ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Γροθιά στο στομάχι: Παιδιά νηστικά στο σχολείο

Τι ανέφερε η πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Μύρια Βασιλείου, στην ευρεία σύσκεψη για την ακρίβεια

24news team

Μαθητές και μαθήτριες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, πηγαίνουν σχολεία νηστικά και χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν φαγητό. Κάποια από αυτά τα παιδιά, που φοιτούν σε ολοήμερα προαιρετικά σχολεία, δεν λαμβάνουν δωρεάν σίτιση.

Η πολύ σοβαρή αυτή διαπίστωση προέρχεται από εκπαιδευτικούς, μέλη της ΠΟΕΔ, η πρόεδρος της οποίας, Μύρια Βασιλείου, τη διατύπωσε ενώπιον όλων των οργανώσεων και αρμοδίων της κυβέρνησης, στη συνάντηση που διεξήχθη στο Προεδρικό, με αντικείμενο συζήτησης την ακρίβεια.

Υπάρχουν γονείς και κηδεμόνες οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο ούτε με ένα σάντουιτς όμως λόγω αξιοπρέπειας δεν ζητούν βοήθεια, επιβεβαίωσε η πρόεδρος της οργάνωσης των δασκάλων, καθιστώντας επίσης σαφές πως η δωρεάν σίτιση είναι απαραίτητο να καλύψει μεγαλύτερο αριθμό μαθητών και μαθητριών.

Τα στατιστικά και η απάντηση

Από το αρμόδιο για να επιληφθεί του θέματος, Υπουργείο Παιδείας, έγινε επίκληση στατιστικών που δείχνουν μείωση της παιδικής φτώχειας. Για να απαντήσει η Μύρια Βασιλείου πως «ένας εκπαιδευτικός στην τάξη, στο σχολείο, όταν βλέπει έστω και ένα παιδί νηστικό, να μην έχει να φάει, δεν τον απασχολούν οι στατιστικές. Τον απασχολεί το παιδί. Το πώς θα βρούμε τρόπους να έχουν σίτιση όλα τα παιδιά».

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X