ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Θλίψη... Έχασε την μάχη για τη ζωή η μικρή Asya

Η Τουρκία της είχε αρνηθεί θεραπεία την οποία πρόσφερε η Κυπριακή Δημοκρατία

Δημήτρης Λουκά

Έχασε την μάχη με τη ζωή η μικρή τουρκοκύπρια, Asya, η οποία έπασχε από νωτιαία μυϊκή ατροφία SMA, προκαλώντας θλίψη όχι μόνο στους οικείους της αλλά σε όλη την Κύπρο.

Σύμφωνα με τα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης η Asya έφυγε για το μεγάλο ταξίδι την Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου.

Θυμίζουμε πως η περίπτωση της μικρής Asya είχε κινητοποιήσει μεγάλη ομάδα εθελοντών στην τουρκοκυπριακή κοινότητα για τη συγκέντρωση χρημάτων και για να σωθεί η ζωή τη ενώ είχε διοργανωθεί και συναυλία για τη συγκέντρωση χρημάτων για τη θεραπεία της μικρής εντός των ημερών. 

Ο λεγόμενος «πρωθυπουργός» ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συλληπτήριο μήνυμα για τον χαμό της Asya.

Η Τουρκία αρνήθηκε να παρέχει θεραπεία

Σημειώνεται πως για να προχωρήσει η θεραπεία της μικρής Asya πολλοί Τουρκοκύπριοι διαδήλωσαν στους δρόμους της κατεχόμενης Κύπρου. 

Η θεραπεία της Asya, η οποία πήγε στην Άγκυρα με την οικογένειά της, δεν μπορούσε να ξεκινήσει με το αιτιολογικό ότι δεν ήταν Τούρκος υπήκοος. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, ξεκίνησαν διάφορες εκστρατείες βοήθειας στα κατεχόμενα για την προμήθεια του φαρμάκου που χρειαζόταν. Η εφημερίδα Αβρούπα μάλιστα επέκρινε το γεγονός ότι στην Τουρκία ζητούν χρήματα για τη θεραπεία της.

Το παιδάκι, με παρέμβαση του τότε ΠτΔ Νίκου Αναστασιάδη, του τότε ΥΠΕΞ και νυν ΠτΔ Νίκου Χριστοδουλίδη και με την έγκριση των γονιών της επέστρεψε στην Κύπρο και ακολούθησε θεραπεία σε νοσοκομείο στις ελεύθερες περιοχές.

Τότε μάλιστα, λόγω και της πολυδάπανης θεραπείας, που χρειαζόταν ο Σενέρ Λεβέντ έγραψε μεταξ΄ύ άλλων στην εφημερίδα Αβρούπα: Πώς θα μπορούσε κάποιος να περιμένει από το «απάνθρωπο καθεστώς» στην Τουρκία να δείξει ανθρωπιά στην περίπτωση της Άσιας που εδώ και 1 μήνα βρίσκεται σε νοσοκομείο εκεί αλλά θεραπεία δεν ξεκίνησε.

Και συμπλήρωσε: Η ενέργεια της Κυπριακής Δημοκρατίας, να αναλάβει την θεραπεία του μωρού «δεν δείχνει σε μας τους πολίτες ποιος είναι πιο κοντά μας;». 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση