ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πάφος: Έτσι φαίνεται να ξεκίνησε η μεγάλη πυρκαγιά

Η μαρτυρία που εξασφάλισαν οι Αρχές

ΚΥΠΕ

Από αργάκι πλησίον αγροτικού δρόμου φαίνεται να ξεκίνησε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα στην τοποθεσία «Βολατζιές», στο χωριό Δρούσεια και επεκτάθηκε στην Πιττοκόπου και ακολούθως στην Ίνεια, σύμφωνα με τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Επιχειρήσεων Πάφου Μιχάλη Νικολάου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Νικολάου ανέφερε πως τον χώρο επισκέφτηκαν για επιτόπιες εξετάσεις μέλη του αστυνομικού σταθμού Πόλης Χρυσοχούς μαζί με τον Βοηθό Σταθμάρχη, μέλη του αστυνομικού σταθμού Στρουμπιού καθώς και μέλη του ΤΑΕ Πάφου.

Από τις προκαταρκτικές εξετάσεις, είπε, προέκυψε μαρτυρία ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από αργάκι πλησίον αγροτικού δρόμου που βρισκόταν στην πιο πάνω τοποθεσία. Η πυρκαγιά κατασβέστηκε πλήρως την ίδια ημέρα στις 18:15, πρόσθεσε.

Η πυρκαγιά κατέκαψε 1,5 τετραγωνικό χιλιόμετρο άγριας θαμνώδους και χαμηλής βλάστησης, μικρό αριθμό δέντρων ενώ επίσης κάηκε, όπως είπε, ένα ξύλινο κιόσκι και υπέστη ζημιές μια μικρή αποθήκη, τα οποία βρίσκονταν πλησίον της περίφραξης του στρατοπέδου το οποίο βρίσκεται στο χωριό Ίνεια.

Για την κατάσβεσή της εργάστηκαν 42 άτομα του Τμήματος Δασών με 8 πυροσβεστικά οχήματα, 4 προωθητές γαιών, καθώς επίσης και 14 άτομα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 6 πυροσβεστικά οχήματα.

Επίσης ενεργοποιήθηκε το σχέδιο Ίκαρος 2 με 9 πτητικά μέσα και το συντονιστικό πτητικό μέσο της Εθνικής Φρουράς.

Οι εξετάσεις των αρμοδίων συνεχίζονται.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση