ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Παλαιστινιακή Παροικία: Ο Ίωνας ήταν μέλος του ισραηλινού στρατού

Απέσυρε την ανάρτηση σε ανταπόκριση των εκκλήσεων από το περιβάλλον του θύματος, αναφέρει

«Η Παλαιστινιακή Παροικία στην Ελλάδα ανακοινώνει ότι αποσύρει την ανάρτηση από τη σελίδα της που αφορούσε το θάνατο του Έλληνα πολίτη στη Γιάφα», όπως τονίζεται σε διαδικτυακή ανάρτηση της. Επισημαίνεται ότι «αυτή η ενέργεια έγινε σε ανταπόκριση των εκκλήσεων και των εξηγήσεων που δόθηκαν από το περιβάλλον του θύματος».

Στην ανάρτηση επικρίνεται «η αντίδραση ορισμένων ΜΜΕ προς στην παλαιστινιακή κοινότητα, από έναν ελάχιστο αριθμό εχθρικών φωνών», όπως αναφέρεται, σε αντίθεση με «τη θέση του ελληνικού λαού, που υποστηρίζει πάντα τα εθνικά δικαιώματα των Παλαιστινίων και υποστηρίζει τον αγώνα τους για ελευθερία και εκδίωξη της κατοχής».

Σημειώνεται ότι «διαβεβαιώνουμε αυτές τις φάλτσες φωνές ότι δεν θα μας εμποδίσουν να υψώσουμε τη φωνή μας ενάντια στην κατοχή. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας για την απώλεια των ψυχών όλων των αθώων ανθρώπων».

Υπενθυμίζεται ότι οι αναρτήσεις της Παλαιστινιακής Παροικίας αναφέρονται στον χαμό του 26χρονου Ίωνα Καρούση, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε «τυφλό» χτύπημα, με δράστες δύο οπλοφόρους και με οκτώ νεκρούς, στο Τελ Αβίβ.

Στην αρχική της ανάρτηση για τη δολοφονία του Ίωνα, η οποία πλέον έχει διαγραφεί, η Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδος ισχυριζόταν ότι, «δυστυχώς, ο Ίωνας δεν ήταν αθώος πολίτης που επισκεπτόταν το Ισραήλ. Ήταν, μέλος του ισραηλινού στρατού».

Κατά την ανάρτηση που συνοδευόταν από φωτογραφίες του Ίωνα από την περίοδο της στρατιωτικής του θητείας, σημείωνε η Παλαιστινιακή Παροικία πως «αυτό το ανησυχητικό γεγονός εγείρει ένα σημαντικό ερώτημα: Γιατί αισθάνθηκε την ανάγκη να πάει στο Ισραήλ, σε έναν τόπο σύγκρουσης, και να πεθάνει εκεί όταν η Ελλάδα είναι η πραγματική του πατρίδα!».

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση