ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Καύσιμα: Η υποχώρηση των 11 σεντς και η διαφορά της Λευκωσίας

Δείτε την πτωτική πορεία του τελευταίου διμήνου και ποια πρατήρια έχουν τις φθηνότερες τιμές

Μιχάλης Λουκά

Σε συνεχή πτωτική πορεία βρίσκονται οι λιανικές τιμές των καυσίμων κίνησης, κατά τους τελευταίους δύο μήνες. Μειώνονται κατά 1 με 2 σεντς το λίτρο ανά τακτά διαστήματα, με τη διαφορά πλέον να είναι συνολικά, εμφανώς πιο ορατή.

Συγκεκριμένα, η αμόλυβδη βενζίνη 95 οκτανίων και το πετρέλαιο κίνησης, πωλούνται σήμερα (17/9), κατά 11 σεντς το λίτρο φθηνότερα σε σχέση με τις 15 του περασμένου Ιουλίου. Η σύγκριση αφορά τη μέση τιμή των καυσίμων που διατίθενται από τα πρατήρια πετρελαιοειδών στις περιοχές τις οποίες ελέγχει η Κυπριακή Δημοκρατία.

Σήμερα, τα δεδομένα για την αμόλυβδη 95 είναι τα ακόλουθα:

Φθηνότερη τιμή: €1,333

Μέση τιμή: €1,405

Ακριβότερη τιμή: €1,498

Τα δεδομένα για το πετρέλαιο κίνησης έχουν ως εξής:

Φθηνότερη τιμή: €1,383

Μέση τιμή: €1,463

Ακριβότερη τιμή: €1,619

Οι τιμές κατά τη 15η Ιουλίου του τρέχοντος έτους ήταν οι παρακάτω:

Γεμίζουν φθηνότερα στη Λευκωσία

Ένα από τα διαχρονικά χαρακτηριστικά των λιανικών τιμών καυσίμων είναι πως τις αισθητά φθηνότερες, οι καταναλωτές μπορούν να τις βρουν στους δήμους και τις κοινότητες της Λευκωσίας, σε αρκετά πρατήρια. Οι οδηγοί οι οποίοι γεμίζουν το ρεζερβουάρ από πρατήρια σε άλλες πόλεις και κοινότερες, πληρώνουν περισσότερα.

Με μια σύγκριση των φθηνότερων τιμών βενζίνης μεταξύ των επαρχιών, η Λευκωσία σήμερα είναι κατά 2 σεντς το λίτρο πιο κάτω από τη Λάρνακα, κατά 4,6 σεντς το λίτρο από τη Λεμεσό, κατά 6,3 σεντς το λίτρο από την Πάφο, κατά 6,6 σεντς το λίτρο από την Αμμόχωστο.

Σε ότι αφορά το πετρέλαιο κίνησης, η φθηνότερη τιμή στη Λευκωσία είναι κατά 1 σεντ το λίτρο χαμηλότερη από τη Λάρνακα, κατά 6,6 σεντς το λίτρο από τη Λεμεσό, κατά 6,9 σεντς το λίτρο από την Αμμόχωστο και κατά 7 σεντς το λίτρο από την Πάφο.

Εδώ πωλείται η φθηνότερη βενζίνη

Δείτε τα πρατήρια στα οποία οι οδηγοί μπορούν να προμηθευτούν την αμόλυβδη βενζίνη 95, στη φθηνότερη τιμή:

Εδώ πωλείται το φθηνότερο πετρέλαιο κίνησης

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση