ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Μέση Ανατολή: Ένα βήμα πριν τη γενικευμένη σύρραξη

Ισραήλ και Ιράν εκτοξεύουν εκατέρωθεν απειλές για αντίποινα

Το Ισραήλ, με τη στήριξη των ΗΠΑ, και το Ιράν αντάλλαξαν απειλές σήμερα προειδοποιώντας με αντίποινα αν δεχτούν επίθεση, κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών εν μέσω του φόβου για έναν ευρύτερο πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

Το Συμβούλιο συνεδρίασε αφού το Ισραήλ σκότωσε τον ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, και ξεκίνησε τις χερσαίες επιχειρήσεις του στον νότιο Λίβανο εναντίον της σιιτικής οργάνωσης που υποστηρίζεται από την Τεχεράνη. Χθες, το Ιράν εξαπέλυσε μαζική πυραυλική επίθεση εναντίον του ισραηλινού εδάφους.

«Το Ισραήλ θα αμυνθεί. Θα αναλάβουμε δράση. Και, σας διαβεβαιώνω, οι συνέπειες που θα αντιμετωπίσει το Ιράν για τις ενέργειές του θα είναι πολύ μεγαλύτερες απ’ όσο θα μπορούσαν ποτέ να φανταστούν», είπε στο Συμβούλιο ο πρεσβευτής του Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη, Ντάνι Ντάνον.

Ο πρεσβευτής του Ιράν Αμίρ Σαγιέντ Ιραβανί είπε ότι η πυραυλική επίθεση της Τρίτης έγινε «για να αποκατασταθεί η ισορροπία και για λόγους αποτροπής». Πρόσθεσε ότι η περαιτέρω κλιμάκωση θα μπορούσε να αποφευχθεί εάν το Ισραήλ σταματούσε τον πόλεμο στη Γάζα και τις επιθέσεις στον Λίβανο.

«Το Ιράν είναι πλήρως προετοιμασμένο να λάβει περαιτέρω αμυντικά μέτρα, αν χρειαστεί, για να προστατεύσει τα νόμιμα συμφέροντά του και να υπερασπιστεί την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία του απέναντι σε οποιαδήποτε ενέργεια στρατιωτικής επίθεσης και παράνομης χρήσης βίας», πρόσθεσε.

Τόσο το Ισραήλ όσο και οι ΗΠΑ ζήτησαν να επιβληθούν κυρώσεις στο Ιράν.

Πηγή: ΑΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση