Από τη μία, ακόμη ξύνουμε τα κεφάλια μας και διερωτόμαστε πως κατάφεραν όσοι σχετίζονται με την ανέγερση του νέου γηπέδου στη Λεμεσό, να εκτοξευθεί το κόστος (συν για όλα τα υπόλοιπα που προέκυψαν κι έγιναν viral με τα μπάζα, το νότιο αγωγό, τον αριθμό θέσεων) στα 48.000.000 ευρώ. Από τα 15.000.000 που αναφέρθηκαν ως αρχικό κόστος.
Από την άλλη προκύπτουν και άλλα ζητήματα τα οποία συνεχώς μας κάνουν να προβληματιζόμαστε και να αναρωτιόμαστε για πόσα ακόμη χρόνια θα μας εκπλήσσουν δυσάρεστα όλοι όσοι έχουν την ευθύνη για τα γήπεδα και γενικότερα για τον Αθλητισμό στην Κύπρο. Και αναφερόμαστε κυρίως στις Δημοτικές Αρχές του Κράτους, αλλά και στις Αθλητικές Αρχές, τις Ομοσπονδίες και τους Γυμναστικούς Συλλόγους.
Τις τελευταίες ώρες και συγκεκριμένα πριν και μετά από το μεγάλο ντέρμπι που διεξήχθη την Κυριακή (20/3) στο ΓΣΠ ανάμεσα στον ΑΠΟΕΛ και στον Απόλλωνα (0-0), διαρρέουν εικόνες στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, από την προσπάθεια που έκαναν οι Απολλωνίστες ως φιλοξενούμενοι οπαδοί, να βρεθούν από εκεί που πάρκαραν, στη βόρεια κερκίδα του γηπέδου της Λευκωσίας.
Και αναφερόμαστε στην πρόσβαση, η οποία όχι μόνο δυσκολεύει τον κόσμο που πάει στο ΓΣΠ ως φιλοξενούμενος διαχρονικά, αλλά στην περίπτωση των Απολλωνιστών η διαδρομή ήταν γεμάτη από σκουπίδια, λάσπες και μεγάλες λίμνες που δημιουργήθηκαν από την κακοκαιρία και τη βροχόπτωση.
Χρειάστηκε μάλιστα, να αξιοποιηθεί ένα πεταμένο ψυγείο (!!!) για να πατήσει ο κόσμος σε αυτό ώστε να περάσει από μία λίμνη και να μην λασπωθεί. Πλήρωσε εισιτήριο, βενζίνη (της οποίας το κόστος έχει φθάσει στον… Θεό κι έπεται συνέχεια), ξόδεψε κι άλλα χρήματα άμα θα φας και πιεις στο γήπεδο, τράβα και την ταλαιπωρία μέχρι να πας στην κερκίδα. Χαλαρός είσαι; Για τις ξύλινες παλέτες που τοποθετήθηκαν στα πλαϊνά των λιμνών δε, τι να πει κανείς; Καινοτομία…
Αν είναι κανείς εν ενεργεία «καταδρομέας» (ή έφεδρος), όταν οποιοσδήποτε διαθέτει ακροβατικές ικανότητες ή είναι άσος στο παρκούρ, αυτά θεωρούνται ως έξτρα προσόντα. Χώρια ότι αρκετοί κατά την αποχώρησή τους έδωσαν μάχες και με τα κουνούπια.
Στο 2022 λοιπόν, έχουμε τις εικόνες που βλέπετε πιο κάτω. Τραγικές καταστάσεις για τις οποίες δυστυχώς παλαιότερα δεν υπήρχαν κάποιοι να τις αναδείξουν σε τόσο βαθμό. Αλλιώς μία προσπάθεια για βελτίωση θα γινόταν, ρε αδελφέ. Για να προλάβουμε κάποιους οι οποίοι αναφέρονται στο γεγονός ότι υπάρχει χώρος στάθμευσης, απαντάμε πως η Αστυνομία είναι που υποδεικνύει στους φιλοξενούμενους οπαδούς να παρκάρουν εκεί στα γνωστά γήπεδα μίνι ποδοσφαίρου.
Ακολουθούν κάποιες εικόνες από τον συνάδελφο Μάριο Αταλιώτη, ο οποίος τονίζει σε ανάρτησή του -κι έχει δίκαιο- πως η ευθύνη δεν βαραίνει τον ΓΣΠ, αλλά το Δήμο Στροβόλου. «Πρωτόγονες συνθήκες ακριβώς έξω από το καλύτερο γήπεδο της Κύπρου. Οι οπαδοί του Απόλλωνα, έπρεπε να περάσουν από αυτό το μέρος για να φτάσουν στο ΓΣΠ και μετά τον αγώνα να ξαναπεράσουν για φτάσουν στα αυτοκίνητα τους. Βέβαια, η ευθύνη δεν βαραίνει το ΓΣΠ αλλά το Δήμο Στροβόλου. Ντροπή σας να συμπεριφέρεστε έτσι στους πολίτες αυτού του Κράτους», έγραψε.