ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πάτρα: Ο κίνδυνος να μείνει για πάντα άλυτο το μυστήριο των θανάτων

Τι ψάχνουν εναγωνίως οι Αρχές

Με καταιγιστικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες για την πολύκροτη υπόθεση της Πάτρας, με τον θάνατο των τριών παιδιών μέσα σε τρία χρόνια. Το πανελλήνιο παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις, αφού δεν αποκλείεται ακόμα και μέσα στην εβδομάδα να έχουμε ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση.

Πάτρα: Ραγδαίες εξελίξεις – Από πού προήλθαν οι κακώσεις της Μαλένας;

Νέα «βόμβα» για το θρίλερ στην Πάτρα

Οι μέχρι στιγμής ενδείξεις από τις τοξικολογικές και τις ιστολογικές εξετάσεις των τριών παιδιών της οικογένειας δεν έχουν δείξει παθολογικά αίτια, οπότε οι ερευνητές έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στις ουσίες που βρέθηκαν στον οργανισμό της Τζωρτζίνας.

Σύμφωνα, δε, με τις πληροφορίες οι αστυνομικοί γνωρίζουν πολύ καλά το πόρισμα που αναμένεται να βγάλει σε λίγες μέρες η επιτροπή των ιατροδικαστών.

Όπως ανέφερε ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, στο MEGA, στον οργανισμό της Τζωρτζίνας έχει βρεθεί μία παραπάνω ουσία, η οποία δεν δικαιολογείται από τα φάρμακα που έπαιρνε.

Προβληματίζει η ουσία που βρέθηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας

Η Τζωρτζίνα φαίνεται πως έπαιρνε φάρμακα μυοχαλαρωτικά και αντιεπιληπτικά που δίνονταν στις ίδιες δόσεις στη ΜΕΘ και την Παιδιατρική Πατρών, καθώς και το Νοσοκομείο Παίδων. Τα φάρμακα αυτά δεν της είχαν προκαλέσει κάποιο πρόβλημα, ενώ γιατροί σημειώνουν πως αυτά τα φάρμακα δεν προκαλούν ανακοπές και τα λαμβάνουν πολλά παιδιά.

Επιπλέον, τα φάρμακα αυτά δεν τα λάμβαναν η Μαλένα και η Ίριδα, επομένως οι γιατροί αποκλείουν ότι αυτές οι ουσίες μπορούν να έχουν οποιαδήποτε σχέση με τον αιφνιδιαστικό θάνατο της Τζωρτζίνας. Σημειώνεται ότι η καρδιά της 9χρονης ήταν σε άριστη κατάσταση.

Συγκεκριμένα, οι ιστοπαθολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας δεν δείχνουν σαφείς παράγοντες ασφυξίας, κάποιο καρδιολογικό πρόβλημα ή άλλη παθολογική αίτια θανάτου. Ωστόσο δείχνουν μία ουσία που προβληματίζει και θα αναζητηθούν ουσίες που μπορεί να προκάλεσαν τα ευρήματα σε ήπαρ και πνεύμονα και θα ακολουθήσει σύγκριση με τις ουσίες της φαρμακευτικής αγωγής.

Μία σημαντική πληροφορία έρχεται από την παιδίατρο που παρακολουθούσε τα παιδιά, η οποία αναφέρει ότι η Ίριδα είχε εξεταστεί καρδιολογικά δύο μήνες προτού αποβιώσει και δεν είχε εντοπιστεί βραδυκαρδία, πράγμα που θα συνέβαινε εάν είχε αγενεσία φλεβοκόμβου.

 Ξεσπά ο πατέρας…

Την ίδια στιγμή, ο πατέρας των παιδιών, μιλώντας στο MEGA, τονίζει πως για την ώρα δεν έχει καμία ενημέρωση για την πορεία της έρευνας και δηλώνει πανέτοιμος να καταθέσει όποτε κληθεί.

«Εμείς δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση για τα αποτελέσματα εξετάσεων της Τζωρτζίνας. Δεν μας έχουν πει εάν έχουν βγει. Δεν ξέρουμε τίποτα. Αυτά που ακούγονται δεν ξέρω από που βγαίνουν» είπε χαρακτηριστικά.

Σε ποια περίπτωση η υπόθεση θα μπει στο αρχείο

Σε κάθε περίπτωση οι δρόμοι από εδώ και πέρα είναι όπως φαίνεται δύο. Είτε η έρευνα θα οδηγήσει τις Αρχές στο ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας και θα αναζητούν τα πρόσωπα που βρίσκονται πίσω από αυτή, είτε δεν θα βρεθούν ενοχοποιητικά στοιχεία και η πολύκροτη υπόθεση είναι πολύ πιθανό να μπει στο αρχείο…

Η σύνθετη υπόθεση κρύβει ακόμα πολλές δυσκολίες κ οι αστυνομικοί που τη χειρίζονται κι ήδη έχουν μια πρώτη εικόνα για τα δραματικά γεγονότα, θέλουν να είναι σίγουροι πως όταν κληθούν να κάνουν την επόμενη κίνηση, δεν θα έχει μείνει κενό κανένα κομμάτι στο παζλ της υπόθεσης…

H 33χρονη μητέρα των παιδιών παραμένει στην Πάτρα, σε διαρκή επικοινωνία τόσο με τον Απόστολο Λύτρα που την εκπροσωπεί όσο και μια ομάδα στενών συγγενών της, που την στηρίζει από την πρώτη στιγμή.

Η ίδια επαναλαμβάνει σταθερά πως δεν έχει να φοβηθεί το παραμικρό αφού όπως τονίζει συμπαραστάθηκε και βοήθησε τα κορίτσια της, μέσα και έξω από τα νοσοκομεία που νοσηλεύτηκαν. Πολλές φορές εμφανίζεται έντονα ενοχλημένη για τις τοποθετήσεις ακόμα και γιατρών. Είναι ενδεικτικό το τηλεφώνημα που έκανε στην Άννα Μαστοράκου.

Όλα δείχνουν πως μέσα στην εβδομάδα θα χυθεί άπλετο φως στη πολύκροτη υπόθεση που έχει συνταράξει τη χώρα. Με την αγωνία για ορισμένους να χτυπάει κόκκινο και τις εξελίξεις να αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον…

 Τα ευρήματα έχουν αποκλείσει τα παθολογικά αίτια θανάτου της Τζωρτζίνας

Την ίδια στιγμή, για τα νέα ευρήματα των τοξικολογικών εξετάσεων της άτυχης Τζωρτζίνας και τα στοιχεία που θα δώσουν τη λύση στο μυστήριο των τριών θανάτων μίλησε στο MEGA ο ιατροδικαστής, Χαράλαμπος Κούτσης.

«Διαρρέουν στοιχεία συνεχώς, κάποια είναι σημαντικά κάποια όχι, σίγουρα ερμηνεύονται διαφορετικά από τους ιατροδικαστές σε σχέση με την κοινή γνώμη» σημείωσε ο κ. Κούτσης, προσθέτοντας ότι «δεν είμαι εγώ αυτός, αλλά και όσοι ασχολούμαστε από μακριά, που έχουμε τον πλήρη φάκελο του περιστατικού».

Ειδικότερα, όπως σημείωσε ο φάκελος των θανάτων των τριών παιδιών θα περιλαμβάνει πέρα από τη νεκροψία – νεκροτομή και ένα πλήρες ιατρικό ιστορικό της οικογένειας.

«Μέχρι αυτή τη στιγμή, τα ευρήματα έχουν αποκλείσει κάποιες παθολογίες, αυτό δεν σημαίνει ότι έχει σταματήσει η έρευνα. Και η έρευνα συνεχίζεται σε διαφορετικά επίπεδα, καθώς υπάρχει η έρευνα του Ανθρωποκτονιών, αλλά και η άτυπη επιτροπή από κορυφαίους ιατροδικαστές στην Ελλάδα, που σημαίνει ότι δεν έχουν μείνει σε μια απλή έκθεση νεκροψίας – νεκροτομής και κοιτάνε και άλλα πράγματα που δεν τα γνωρίζουμε» συμπλήρωσε ο ιατροδικαστής.

«Ευρήματα βγαίνουν συνέχεια, αυτό που ακούσαμε σήμερα είναι ένα τοξικολογικό εύρημα για μια ουσία, η οποία επιδρά φαρμακευτικά, αλλά είναι σημαντικό να γίνει ένας ποσοτικός προσδιορισμός της συγκεκριμένης ουσίας» ανέφερε ο κ. Κούτσης, εξηγώντας ότι είναι διαφορετική η φαρμακευτική ποσότητα μιας ουσίας, άλλη είναι η τοξική ποσότητα μιας ουσίας και άλλη η μοιραία ποσότητα που μπορεί να επιφέρει το θάνατο άμεσα.

«Βγαίνουν συνέχεια δεδομένα που δεν μπορούμε να τα αξιολογήσουμε αν δεν έχουμε πλήρη στοιχεία» πρόσθεσε ο Χαράλαμπος Κούτσης, ο οποίος υπογράμμισε σχετικά με τα ίχνη των ασφυκτικών θανάτων σε παιδιά μικρής ηλικίας, ότι υπάρχει σαφής περιγραφή στη βιβλιογραφία της ιατροδικαστικής επιστήμης, που αναφέρει ότι στους ασφυκτικούς θανάτους σε παιδιά και βρέφη τα στοιχεία μπορεί να μην είναι τόσο ξεκάθαρα όσο στους ενήλικες.

ΠΗΓΗ: In.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση