ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΔΗΣΥ: Στη πασαρέλα υποψηφίων οι Λευκωσιάτες

Χωρίς Αβέρωφ- Χάρη – Τορναρίτη υπάρχουν περιθώρια εκλογής - Όταν το ΑΚΕΛ προωθεί συμφέροντα των ΗΠΑ

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

ΓΑΛΑΖΙΟ ΠΡΟΥΠΥΡΓΙΟ Η ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΜΙΣΤΕΡ Ή ΜΙΣ ΠΡΩΤΕΟΥΣΑ

  • Στο ΓΑΛΑΖΙΟ ΠΡΟΠΥΡΓΙΟ, όπως θεωρείται για τον ΔΗΣΥ, η εκλογική περιφέρεια Λευκωσίας, από όπου αντλεί σημαντικό αριθμό ψήφων και εν πολλοίς καθορίζει την έκβαση των εκλογών- ήτοι του ποσοστού που θα συγκεντρώσει το κόμμα και η θέση στον πίνακα κατάταξης- το ενδιαφέρον για διεκδίκηση έδρας στο Κοινοβούλιο είναι τεράστιο και θα γίνουν σκληρές μάχες, εν πρώτοις να ενταχθεί κάποιος στο ψηφοδέλτιο του κόμματος και μετέπειτα να καταφέρει να εκπροσωπήσει τους κατοίκους της πρωτεύουσας, στο Κοινοβούλιο. Ως εκ τούτου στήνουμε σήμερα την ΠΑΣΑΡΕΛΑ και σας παρουσιάζουμε σε επίσημη πρώτη (σαν σταρ του σινεμά ρε μπαγάσες σας προβάλουμε) τους υποψηφίους που θα παρελάσουν μπροστά στο κοινό για να ελκύσουν τις ψήφους και την προτίμηση τους και να αναδειχθούν Μίστερ και Μις Λευκωσία.
  • Οι πράκτορες της ΞΥΠ, τα επονομαζόμενα και Λευκωσιατούθκια, περισυνέλεξαν αρκετές πληροφορίες περί των δελφίνων που προαλείφονται για μια θέση στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ στη Λευκωσία και ως εκ τούτου θα σας παρουσιάσουμε κατάλογο ενδιαφερομένων, αν και στο επόμενο διάστημα θα εμφανιστούν στο προσκήνιο και άλλοι. Πάντως, να σημειώσουμε ότι αρκετοί άρχισαν τον προεκλογικό αγώνα και ήδη περιδιαβάζουν σε σωματεία εθνικοφρόνων σωματείων, συγκεντρώσεις, τέια, μνημόσυνα, κηδείες και επενδυμένοι με το πλατύ χαμόγελο, πλησιάζουν τους ψηφοφόρους του κόμματος για τους οποίους έχουν πληροφόρηση ότι μπορούν να τους τιμήσουν με στόχο την γνωριμία και ενίοτε και κανένα ρουσφετάκι

ΕΣΤΗΣΑΝ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ.

  • Εξάλλου δεν τους ζητούν και πολλά, απλώς να τους ΣΤΑΥΡΩΣΟΥΝ. Αρκετοί δε εξ αυτών έστησαν εκλογικά επιτελεία, προσέλαβαν επικοινωνιολόγους και χάραξαν επί χάρτου την στρατηγική τους. Ε, μα τι νομίζατε. Λίγα υποφέρουν οι άνθρωποι για όλους εσάς τους ψηφοφόρους… Για να σας υπηρετήσουν το κάνουν τα πλάσματα, αχάριστοι, που κάποιοι ΑΠΟΣΤΑΣΙΟΠΟΙΗΘΗΚΑΤΕ και ορισμένοι βαριέστε να πάτε να ψηφίσετε. Αν και δεν ταιριάζει στην περίπτωση επακριβώς, θα καταγράψουμε το άσμα « αχάριστη» που άδει περιπαθώς ο τιτανοτεράστιος ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ μετά του ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΕΡΙΠΙΝΙΑΔΗ και μεταξύ άλλων στους στίχους που ερμηνεύουν οι αοιδοί αναφέρονται και τα εξής: « Δε ρώτησες τόσον καιρό για μένα/ πως πέρασα τρελή στην ξενιτιά/ σ’ αγάπησα, δυστύχησα για σένα/ και σέρνομαι κακούργα μακριά». Απαγορεύονται οι συνειρμοί γιατί μιλάμε μόνο για αχάριστους- άπιστους ψηφοφόρους.

ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ 3 ΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΒΕΡΩΦ- ΧΑΡΗ- ΤΟΡΝΑΡΙΤΗ

  • Το ενδιαφέρον των δελφίνων της Λευκωσίας εντείνεται και από την ΤΕΡΑΣΤΙΑ – μάλλον ανεπανάληπτη- ΕΥΚΑΙΡΙΑ να αποχωρούν 3 εμβληματικοί βουλευτές, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για αρκετούς υποψηφίους. Όπως καταγράψαμε προ καιρού, ο τέως Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΥ, ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΝΙΚΟΣ ΤΟΡΝΑΡΙΤΗΣ, λόγω συμπλήρωσης 3 θητειών, όπως επιβάλλει καταστατική πρόνοια, και ο πρώην Υπουργός Οικονομικών ΧΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ οικιοθελώς, παρά το ότι συμπλήρωσε μόνο 2 θητείες, δεν θα διεκδικήσουν βουλευτική έδρα. Οπόταν, το δέλεαρ είναι ελκυστικό εξ ου και η πληθώρα υποψηφίων. Πάντως, να σημειώσουμε ότι σημαντικό ρόλο στην εκλογή κάποιου εκ των υποψηφίων πέραν των τετριμμένων- απαραίτητων, αναγνωρισιμότητας, ικανοτήτων, σκληρής προεκλογικής δράσης, θα διαδραματίσει και η ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ τόσο της Προέδρου του ΔΗΣΥ ΑΝΝΙΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, όσο και των άλλων εμβληματικών βουλευτών – πολιτειακών αξιωματούχων της Λευκωσίας, όπως των 3 αποχωρούντων βουλευτών. Πρέπει να σημειωθεί όπως και σε αντίστοιχες περιπτώσεις αποχωρήσεων ότι πέραν του αρχηγού ΦΟΥΛΛΗ, που εκλεγόταν χωρίς σταυρό προτίμησης, ο Χάρης Γ. συγκέντρωσε 9559 ψήφους και ο Τόρνα 9753 ψήφους στις βουλευτικές εκλογές του 2021, έτσι κάποιοι εξ αυτών ενδεχομένως να μην ψηφίσουν ξανά ΔΗΣΥ, αφού ήταν ΚΑΘΑΡΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΙ ΨΗΦΟΙ των τριών....

ΠΛΗΘΩΡΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ – ΔΕΣΤΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ

  • Πάμε λοιπόν στον κατάλογο των γαλάζιων δελφίνων ο οποίος προφανώς μετά και την δημοσίευση θα εμπλουτιστεί, όπως συνέβη με άλλες επαρχίες, όπου κατά τον ηγέτη του κονκλαβίου της Αννίτας Δ. τους ΚΟΥΡΔΙΣΑΜΕ, κατά την αργκό, να επιθυμούν να προσφέρουν.
  • Για την διατήρηση της πρώτης θέσης σε σταυρούς προτίμησης ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (13436 ψήφοι το 2021) θα δώσει όλες του τις δυνάμεις αφού τέτοιου είδους ΠΡΩΤΙΕΣ, εσωκομματικά σημαίνουν πολλά και προδιαγράφουν το μέλλον. Ακόμη, υποψήφια θα είναι η βουλευτής ΣΑΒΙΑ ΟΡΦΑΝΙΔΟΥ (9091ψ.) όπως και άλλα δυο σημαίνοντα στελέχη που κατέλαβαν την 5η και 6η θέση στον πίνακα των δημοφιλέστερων, ήτοι οι ΞΕΝΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (7429) και ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ (7383). Η εμπλοκή τους στην πολιτική σκηνή τους δίνει κάποιο ανεπαίσθητο προβάδισμα έναντι των συνυποψήφιων τους.
  • Από εκεί και πέρα κατεβαίνουν με ΠΑΝΙΣΧΥΡΗ ομάδα οι Αγλαντζιώτες, αφού υποψήφιοι θα είναι ο πρώην Υπουργός Άμυνας ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ, ο Αντιδήμαρχος Αγλαντζιάς ΑΝΤΡΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ και ο φέρελπις Πρόεδρος του συνδέσμου εκτιμητών ΠΟΛΥΣ ΚΟΥΡΟΥΣΙΔΗΣ. Στην πασαρέλα ανεβαίνει η ΕΛΕΝΗ ΚΟΥΣΙΟΥ (θυγατέρα του πρώην Υπουργού ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΚΟΥΣΙΟΥ- Πρόεδρος του ΚΟΑΓ).
  • ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΑΝΘΟΥΣΗ: τέως Υφυπουργός Πρόνοιας, στέλεχος και της πλατφόρμας του ENGLISH SCHOOL, αφού ο Χάρης Γ φεύγει, ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ μάλλον δεν ενδιαφέρεται να γυρίζει ξανά τα χωρκά και ο ΑΝΤΡΕΑΣ ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ πήγε σε άλλη γη σε άλλα προεδρικά μέρη.
  • ΦΑΝΟΣ ΚΟΥΡΟΥΦΕΞΗΣ: Μέλος Π.Γ-Δεξί χέρι της αείμνηστης ΖΕΤΑΣ ΑΙΜΙΑΛΙΑΝΙΔΟΥ- ανώτερος λειτουργός Υφ. Πρόνοιας
  • ΝΕΟΦΥΤΟΣ ΖΑΜΠΑΣ: Αγγειοχειρουργός, μέλος του Π.Γ που ενδεχομένως να διεκδικήσει και θέση Αντιπροέδρου
  • ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ (παππούς) : Πρόεδρος της ΟΝΕ
  • ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ: Υποψήφια Ευρωβουλευτής
  • ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΟΥ: Επαρχιακή Γραμματέας ΓΟΔΗΣΥ , θυγατέρα του αείμνηστου Υπ. Υγείας και εκ των ιδρυτών του ΔΗΣΥ, ΜΑΝΩΛΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗ
  • ΜΑΡΚΟΣ ΚΛΗΡΙΔΗΣ: Πρόεδρος της Επιτροπής θεσμών και διαφάνειας, δημοτικός σύμβουλος Στροβόλου
  • ΜΑΡΙΟΣ ΗΛΙΑ : Πρώην ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ
  • ΘΗΣΕΑΣ ΙΩΑΝΝΟΥ: Δημοσιογράφος ΑΝΤ1 και μέλος του ΚΟΑΓ.
  • ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΛΛΗΣ: Μέλος του Π.Γ.
  • Ως κατ’ επιλογήν (αριστίνδην) υποψήφιοι που θα προτείνει η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ παρουσιάζονται οι ΑΝΝΑ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ-ΚΟΥΚΚΙΔΟΥ, τέως Υπουργός Δικαιοσύνης και μεταγραφή από το ΔΗΚΟ, ΠΑΥΛΟΣ ΔΡΑΚΟΣ ιατρός- ογκολόγος και η ΜΥΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ – Πρόεδρος της ΠΟΕΔ.

ΚΛΕΙΔΙ Η ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΙΑ ΔΗΣΥ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ ΑΝΝΙΤΑΣ

  • Αυτά και καλά γαλάζια ξεμπερδέματα και μάχες εκ του συστάδην σε όλη την επαρχία. Θυμίζουμε, ότι ο ΔΗΣΥ κατέχει 5 έδρες και εκτός απροόπτου θα τις διατηρήσει αν και τα μηνύματα των τζακιών και λοιπών αππωμένων Λευκωσιατών στις ευρωεκλογές δεν ήταν και ιδιαίτερα ΕΥΟΙΩΝΑ, αφού το 40 % δεν προσήλθε στις κάλπες…Η παρουσία των πρωτευουσιάνων στις κάλπες και το ποσοστό που θα δώσουν στο ΔΗΣΥ, ενδεχομένως να αποτελεί και την ΛΥΔΙΑ ΛΙΘΟ- ΚΛΕΙΔΙ για την διατήρηση της πρωτιάς. Δύσκολος -εσωστρεφής και ιδιότροπος, μεμψίμοιρος κόσμος τα Λευκωσιατούθκια, οπόταν Αννιτούλα μας επιστράτευσε όλη την τέχνη σου, το αιωνίως ζωγραφισμένο χαμόγελο και φίλησε σταυρωτά χιλιάδες Συναγερμικούς αν επιθυμείς να κερδίσεις και να παραμείνεις στην ηγεσία του ΔΗΣΥ, με προοπτική το 2028. Αν χάσει την Λευκωσία… χάνεται. Α, και να σημειώσουμε ότι οι παροτρύνσεις ορισμένων να διεκδικήσει έδρα στην πρωτεύουσα απορρίφθηκαν από την Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, η οποία δεν αλλάζει την καλοσυνάτη επαρχία της, με τους στριφνούς Λευκωσιάτες. Αμάν τα χάπια μου τα γαλάζια τα Τρουλλιώτικα.

ΟΤΑΝ ΤΟ ΑΚΕΛ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ

  • Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Όταν μιλάμε για ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ, αποχαύνωση και μετατροπή του ΑΚΕΛ, από ΟΛΟΚΟΚΚΙΝΟ κόμμα, σε αντίστοιχο ροζ με στρασάκια, ορισμένοι μας προσάπτουν ως υπερβολικούς. Πέστε μου ή μάλλον εξηγείστε μας, την στάση της ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΗΓΕΣΙΑΣ του ΑΚΕΛ, να τηρήσει ΑΠΟΧΗ στο νομοσχέδιο για τον στρατηγικό διάλογο Κύπρου – ΗΠΑ και να μην το ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕΙ και μάλιστα να κατακεραυνώσει με ΠΥΡΙΝΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ στην ολομέλεια της Βουλής τέτοιου είδους καπιταλιστικά νομοσχέδια. Πρώτιστα, να αναφέρουμε ότι οι γνωρίζοντες τα κοινοβουλευτικά θέσμια, θεωρούν την ΑΠΟΧΗ ως ΥΠΕΚΦΥΓΗ, ένδειξη αδυναμίας, έλλειψη βαριών πολιτικών αδένων και χαρακτηρίζει κόμματα που δεν έχουν ΞΕΚΑΘΑΡΟΥΣ, ιδεολογικούς- πολιτικούς προσανατολισμούς. Λες ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΟΧΙ και δίνεις μήνυμα και δεν κρύβεσαι ΣΤΕΦΑΝΕ ΣΤΕΦΑΝΟΥ– ΑΝΤΡΟ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ στην κόκκινη πολυκατοικία.
  • Η ΑΠΟΧΗ ερμηνεύεται και ως κουνιστή θέση, με ΚΡΥΦΗ ΑΤΖΕΝΤΑ για να περάσει κάποιο νομοσχέδιο, χωρίς δήθεν την έγκριση εκείνων που επιλέγουν αυτή την στάση (αποχή). Ρε για όνομα του ΣΤΑΛΙΝ και του ΕΖΕΚΙΑ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ. Τηρείται αποχή, ήτοι δεν μας ενδιαφέρει η ψήφιση νόμου που εσείς ΔΙΑΛΑΛΟΥΣΑΤΕ στα κανάλια και στα ραδιόφωνα και στις επιτροπές της Βουλής, ότι ήταν προϊόν συναλλαγής της Κυβέρνησης Χριστοδουλίδη με τους Αμερικάνους και μέσω τους οι ΗΠΑ θα πάρουν ΟΛΑ τα προσωπικά δεδομένα των Ε/Κ με αντάλλαγμα την κατάργηση της βίζας για ταξίδια στην Αμερική; Ε, μα ΕΛΕΟΣ πλέον. Καπιταλιστική πράξη με Κ κεφαλαίο και προώθηση συμφερόντων ΗΠΑ. Σηκώνονται όλες οι εναπομείνασες αριστερές τρίχες στο διάφανο κεφάλι μας. Και τώρα θα πάτε στα αριστερά σωματεία , στα ακτίβ και σε άλλες κομματικές συγκεντρώσεις και θα μιλήσετε για τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό που υπερασπίζεται το Ισραήλ και σκοτώνει Παλαιστινίους και θα βροντοφωνάξετε ΕΟΚ- ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο ή φονιάδες των λαών Αμερικάνοι; Πόση ΑΧΑΠΑΡΟΣΥΝΗ και ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ πια.
  • Πόση ιδεολογική αποχαύνωση και παραστράτημα. Και μετά διερωτάστε γιατί διολισθαίνετε Ε, μα τι διαφορά έχει το αριστερό ΑΚΕΛ , από το γαλάζιο ΔΗΣΥ, το ΔΗΚΟ, τη ΕΔΕΚ και το εθνικιστικό ΕΛΑΜ που ψήφισαν υπέρ του νομοσχεδίου; ΟΥΔΕΜΙΑ. Αντίθετα αυτοί έχουν ΘΕΣΗ και ΑΠΟΨΗ. Δεν εκλέγονται για να μην έχουν τοποθέτηση. Ποιον εκπροσωπείτε με την ΑΠΟΧΗ; Τα συμφέροντα των Αμερικάνων. Γι’ αυτό στις αναλύσεις σας περί απώλειας ψήφων, πρώτη αιτία να καταγράψετε την ΗΓΕΤΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ. Η κόκκινη ιστορία σας κατέγραψε. Α, και να κλείσουμε με το ωραίο προτού ζητήσουμε χάπια κομμουνιστικά. Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ, την ώρα της ψηφοφορίας δεν ψήφισε, παρά το ότι ήταν παρών στην αίθουσα, καθότι ΚΑΤΙ ΕΨΑΧΝΕ στην τσάντα σας. Μπράβο ρε ΡΕΝΑ μας γερά πάρε τους κόκκινους ψήφους και φύγε… φτύνοντας τους.
  • ΥΓ: ΒΟΜΒΑ στο δημόσιο με μετακίνηση του δερβέναγα- κλειδοκράτορα της οικονομίας ΓΕΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ του Υπουργείου Οικονομικών ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ στην θέση Γ. Δ στο Υπουργείο Παιδείας. Την θέση του καταλαμβάνει ο ΑΝΤΡΕΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΓΔ της ΕΠΣΑ. Προφανώς και αναμένονται και άλλες μετακινήσεις, όπως της ΑΕΚτζούς Κωνσταντινουπόλεως ΜΑΡΙΝΑΣ ΙΩΑΝΝΟΥ ΧΑΣΑΠΗ, ΓΔ Υπ. Παιδείας σε άλλο Υπουργείο.
  • ΥΓ: Ο ΤΑΤΑΡ λένε δεν αποδέχεται τα 3 τραπέζια του Χριστοδουλίδη για τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό. Ε, μα θέλει πρώτο τραπέζι πίστα , να επιλέξει το μενού και τους τραγουδιστές που θα ερμηνεύσουν τα άσματα της προτίμησης του. Κι ακόμη πιστεύουμε σε εξελίξεις στο Κυπριακό…

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση