ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το Ισραήλ «ξεδοντιάζει» τη Χεζμπολάχ

Επιβεβαιώθηκε ο θάνατος και δεύτερου υψηλόβαθμου στελέχους της

Η Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε σήμερα τον θάνατο και δεύτερου υψηλόβαθμου στελέχους της από τον χθεσινό ισραηλινό αεροπορικό βομβαρδισμό σε νότιο προάστιο της Βηρυτού, προπύργιό της.

Εκτός από τον Ιμπραήμ Ακίλ, επικεφαλής της επίλεκτης δύναμης Ραντουάν και άλλα 13 μέλη της Χεζμπολάχ, κατά τον χθεσινό βομβαρδισμό σκοτώθηκε και ο Άχμεντ Μαχμούντ Ουάχαμπι, διοικητής ως τις αρχές της χρονιάς επιχειρησιακής μονάδας της Ραντουάν.

 

Η μονάδα αυτή δρα για να υποστηρίξει τη Χαμάς, το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα σε πόλεμο με το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας από την 7η Οκτωβρίου 2023.

Το Ισραήλ «ξεδοντιάζει» τη Χεζμπολάχ

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό τουλάχιστον άλλοι δέκα διοικητές της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν στην αεροπορική επιδρομή της Παρασκευής στη διάρκεια συνάντησή τους σε υπόγεια τοποθεσία «στην καρδιά μιας κατοικημένης γειτονιάς» στην πρωτεύουσα του Λιβάνου.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος των IDF, Ντάνιελ Χαγκάρι, επρόκειτο για διοικητές «που συμμετείχαν στον σχεδιασμό επιχειρήσεων με αντιαρματικούς πυραύλους, ρουκέτες και στη σχεδιαζόμενη εισβολή στο ισραηλινό έδαφος». Ο ίδιος είπε ότι ο Ακίλ και οι άλλοι διοικητές της Χεζμπολάχ που σκοτώθηκαν στον ισραηλινό βομβαρδισμό σχεδίαζαν επίθεση στο βόρειο Ισραήλ, κατά την οποία ήθελαν να «διεισδύσουν στις ισραηλινές κοινότητες και να δολοφονήσουν αθώους πολίτες».

Το σχέδιο της Χεζμπολάχ για την «κατάκτηση της Γαλιλαίας» ήταν να «διεισδύσει στο Ισραήλ, να πάρει τον έλεγχο των κοινοτήτων στη Γαλιλαία και να σκοτώσει και να απαγάγει Ισραηλινούς αμάχους, παρόμοια με αυτό που έκανε η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου».

Πηγή: iefimerida 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση