ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αντίδραση ΠΟΕΔ: Μαθήματα και θεραπείες παιδιών δεν θα μπορούν να γίνουν

Ανακοίνωση για αδικαιολόγητη καθυστέρηση και προβλήματα στο Ειδικό Σχολείο «Απόστολος Λουκάς»

24news team

Η εικόνα εργοταξίου που παρουσιάζει το νεόδμητο κτίριο του Ειδικού Σχολείου «Απόστολος Λουκάς» στη Λεμεσό, μερικά 24ωρα πριν από την επιστροφή των παιδιών για την έναρξη της σχολικής περιόδου 2024-2025, αποτέλεσε και σήμερα αντικείμενο αναφοράς από πλευράς ΠΟΕΔ.

Η εκπαιδευτική οργάνωση σημειώνει τη σοβαρή καθυστέρηση που παρουσιάζουν οι εργασίες και ζητά από το Υπουργείο Παιδείας και τις Τεχνικές Υπηρεσίες να μεριμνήσουν ώστε οι κτηριακές εκκρεμότητες να επιλυθούν.

«Η ανάγκη για συνεχή αναβάθμιση ή και επέκταση των σχολικών υποδομών είναι κάτι που επιζητούμε και επιβάλλεται να γίνεται. Αναγνωρίζουμε το γεγονός ότι κάθε χρόνο βρίσκονται σε εξέλιξη έργα που αφορούν στην αναβάθμιση των σχολικών υποδομών και σε αρκετές περιπτώσεις συνεχίζονται και κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς», αναφέρει αρχική η οργάνωση των δασκάλων.

Ομαλή λειτουργία και ασφάλεια

«Σε κάθε περίπτωση, όμως, τα έργα πρέπει να γίνονται με σωστό προγραμματισμό, χωρίς να παρεμποδίζεται η ομαλή λειτουργία των σχολείων και η εκπαιδευτική διαδικασία. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να υπάρχει ασφάλεια τόσο για τους μαθητές και τις μαθήτριες όσο και για το εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό», συνεχίζει.

«Με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι συγκεκριμένο έργο που αφορά στην ανέγερση και παράδοση του Ειδικού Σχολείου “Αποστόλου Λουκά” στη Λεμεσό, σημειώνει σοβαρή καθυστέρηση. Ως εκ τούτου, τα παιδιά θα εισέλθουν τη Δευτέρα σε ένα σχολείο, που δεν θα ανταποκρίνεται στις εκπαιδευτικές τους ανάγκες», επισημαίνει η ΠΟΕΔ.

Οι ελλείψεις και οι συνέπειες

Και εξηγεί: «Λόγω της αδικαιολόγητης καθυστέρησης, μαθήματα ή και θεραπείες οι οποίες περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα των παιδιών, δεν θα μπορούν να γίνουν (π.χ. η πισίνα του σχολείου θα παραδοθεί περίπου σε ένα μήνα). Επιπρόσθετα, η αυλή του σχολείου δεν έχει διαμορφωθεί κατάλληλα και δεν υπάρχουν παιχνιδότοποι ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τα παιδιά το αμέσως επόμενο διάστημα. Για την κάλυψη της ανάγκης των παιδιών για παιχνίδι και για διάλειμμα, λαμβάνονται άλλα μέτρα, με τοποθέτηση παιχνιδιών εσωτερικού χώρου, που δεν υποκαθιστά όμως την ανάγκη των παιδιών για παιχνίδι σε παιχνιδότοπο».

Δικαίωμα οι αξιοπρεπείς συνθήκες

Η εκπαιδευτική οργάνωση τονίζει ότι το δικαίωμα σε ποιοτική εκπαίδευση είναι αδιαμφισβήτητο και προσθέτει πως «δεν επιτρέπονται οι όποιες εκπτώσεις». Χαρακτηρίζει επίσης «αδιαμφισβήτητο και το δικαίωμα των εκπαιδευτικών να εργάζονται σε αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, οι οποίες θα τους επιτρέπουν να ασκούν χωρίς εμπόδια και με ασφάλεια το λειτούργημά τους».

Καταληκτικά, η ΠΟΕΔ καλεί «έστω και την ύστατη το ΥΠΑΝ και τις αρμόδιες υπηρεσίες να παρέμβουν ώστε όλες οι σοβαρές κτηριακές εκκρεμότητες να προχωρήσουν, χωρίς άλλη καθυστέρηση».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση