ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σοβαρή καθυστέρηση με τις άδειες οικοδομής

Η Στατιστική Υπηρεσία δεν πήρε στοιχεία για τον Ιούλιο - Εντοπίστηκαν αδυναμίες στον «Ιππόδαμο»

24news team

Μεγάλη καθυστέρηση παρουσιάζει η έκδοση αδειών οικοδομής, από την 1η Ιουλίου του 2024, όταν η αρμοδιότητα μεταφέρθηκε στους νεοσύστατους Επαρχιακούς Οργανισμούς Αυτοδιοίκησης. Γεγονός που επιβεβαιώνεται από την Στατιστική Υπηρεσία της Δημοκρατίας.

Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει επίσης ότι εντοπίστηκαν αδυναμίες στο σύστημα καταχώρησης στοιχείων, γνωστό ως «Ιππόδαμος». Κατά συνέπεια, η Στατιστική Υπηρεσία δεν είχε ενώπιον της στοιχεία έκδοσης αδειών οικοδομής ώστε να τα αναλύσει και να τα δημοσιεύσει.

Μάλιστα, στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται ημερομηνία έκδοσης του συγκεκριμένου δελτίου, λέγοντας ότι η έκδοση «αναβάλλεται μέχρι νεοτέρας».

Για μπλοκάρισμα μεγάλου αριθμού αιτήσεων έχουν εκφράσει την ανησυχία τους τον τελευταίο ενάμισι μήνα, αρκετοί αρχιτέκτονες. Ερώτημα, αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τη μεταφορά των αιτήσεων προ της μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης, υπέβαλε η ηγεσία του ΕΤΕΚ στους αρμοδίους του Υπουργείου Εσωτερικών, παίρνοντας τη διαβεβαίωση πως όλα έχουν διευθετηθεί.

Σήμερα πάντως, στελέχη δήμων και των ΕΟΑ, φέρονται να ανέφεραν στον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ, Στέφανο Στεφάνου, σε συναντήσεις τους, πως ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μετά την εφαρμογή της μεταρρύθμισης αφορά τον πολύ μεγάλο αριθμό των αιτήσεων για άδεια οικοδομής που δεν προχωρούν.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X