ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Φαίδωνας: Κατέρρευσε η παιδεία σε πολλά σχολεία

Συγκαλύπτονται καυγάδες μεταξύ Σύριων, Ελλήνων ομογενών και Ελληνοκυπρίων

24news team

Σε πάρα πολλά σχολεία της Πάφου, η παιδεία κατέρρευσε, δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, Φαίδωνας Φαίδωνος. Ανέφερε μάλιστα ότι γίνονται καυγάδες μεταξύ Σύριων, Ελλήνων ομογενών και Ελληνοκυπρίων οι οποίοι συγκαλύπτονται.

Μιλώντας στο «Μέρα Μεσημέρι» του ΑΝΤ1, ο Φαίδωνας Φαίδωνος είπε: «Σας προειδοποιώ για ένα πράγμα. Σύντομα θα δημιουργηθούν σκηνές απείρου κάλλους μέσα στα σχολεία της Πάφου. Γίνονται καυγάδες οι οποίοι συγκαλύπτονται και δεν δίδεται δημοσιότητα. Κτυπιούνται παιδιά Ελλήνων ομογενών, Σύριων και Ελληνοκυπρίων. Ομαδοποιούνται και κτυπιούνται μέσα στα σχολεία».

Έφερε ως παράδειγμα δημοτικό σχολείο στην Πάφο, που όπως ανέφερε, «το άφησαν επί συνόλου 248 μαθητών, με ένα παιδί Ελληνοκύπριο. Το υπουργείο έπρεπε να κάνει κατανομή αυτών των παιδιών που έχουν μεταναστευτικό βιογραφικό, σε όλα τα σχολεία και όλες τις τάξεις, για πολλούς λόγους, εκπαιδευτικούς βασικά λόγους».

Ανυπαρξία πολιτικής βούλησης

Για να αποδώσει τα προβλήματα «στην ανυπαρξία πολιτικής βούλησης, ανυπαρξία αποτελεσματικής διακυβέρνησης, αποτελεσματικής διοίκησης και στην έλλειψη αποφάσεων. Δεν λαμβάνονται αποφάσεις. Γίνονται μόνο σημειώματα και μελέτες επί μελετών, αναλύσεις των θεμάτων».

Συνέχισε λέγοντας: «Το αποτέλεσμα ποιο είναι; Σας στέλνω το πιο ηχηρό και έντονο μήνυμα: η παιδεία στην πόλη της Πάφου, σε πάρα πολλά σχολεία, η παιδεία κατέρρευσε. Και θα κλάψουμε επί ερειπίων, όχι τώρα, όταν αυτά τα παιδιά θα είναι οι αυριανοί πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Και κατέληξε: «Κουραστήκαμε με τα λόγια. Περιμένουμε αποφάσεις και δράσεις. Δεν αλλάζει, δεν προοδεύει ο κόσμος με τα λόγια».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση