
Το Ισραήλ επανέλαβε τις μάχες με πλήρη ισχύ, τόνισε ο Μπένιαμιν Νετανιάχου, λίγες ώρες μετά την αεροπορική επιδρομή των IDF στη Γάζα οι οποίες προκάλεσαν εκατοντάδες θανάτους.
Σε τηλεοπτικό μήνυμά του την Τρίτη ο Νετανιάχου είπε, μεταξύ άλλων, ότι το Ισραήλ κατέβαλε προσπάθειες για την επιστροφή των ομήρων και ότι παρέτεινε την πρώτη φάση της κατάπαυσης του πυρός κατά εβδομάδες.
Το Ισραήλ, επισήμανε ακόμη, έστειλε αντιπροσωπείες στη Ντόχα και το Κάιρο, ωστόσο, είπε ο Νετανιάχου, κάθε φορά η Χαμάς απέρριπτε τις προτάσεις.
Τα πλήγματα που εξαπολύθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας και συνεχίστηκαν σήμερα Τρίτη είναι «μόνο η αρχή», είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός που τόνισε ότι η χώρα του θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την επίτευξη των στόχων της, όπως και για την απελευθέρωση όλων των ομήρων.
«Έχουμε απίστευτα επιτεύγματα μέχρι σήμερα», είπε ακόμη απευθυνόμενος στους Ισραηλινούς και πρόσθεσε ότι «μαζί αλλάζουμε το πρόσωπο της Μέσης Ανατολής».
Ωστόσο συνέχισε λέγοντας ότι το Ισραήλ βρίσκεται στη μέση του πολέμου. Εκτιμώ ιδιαίτερα «τους Αμερικανούς φίλους μας» που ενεργούν κατά του Ιράν, είπε ο Νετανιάχου και κατέληξε λέγοντας ότι «θα τους νικήσουμε».
Πηγή: Protothema