ανωτάτης ηγεσίας του κόμματος, να δίνεται παράταση των θητειών, ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ και μάλλον δεν μπορεί να υιοθετηθεί λόγω και σφοδρών αντιδράσεων. Κυρίως εξεγείρονται οι ΦΟΥΛΛΙΚΟΙ αφού σε τέτοιο ενδεχόμενο θα επωφεληθεί ο επικεφαλής των ΝΙΚΑΡΙων στο κόμμα ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΔΙΠΛΑΡΟΣ. Πάντως στο ΑΚΕΛ ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΟΥΚΑΙΔΗΣ - ΑΡΙΣΤΟΣ ΔΑΜΙΑΝΟΥ κρίνονται απαραίτητοι για το κόμμα και ως εκ τούτου η ηγεσία (μέρος της κι αυτοί) θα αποφασίσουν την παραμονή τους στο Κοινοβούλιο για 4η θητεία.

ΟΙ ΝΕΩΚΟΡΟΙ ΚΕΤΤΗΡΟΣ - ΠΑΣΙΟΥΡΤΙΔΗΣ

• Σημειώνεται ότι και στο ΑΚΕΛ ψηφίστηκε μόλις πρόσφατα καταστατική πρόνοια σύμφωνα με την οποία οι βουλευτές του κόμματος μπορούν ΜΟΝΟ για 2 θητείες να ανάβουν κεριά στα εικονίσματα της Δημοκρατίας. Κάποιοι εκ των νεωκόρων (καντηλανάφτες τους λένε σε Λύση-Περβόλια) ΝΙΚΟΣ ΚΕΤΤΗΡΟΣ - ΑΝΤΡΕΑΣ ΠΑΣΙΟΥΡΤΙΔΗΣ κρίθηκε ότι εμπίπτουν σε μεταβατική περίοδο, οπόταν θα μείνουν στο Ναό, προσδοκώντας Ανάσταση νεκρών και ζωή του μέλλοντος αιώνος. Τα χάπια μου τα κόκκινα τα σοβιετικά…

• Επανερχόμενοι στον ΔΗΣΥ να επισημάνουμε ότι αρκετοί δελφίνοι που περιφέρονται στην γαλάζια πολυκατοικία ήδη προαλείφονται για τις κενές θέσεις των βουλευτών και θα γίνουν μάχες για κατάληψη τους. Ως εκ τούτου κι αυτοί αποτελούν ΜΟΧΛΟ ΠΙΕΣΗΣ ώστε να εφαρμοστεί η καταστατική πρόνοια περί περιορισμού των θητειών ώστε να μην χρειαστεί να παλέψουν με τα ΘΗΡΙΑ για να μπουν στην Βουλή. Οσονούπω θα τα πούμε και γι’ αυτά.

ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΗ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΜΕ ΜΑΧΗ ΦΟΥΛΛΙΚΩΝ - ΝΙΚΑΡΙΩΝ

• Κατά τ’ άλλα ο ΔΗΣΥ και η Πρόεδρος του και της Βουλής Αννίτα Δ. μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, στοχεύουν σε ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ και επανακαθορισμό στόχων αν και οι τριβές και οι κροκόδειλοι που περιφέρονται στην Πινδάρου δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. Η προετοιμασία για το Ανώτατο Συμβούλιο, εκεί όπου θα καλυφθεί και η κενή θέση του Αντιπροέδρου του κόμματος μετά την μετεγγραφή-βόμβα του ΜΑΡΙΟΥ ΠΕΛΕΚΑΝΟΥ στο ΕΛΑΜ, βρίσκεται σε εξέλιξη. Αναμένεται δε να δοθεί και επί της κάλπης μάχη από ΦΟΥΛΛΙΚΟΥΣ-ΝΙΚΑΡΙΟΥΣ ποιος θα εκλέξει τον ημέτερο στην ηγεσία του κόμματος. Αυτά μην τα ξεχνάμε ποτέ. Αποτελούν το ΦΕΤΙΧ των γαλάζιων του ΔΗΣΥ. Χωρίς προστιβές, στρατόπεδα, ίντριγκες, δολοπλοκίες, ελέφαντες, αλιγάτορες στην γαλάζια πολυκατοικία και πέριξ δεν μπορούν να λειτουργούν… Ούτε καν τα ΜΗΝΥΜΑΤΑ της κάλπης έλαβαν και πανηγυρίζουν αντί να προβληματιστούν για την ΠΥΡΡΕΙΟ ΝΙΚΗ που πέτυχαν.

Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ ΚΑΤΑ ΦΟΥΛΗ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Πέρασε απαρατήρητο, αλλά και δεύτερη πρόταση νόμου του ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΥ, ανέπεμψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Μετά την πρόταση για τους κουρεμένους καταθέτες, έστειλε πίσω συστημένη στην Βουλή και την άλλη για το Glamping, δηλαδή τα κάμπινγκ πολυτελείας. Αδιόρατος ενίοτε και υπόγειος ο πόλεμος των Πάφιων συνεχίζεται αδιαλείπτως. ΝΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ και ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΥ ζουν με τις αναμνήσεις και τις κόντρες του παρελθόντος και προσδοκούν προφανώς να δώσουν και νέα μάχη το 2028. Λέτε; Ε, μα τις ενέσεις μου τις παφίτικες, γεροσκηπιανές και που την Αρκάκα. Πως το είπε ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ που έφαγε 40 παρά μια από τους Πάφιους. «Ανήρ Πάφιος Ουκ έστιν αγαθός, κι αν έστι αγαθός, ουκ έστιν Πάφιος» Αγαπούμε τους Πάφιους αλλά κάθε Κυριακή ακούμε μετά προσοχής τις επιστολές του Απόστολου Παύλου…

Η ΑΛΛΗ ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΔΙΑΚΟΠΩΝ

• ΥΓ: Αυτή είναι η ΑΛΛΗ ΚΥΠΡΟΣ. Του αργυρού Ολυμπιονίκη ΠΑΥΛΟΥ ΚΟΝΤΙΔΗ, του ΜΙΛΑ ΤΡΑΙΚΟΒΙΤΣ, ΜΑΡΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΟΛΙΒΙΑΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ και των άλλων παιδιών που μας κάνουν περήφανους και κυρίως μας βάζουν στο χάρτη. Μαζί με αυτά τα παιδιά και χιλιάδες άλλα που ΔΙΑΠΡΕΠΟΥΝ σε αρκετούς τομείς αλλά δίνουν την μάχη και τον αγώνα τους, χωρίς φανφάρες και τυμπανοκρουσίες και δεν επιδιώκουν νε βρίσκονται στον αφρό. Εξάλλου πάντα επιπλέουν μόνο οι φελλοί και οι αππωμένοι…

• ΥΓ: Επιπλέουν κι όλοι αυτοί που επιδεικνύουν τις φωτογραφίες των διακοπών τους σε εξωτικά μέρη στα ΜΚΔ, παραγνωρίζοντας ότι μεγάλο μέρος του πληθυσμού δεν μπορούν να πάνε μέχρι πιο κάτω. Κανείς μπορεί να πηγαίνει όπου θέλει, να σπαταλάει τα λεφτά του αλλά να σκέφτεται ότι τον βλέπουν και άνθρωποι βασανισμένοι που η ζωή δεν τους αφήνει να απολαμβάνουν εξίσου με όσους κατέχουν χρήμα. Η ευτυχία δεν είναι στο σοου και την επίδειξη, αλλά στην προσωπική γαλήνη…

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση