ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Δωρεά ιατρικού εξοπλισμού σε Παιδιατρική Μακάρειου

Δωρεά ιατρικού εξοπλισμού αξίας €60.000 στην Παιδιατρική Κλινική Μακάρειου από ομογενείς Αδελαϊδας

ΚΥΠΕ

Ιατρικός εξοπλισμός αξίας 60 χιλιάδων ευρώ παραδόθηκε σήμερα στην Παιδιατρική Κλινική του Μακάρειου Νοσοκομείου από το Australian Hellenic Medical Charity και την Κυπριακή Κοινότητα της Αδελαΐδας.

Η τελετή παράδοσης πραγματοποιήθηκε στην παρουσία του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Δαμιανού, και του Προέδρου της Κυπριακής Κοινότητας της Αδελαϊδάς, Ανώτερου μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Australian Hellenic Medical Charity, Ανδρέα Ευδοκίου.

Σε ομιλία του στην τελετή, ο Υπουργός Υγείας είπε ότι σήμερα είναι μια ημέρα που γεφυρώνει αποστάσεις, «καθώς η προσφορά σας από την καρδιά της Αδελαΐδας φθάνει στο Μακάρειο Νοσοκομείο, για να κάνει τη διαφορά στη ζωή των συνανθρώπων μας».

«Μέσα από τη γενναιόδωρη δωρεά σας αποδεικνύετε έμπρακτα ότι η αγάπη και η φροντίδα για τον συνάνθρωπο δεν γνωρίζουν σύνορα. Το δώρο αυτό, ύψους 60 χιλιάδων ευρώ, δεν είναι απλώς μια υλική ενίσχυση. Είναι η ενσάρκωση της αλληλεγγύης και της δύναμης του οράματός σας για ένα καλύτερο αύριο. Η στήριξή σας στο Μακάρειο Νοσοκομείο, ένα ίδρυμα που προσφέρει ανεκτίμητες υπηρεσίες στη μητέρα και το παιδί, είναι καθοριστική», πρόσθεσε.

Υπογράμμισε ότι η προσφορά εξοπλισμού στην Παιδιατρική Κλινική του Μακάρειου Νοσοκομείου σημαίνει πολλά για τις οικογένειες που εμπιστεύονται την υγεία των παιδιών τους εδώ.

«Η ευγνωμοσύνη μας είναι βαθιά, γιατί το έργο σας ενισχύει τις προσπάθειες των λειτουργών υγείας να προσφέρουν την καλύτερη δυνατή φροντίδα. Η πράξη σας αποτελεί ένα σύμβολο ελπίδας για κάθε ασθενή που περνά την πόρτα αυτού του νοσοκομείου. Εκ μέρους της Πολιτείας, επιτρέψτε μου να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μας προς το Australian Hellenic Medical Charity και την κυπριακή κοινότητα της Αδελαΐδας», σημείωσε.

Απευθυνόμενος προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Κοινότητας της Αδελαϊδάς Ανδρέα Ευδοκίου, ο Υπουργός Υγείας είπε πως «με το όραμα και τη διορατικότητά σας, αποτελέσατε τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στην πατρίδα και την ομογένεια. Χωρίς τη δική σας αφοσίωση και κινητοποίηση, αυτή η τόσο σημαντική δωρεά δεν θα ήταν δυνατή. Η πράξη σας αποδεικνύει πως, ακόμα και από μακριά, η καρδιά σας χτυπά για την Κύπρο και τις ανάγκες του λαού της. Η συνεισφορά σας, πέρα από την υλική της διάσταση, είναι ένα παράδειγμα για όλους μας. Σας ευχαριστούμε, λοιπόν, θερμά, γιατί με τη δική σας πρωτοβουλία συνδράμετε στο όραμά μας για συνεχή παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών υγείας σε όσους έχουν ανάγκη από στήριξη και φροντίδα», πρόσθεσε.

Ο κ. Ευδοκίου σε χαιρετισμό του είπε ότι αυτός ο εξοπλισμός περιέχει πολύ αναγκαία συστήματα, όπως στηθοσκόπια, ωτοσκόπια, οφθαλμοσκόπια, συστήματα που καταμετρούν ζωτικά σημεία του ασθενή και οθόνες.

«Είναι συστήματα που χρησιμοποιούνται στην καθημερινότητα των εργασιών μιας παιδιατρικής κλινικής", είπε και ευχαρίστησε "τους συμπατριώτες μας που βρίσκονται στην μακρινή Αδελαϊδα, στην Κοινότητα μου, της Αδελαϊδάς, στην Νότια Αυστραλία, αλλά και τον Ελληνισμό ο οποίος συνέφερε σε αυτή την εκστρατεία , ούτως ώστε να γίνει αυτή η δωρεά πραγματικότητα σήμερα. Θέλω να πιστεύω ότι αυτός ο εξοπλισμός θα κάνει την νοσηλεία των παιδιών που νοσηλεύονται εδώ πιο εύκολη, αλλά και η εργασία του προσωπικού να είναι πιο εύκολη και αυτή», πρόσθεσε.

«Οι απόδημοι Κύπριοι είναι προοδευτικοί άνθρωποι και δεν δουλεύουν μόνο στον τομέα της φιλανθρωπίας. Όπως γνωρίζετε και με την ιδιότητά μου ως Ανώτατο μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα η προσπάθεια μας είναι να πληροφορούμε και τις Κυβερνήσεις εκεί και τις αρχές για το εθνικό μας θέμα, το οποίο είναι το καυτό θέμα για μας. Και η προσπάθεια μας είναι να τους κάνουμε να γνωρίζουν και να είναι συμπαραστάτες για επίλυση του κυπριακού μας προβλήματος», σημείωσε.

Εξέφρασε, παράλληλα, την ευχή αυτός ο εξοπλισμός που δωρήθηκε να βρεθεί δίπλα στα παιδιά που νοσηλεύονται στην παιδιατρική κλινική του Μακάρειου Νοσοκομείου και ευχαρίστησε τους Ευάγγελο Ευαγγελίδη και τη Δόξα Κωμοδρόμου για την βοήθεια τους.

Ο τέως Δήμαρχος Αραδίππου, Ευάγγελος Ευαγγελίδης, σε χαιρετισμό του είπε ότι γίνεται μια προσπάθεια των αποδήμων εδώ και πάρα πολλά χρόνια να προσφέρουν στον τόπο τους «και πραγματικά δυσκολευτήκαμε για να κάνουμε τν δωρεά».

«Μπορούν να προσφέρουν πάρα πολλά οι απόδημοι μας και στην Αυστραλία και στην Αγγλία , που έχουμε πάρα πολλούς», συμπλήρωσε.

Ο Διευθυντής της Παιδοχειρουργικής Κλινικής και Επιστημονικός Διευθυντής του Μακάρειου Νοσοκομείου, Δρ. Χρίστος Μηνάς, σε χαιρετισμό του είπε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντική μέρα για το Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ, και πως με ευγνωμοσύνη και χαρά υποδέχονται τη δωρεά ιατρικού εξοπλισμού.

Πρόσθεσε πως αυτή η γενναιόδωρη προσφορά δεν είναι απλώς μια υλική υποστήριξη, αλλά είναι ένα ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης και συνεργασίας σε όλους τους τομείς, σε μια εποχή που οι προκλήσεις στο τομέα της υγείας είναι πολλές.

Σημείωσε ότι η δωρεά περιλαμβάνει πολύ σημαντικό ιατρικό εξοπλισμό, οφθαλμοσκόπιο, ωτοσκόπιο, φορητά ωτοσκόπια, στηθοσκόπια για ενηλίκους και παιδιά, πιεσόμετρα και πέντε επιτοίχια monitors ελέγχου ζωτικών σημείων.

«Αυτός ο εξοπλισμός που παραλαμβάνουμε σήμερα είναι πολύ σημαντικός γιατί θα ενισχύσει τις ιατρικές υπηρεσίες μας , αλλά κυρίως θα βελτιώσει στην αναβάθμιση της παρεχόμενης ποιότητας υγείας", ανέφερε και σημείωσε πως "κάθε μηχάνημα και κάθε εργαλείο που προστίθεται στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Μακάριο αντιπροσωπεύει την ελπίδα και την προσδοκία για βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση