ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Θλίψη σε Πάφο και ΑΠΟΠ για το ιστορικό κτίριο

Θλίψη στην Πάφο και στον ΑΠΟΠ για την καταστροφή του ιστορικού κτηρίου του

ΚΥΠΕ

Μετά το χθεσινό τραγικό περιστατικό με τη μεγάλη πυρκαγιά στο ιστορικό κτίριο στο κέντρο της Πάφου, όπου στεγαζόταν μέχρι πρόσφατα ο ΑΠΟΠ, η διοίκηση της ομάδας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αναφέρει ότι «ο ΑΠΟΠ δεν καίγεται, ζει μέσα σε κάθε Παφίτη»

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «70 χρόνια ιστορίας, πάθους και αφοσίωσης δεν σβήνονται. Ο ΑΠΟΠ είναι η Πάφος, είναι ο κόσμος της. Στεκόμαστε περήφανοι για το ένδοξο παρελθόν μας και προχωράμε δυναμικά προς το μέλλον. Ο ΑΠΟΠ δεν καίγεται, ζει μέσα σε κάθε Παφίτη, σε κάθε γωνιά της πόλης μας. Μαζί, θα επανέλθουμε ισχυρότεροι!» καταλήγει στην ανακοίνωσή του το ιστορικό σωματείο.

Την θλίψη τους εκφράζουν ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος αλλά και Παφίτες που έχουν αναμνήσεις στο χώρο όπου στεγαζόταν για δεκαετίες το ιστορικό σωματείο της Πάφου, ο ΑΠΟΠ, μετά και την καταστροφή του κτηρίου από τη μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Τρίτης.

Ο Δήμαρχος Πάφου που επισκέφθηκε και σήμερα τον χώρο εξέφρασε την εκτίμηση ότι σε λίγους μήνες το κτήριο μπορεί να αποκατασταθεί και να επανέλθει στην προτέρα του κατάσταση. Είναι είπε, ένα ιδιωτικό διατηρητέο κτίριο το οποίο δεν καταστράφηκε ολοσχερώς, αλλά έχουν γίνει σημαντικότατες ζημιές από την πυρκαγιά.

«Χωρίς να είμαι αρμόδιος ή κατάλληλα ειδικός στο θέμα φαίνεται ότι το κτήριο μπορεί να αποκατασταθεί πλήρως έναντι μίας σημαντικής οικονομικής δαπάνης», είπε.

Πρόσθεσε επίσης πως οι ιδιοκτήτες του κτηρίου, σύμφωνα με ενημέρωση που είχε, το έχουν ασφαλισμένο ενώ φαίνεται ότι και οι δύο χρήστες του κτηρίου του ισογείου και του πρώτου ορόφου έχουν ασφαλισμένο και το περιεχόμενο.

Συνεπώς, συνέχισε, οι ασφαλιστικές εταιρείες θα καλύψουν τόσο την ανακατασκευή του κτηρίου αλλά και τις ζημιές που έχουν γίνει έναντι των δύο ιδιωτών.

Όπως εκτίμησε ο Δήμαρχος Πάφου, το κτήριο αυτό είναι εφικτό μέσα σε τρεις με τέσσερις μήνες από την ημέρα που θα επέλθει η συμφωνία με τους ασφαλιστές και θα συμφωνηθεί το ποσό που θα καταβάλουν, να αποκαταστήσει την ξύλινη στέγη με το κεραμίδι αλλά και το κτήριο στην ολότητα.

Είναι πολύ λυπηρό, πρόσθεσε ο κ. Φαίδωνος, αλλά τέτοια φαινόμενα ούτε πρέπει να μας απαγοητεύουν ούτε και να μας συνθλίβουν, σημειώνοντας πως από τη στιγμή που δεν υπήρξαν τραυματίες όλα τα άλλα γίνονται.   

Βαθιά θλίψη εξέφρασε και ο πρέσβης επι τιμή Νέαρχος Παλάς που κατάγεται από την Πάφο και ανέφερε πως σχετίζεται με το κτήριο που κατασκευάστηκε το 1911, όπως σχετίζονται όλοι οι Παφίτες της ηλικίας του.

Δεν είναι μόνο, όπως είπε, το εμβληματικό κτήριο στο παραδοσιακό στο κέντρο της Πάφου, αλλά για ανθρώπους της ηλικίας του. ήταν περισσότερο το ποδοσφαιρικό σωματείο ΑΠΟΠ.

Από την πλευρά του ο Ηλίας Ζάγγουλος, παλιός ποδοσφαιριστής που διέμενε με την οικογένεια του στην περιοχή, θυμάται ότι περνούσε πολλές ώρες στον χώρο αυτό και ως μαθητής- ποδοσφαιριστής και αργότερα όταν εργαζόταν στην Αστυνομία και είχε δημιουργήσει την δική του οικογένεια.

"Αυτός ο χώρος ήταν για μένα για 45 χρόνια χώρος καθημερινότητας. Έχω πολλές αναμνήσεις και στην κατάσταση που το βλέπω τώρα πραγματικά μου προκαλεί μεγάλη θλίψη», είπε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X